icon

Aká bola u vás posledná kvapka pri výpovedi z práce?

Dnes o 15:16

Práve cestujem domov vo vlaku z práce. Pol dňa som v kancelárii preplakala. Práce toľko, ze nevie kde mi hlava stojí. Vedúca oddelenia dnes na nas nahulakala, ze pracujeme málo. A to každý ťaháme 10 hodin denne, aj vikendy. Plánovať si neviem nič, dovolenka závisí od nálady veducej. Tak zla nálada je v celom tíme. Velmi rada by som už vypla, ale neda skrz tie stresy a tlaky. Rozmýšľam, ze v štvrtok dam výpoveď. Aka bola u Vas ta povestná kvapka pri výpovedi? Mali ste viac dôvodov?

Strana
z2
rozculena
Dnes o 15:17

u vás sa nedodržiava ZP?

anonym_5c7d8f
Dnes o 15:23

@anonym_autor ako dlho tam robíš? Môžeš si dovoliť ostat doma bez financií? Stalo sa mi to tiež, šéf na mna nahukal a dal mi nejaké ultimatum, čo mám zlepšiť na sebe! V ten deň som chcela dať výpoveď,ale prešlo 2 týždne a som stále tam a výpoveď je len v PC.Cakam na další jeho výstup.Ja nechápem, čo sa teraz deje,ale je tu veľa diskusii o frustrácii v práci a iné negatívne diskusie ohľadom prace.

fil1p21
Dnes o 15:24

@anonym_autor normálne som oznámil vedúcemu že neprídem už do práce lebo chcem ísť do inej firmy. Samozrejme to nezobral v dobrom ale tak neriešil som. Psychický som bol natom dosť zle. Mal som aj financie čiže ostať doma som si mohol dovoliť. Tiež som ťahal 10ky denne aj víkendy a trebalo sa tam plášiť každý boží deň. Na nič som nemal čas a pamätám si že v nedeľu o siedmej večer som prišiel z práce. Vtedy to bol môj posledný týždeň v práci. Nikdy viac.
Našiel som si o 3-4 týždne lepšiu prácu, síce menej platenú ale mám kľud a som rád že som odišiel z tej starej firmy.

anonym_4237a2
Dnes o 15:25

Som učiteľka, a povestná kvapka minulý rok bola, keď som jedného žiaka riešila 7 mesiacov aj s vedením, agresívne správanie, konflikty, bitky atď. A bolo mi povedané, že robím malo pre dobrú klímu v triede. Veľmi mi odľahlo, keď som tam už nemusela ísť.

autor
Dnes o 15:27
@rozculena

u vás sa nedodržiava ZP?

@rozculena to co robím teraz, robili pred 2 rokmi, 3 ľudia. Ale prišli vypovede a namiesto aby sa prijal clovek sa praca rozdelila. Taktiež sa nam vymenila veduca a táto nová, aj ked je tam uz rok a pol je striga. Snažím sa jej vyhybat ako sa da, ale na meetingu sa nevyhnes.

anonym_7d6cd4
Dnes o 15:28
@anonym_4237a2

Som učiteľka, a povestná kvapka minulý rok bola, keď som jedného žiaka riešila 7 mesiacov aj s vedením, agresívne správanie, konflikty, bitky atď. A bolo mi povedané, že robím malo pre dobrú klímu v triede. Veľmi mi odľahlo, keď som tam už nemusela ísť.

@anonym_4237a2 ja podobne - keď sa mi rodič vyhrážal a poškodil mi auto,tak riaditeľ mi povedal,že mám predsa vysokú školu a mám si to nejako vyriešiť sama...na druhý deň mal na stole moju výpoveď

fil1p21
Dnes o 15:29

@anonym_autor nezabudnem keď som robil 5h bez prestávky keďže v bývalej firme sme mali nárok len na jednu prestávku a ešte keď som sedel na wcku tak mi prišla sms-ka od vedúceho že mám ísť robiť. Vtedy som prišiel k nemu a povedal že somnou už naj nepočíta v tejto firme

catherin4
Dnes o 15:31

Ja som pred par rokmi odisla do Nemecka a velmi som sa tesila, ked sa mi podarilo najst si pracu v malej firme ako graficka. Lenze sef bol psychopat, neustale hulakal na mna aj na jedneho studenta ktory tam brigadoval. Vedel dve hodiny vkuse po nas ziapat a nadavat nam. Ja som typ, co normalne neplace prakticky nikdy, ale tento ma dohnal az k slzam. Vkuse mi nieco vycital, tvrdil, ze mi povedal ze mam nieco urobit a nebola to pravda. Po mesiaci som sa zdekovala a len mu poslala email, ze uz nepridem. Bola som este v skusobnej dobe.

veselo_neveselo
Dnes o 15:33

@anonym_autor Vypoved zatial nedavaj, ale dohodni si meeting s veducim veducej, a pekne to tam vyklop, ziadaj o napravu. Priprav si cisla, statistiky, ako dolozis ze to co robis ty robili predtym traja? Lebo toto mozno nie je problem praca, ale problem sef, a ak ta inak praca bavi, je skoda odchadzat kvoli sefovi - ak si s tym este neskusila nic spravit.

Najhorsie co sa ti moze stat je, ze daju vypoved oni tebe, a budes to mat aj s odstupnym.

anonym_790119
Dnes o 15:35

Treba vedúcu poslať kade lahšie a vybavené.

Ja som mal v bývalej práci tiež blbého šéfa, nepomohol v ničom ale kritizovať a hulákať vedel. Tak som mu dal výpoveď a povedal mu pritom pár teplých slov na jeho "manažovanie". Tváril sa že to nepočuje. Dnes tam už nepracuje ani on (prepustili ho 😀 asi po troch rokoch od mojho dobrovoľného odchodu). Pracuje ale blízko mojej novej roboty, takže sa stretávame na ulici a normálne sa mi vyhýba. Ja by som sa s ním aj povabil, možno trochu otvorenejšie zase 🙂 ale on normálne nechce. Len sucho pozdravi a uteká preč. Čo si o tom myslíte? Ja neviem či sa bojí alebo čo...

anonym_22bd7b
Dnes o 15:38
@anonym_790119

Treba vedúcu poslať kade lahšie a vybavené.

Ja som mal v bývalej práci tiež blbého šéfa, nepomohol v ničom ale kritizovať a hulákať vedel. Tak som mu dal výpoveď a povedal mu pritom pár teplých slov na jeho "manažovanie". Tváril sa že to nepočuje. Dnes tam už nepracuje ani on (prepustili ho 😀 asi po troch rokoch od mojho dobrovoľného odchodu). Pracuje ale blízko mojej novej roboty, takže sa stretávame na ulici a normálne sa mi vyhýba. Ja by som sa s ním aj povabil, možno trochu otvorenejšie zase 🙂 ale on normálne nechce. Len sucho pozdravi a uteká preč. Čo si o tom myslíte? Ja neviem či sa bojí alebo čo...

@anonym_790119 asi tuší žeby od teba dostal po budke - rozumej po plešinke.

strasko
Dnes o 15:41

@anonym_autor u mňa to bola dlhodobá nespokojnosť s prístupom vedenia, postupne sa mi to zbieralo, až to vyvrcholilo podozrením, že som zobrala z pokladne peniaze, neskôr sa zistilo, že vlastne tam bolo ešte aj navyše, no bola to celé nesmierne nepríjemná situácia. Toto čo opisuješ ty by bolo pre mňa jednoznačne najposlednejšia z najposlednejších kvapiek. Už keď kvôli práci plačeš, je najvyšší čas ísť!

rozculena
Dnes o 15:42
@anonym_autor

@rozculena to co robím teraz, robili pred 2 rokmi, 3 ľudia. Ale prišli vypovede a namiesto aby sa prijal clovek sa praca rozdelila. Taktiež sa nam vymenila veduca a táto nová, aj ked je tam uz rok a pol je striga. Snažím sa jej vyhybat ako sa da, ale na meetingu sa nevyhnes.

@anonym_autor to akože robíte 10hodín denne 30 dní v mesiaci?

autor
Dnes o 15:44
@rozculena

@anonym_autor to akože robíte 10hodín denne 30 dní v mesiaci?

@veselo_neveselo nemá význam s vedúcou niečo riešiť. Takého človeka som dlho už nezažila. Raz sa správa milo a o pol hodinu je nahnevaná. Kolegyňa dala výpoveď pred pol rokom, vysmiala ju, robila jej počas vypovednej doby peklo. Ona si myslí, ze je pan boh a moze všetko.

@rozculena od pondelka do piatka, soboty si tiez k tomu casto sadam. Pocas uzavierok sme isli 7 dni v tyzdni. Nadcas neexistuje. Ze to mame stihnut pocas pracovnej doby.

rozculena
Dnes o 15:47
@anonym_autor

@veselo_neveselo nemá význam s vedúcou niečo riešiť. Takého človeka som dlho už nezažila. Raz sa správa milo a o pol hodinu je nahnevaná. Kolegyňa dala výpoveď pred pol rokom, vysmiala ju, robila jej počas vypovednej doby peklo. Ona si myslí, ze je pan boh a moze všetko.

@rozculena od pondelka do piatka, soboty si tiez k tomu casto sadam. Pocas uzavierok sme isli 7 dni v tyzdni. Nadcas neexistuje. Ze to mame stihnut pocas pracovnej doby.

@anonym_autor tak okrem absolútnej ignorácie ZP je tam aj šikana a bossing,a keď si to všetci necháte,čo s vami....

petrao2
Dnes o 16:09

@anonym_autor presne to co u teba
Denne 12 hodin na nohách a vždy bolo malo,vždy bolo všetko zlé a posledná kvapka bola ked povedala ze nerobím nič len sedím na telefóne a robota stoji
Dnes uz nema ani firmu takze....

anonym_10f217
Dnes o 16:13

@anonym_autor podobne ako ty.A už som sa v noci budila, že čo bude cez deň v práci už mi busilo srdce a bola stále unavená.Ked mi začali robiť počas výpovednej ešte väčšie peklo išla som na PN.Odid nebude to lepsie

cimage
Dnes o 16:17

Jedneho dna som sa zobudila a povedala si, ze uz mam dost tej prace. Povedala som to manzelovi, ten suhlasil a este v ten den som napisala vypoved. Den predtym som nad tym ani neuvazovala. Teraz ked nad tym uvazujem, tak nechapem ako som tam mohla byt tak dlho a nechat sa vyuzivat. Robila som pracu svojho manazera za vyplatu jeho asistentky. Blba som bola, ale zas som mala rada kolektiv a uz som vedela ako svetko funguje. Sef bol prekvapeny, ked som mu povedala, ze ja uz proste nemozem, nemam chut tam ani ist. Po case sme sa stretli a on to mal tak isto, ze jedneho dna s tym sekol, lebo uz nemohol dalej.

anonym_d3e496
Dnes o 16:18

@anonym_autor v úplne prvej práce, šéfka mi dala upratať špinavý zaprášený archív, hoc som dopredu informovala o zdravotnom stave (alergia astma) prišlo mi zle, dostala som záchvat a ona nakázal kolegyni aby ma vyprevadila z budovy a že sa nemôžem vrátiť kým sa dusím. Vonku mrzlo a ja som mala vo vnútri lieky aj bundu. Dusila som sa aj pred budovou. Zamestnanci inej prevádzky zavolali sanitku a tým mi zachránili život.

monickach15s01
Dnes o 16:24

@anonym_autor ked si zenaty sef zacal pomer s mladou 20tkou co nastupila ku nam a po 2 mesiacoch jej dal moj plat, co som mala na pozicii zastupkyne riaditela pobocky po 6 rokoch, vsetky povinnosti a pracu aj za nu hodil na mna, aby denne stihali niekolko hodinove obedy a kavicky

ovaaa
Dnes o 16:30

Pred koncom mojich 3 mesiacov som žiadala upravenie platu podľa tabuliek v ZP nakoľko som robila personalistiku + odborné práce 60 ľuďom a mala som triedu 2 ako administratívna pracovníčka. Povedal mi že mi to zvýši, ale aby som už do konca roka so zvýšením platu neotravovala. Povedala som mu, že toto je len dorovnanie platu podľa ZP s o zvýšenie som chcela formálne žiadať po 3 mesiacoch, takže sa s takýmto prístupom rozlúčime. Napísala som si hneď výpoveď a dala mu podpísať. Bolo tam viac veci, za mňa najhoršia práca akú som mala. Netreba si však nechať srať na hlavu. V tvojom prípade by som dala oficiálnu sťažnosť nadriadenej vašej vedúcej s rozpisom vykonaných prác každý deň. Vedúcej by som oznámila, že môj pracovný čas je 8 hodín a akékoľvek nadčasy nie som ochotná pracovať.Normálne by mi odbila pracovná doba a išla by som domov. A pokiaľ nemáš nadčasy v pracovnej zmluve môžeš to......

anonym_43b194
Dnes o 16:39

Prosím? Taký pracovný čas máš v zmluve? Lebo ak nie tak o tej a tej hodine mi padla a buď preplatia nadčas alebo čau. To vážne toto tolerujete? Nenechajte si skakat po hlave.
Keď v praci trávi človek väčšinu dňa, musi sa v nej aj citit dobre. Veď v tom prostredí a s tými ľuďmi je človek dlhšie pomaly ako s manželom doma. A navyše keď to je na zblaznenie. Vážne si samu seba! Nikto iný to za Vás neurobí.

anonym_9b1109
Dnes o 16:46

@anonym_autor
Korporat mal super vysledky ich akcie na burze isli hore ziadal som o upravu platu sedel som na dvoch stolickach, ano zvysili mi o 500€ ...rocne, tak som na druhy den ani neprisiel do roboty.( poznal som tu bandu lakomcov takze som mal druhu robotu v zalohe)

anonym_258a95
Dnes o 16:49

Ja ked ma moj sef, ktory bol zaroven aj synom majitela firmy donutil so sebou ist pracovne na sluzobnu cestu, kde som z naplne mojej prace nemala vobec co robit. Zastavil na odpocivadle a vrhol sa na mna.. krvi by ste sa vo mne nedorezali.. uz som bola celu sluzobnu cestu ticho v krci.. Potom som mu doniesla vypoved, ktoru mi odmietol prevziat.. tak som mu povedala, ze to poviem jeho otcovi.. ale kedze jeho otec mal dve rodiny a asi 5 dedi s roznymi zenami.. bolo mu to jedno. Pomohlo az pohrozenie, ze to poviem jeho manzelke. Mala som podpisanu vypoved do 5 minut. Doteraz mi je zle ked ho vidim, a to sa casto objavuje v TV alebo Forbes..

anonym_e53d4e
Dnes o 16:59

U mňa bola posledná kvapka, keď šéf na niečo tlačil, čo bola zbytočnosť a neriešil podstatné veci, čo vyústilo do fakt drsnej hádky, kedy sme obaja stratili rešpekt a zábrany voči druhému a bolo lepšie skončiť.

veselo_neveselo
Dnes o 18:46
@anonym_autor

@anonym_autor ale ved ja nehovorim riesit s veducou. S nou nic neries. Chod za jej vedenim, snad ma niekoho este nad sebou?

marca12
Dnes o 18:59

Uz si presne nepamatam,kedy sa to zlomilo,ale posledne mesiace som nespavala len prezivala. To,co by mali robit traja ludia,som robila sama. Neustaly tlak,stres a krik v praci ma dohnal k vyhoreniu. Dnes lutujem,ze som sa bala odist uz skor. Nemaj strach a odid,hladaj si inu robotu. Musis sa zachranit a konecne sa nadychnut. Nesprav taku chybu ako ja. Ja som piaty rok v novej praci,ale este stale to nie som ja a uz asi ani nikdy nebudem. Dodnes sa davam dokopy,ale uz aspon viem povedat nie a postavit sa za seba. Dnes keby na mna nejaky sef nakrical len preto,ze ma zlu naladu tak schopna ho poslat kade lahsie.

anonym_5f99dc
Dnes o 19:24

U mna tych kvapiek uz je tolko, ze pohar uz davno pretiekol. Dnes som vyslovila nazor, ze si musim niektore veci vyjasnit...nemam rada ked nieco zostava nevyjasnene. Mam za to, ze sef vidi vo mne cloveka, ktory maka ma 200% a nevie sa mu vyrovnat...a patricne mi to dava vyzrat. Ani predosly sef v minulosti nezvladol fakt, ze som múdrejšia ako on sam.

anonym_63f4e1
Dnes o 19:49

@anonym_autor moja povestna kvapka bol extremne nizky plat, ako spominas, nadcasy, sefovci a deti sefovcov luxusne domy, auta, dovolenky, sperky, mobily, prosto hyrivy zivot, ale ked sme sa opytali ci nam zvysia plat lebo vsak ceny sa z-dvihli, odpoved bola ze mame byt vobec radi ze mame robotu, no tak som si pockala kym pride jeden projekt, vedela som ze jeho zadanie vyhrame, a kedze moja osoba mala potrebne skolenia, certifikaty a znalosti z oboru ktoremu sa venuje malokto, počkala som pokym projekt nabehne a ked to uz bolo v stave jeho rozpracovania pricom termin jeho dodania bol zadavatelom jasne urceny, nabehla som do prace a podala drzo hodinovu vypoved, doslova som tresla dve A4 na stôl, mala som to stastie ze mi to v podatelni mojej firmy bez rozumu opeciatkovali(za co dostali zo dna na den vypoved) co mi uplne stacilo a hned na to urad prace, samozrejme ze mi sef vyvolaval, najprv sluboval hory/doly, potom prisli z jeho strany tvrde vyhrazky, este sa mi bol osobne vyhrazat u mna doma, ja som ho efektne odpalkovala s tym ze mam vsetky nase hovory zaznamenane a este k tomu aj zaznam z nasej kamery a ze este raz pride, tak nie ze ho len vyrazim z môjho majetku, ale este nanho zavolam policiu za vyhrazanie sa, hned schladol, doslova sfučal ako snehuliak po zime a uz som ho nikdy z oci do oci nevidela, vedeli ze so mnou prosto nepohnu, vyplata posledna mi prisla a samozrejme ze ten projekt v case nedodali cim prisli v suhrne o velku zakazku plus zaplatili objednavatelovi penale, ten pocit ked som videla v meste sefovcov ist v aute a ja som si zistila aku pokutu zaplatili nasratych, ten mi bol za cely rok vyplat, konecne sa aj nenazrate svine uvarili vo vlastnej stave.

Dnes mam 3x vyssi plat, ziadne umele nadcasy a vikendy mam volne, nevidim ze by pred firmou kde som pracovala roky, staly stovky zaujemcov za branou so ziadostou o pracu.

anonym_56dad6
Dnes o 20:22
@anonym_63f4e1

@anonym_autor moja povestna kvapka bol extremne nizky plat, ako spominas, nadcasy, sefovci a deti sefovcov luxusne domy, auta, dovolenky, sperky, mobily, prosto hyrivy zivot, ale ked sme sa opytali ci nam zvysia plat lebo vsak ceny sa z-dvihli, odpoved bola ze mame byt vobec radi ze mame robotu, no tak som si pockala kym pride jeden projekt, vedela som ze jeho zadanie vyhrame, a kedze moja osoba mala potrebne skolenia, certifikaty a znalosti z oboru ktoremu sa venuje malokto, počkala som pokym projekt nabehne a ked to uz bolo v stave jeho rozpracovania pricom termin jeho dodania bol zadavatelom jasne urceny, nabehla som do prace a podala drzo hodinovu vypoved, doslova som tresla dve A4 na stôl, mala som to stastie ze mi to v podatelni mojej firmy bez rozumu opeciatkovali(za co dostali zo dna na den vypoved) co mi uplne stacilo a hned na to urad prace, samozrejme ze mi sef vyvolaval, najprv sluboval hory/doly, potom prisli z jeho strany tvrde vyhrazky, este sa mi bol osobne vyhrazat u mna doma, ja som ho efektne odpalkovala s tym ze mam vsetky nase hovory zaznamenane a este k tomu aj zaznam z nasej kamery a ze este raz pride, tak nie ze ho len vyrazim z môjho majetku, ale este nanho zavolam policiu za vyhrazanie sa, hned schladol, doslova sfučal ako snehuliak po zime a uz som ho nikdy z oci do oci nevidela, vedeli ze so mnou prosto nepohnu, vyplata posledna mi prisla a samozrejme ze ten projekt v case nedodali cim prisli v suhrne o velku zakazku plus zaplatili objednavatelovi penale, ten pocit ked som videla v meste sefovcov ist v aute a ja som si zistila aku pokutu zaplatili nasratych, ten mi bol za cely rok vyplat, konecne sa aj nenazrate svine uvarili vo vlastnej stave.

Dnes mam 3x vyssi plat, ziadne umele nadcasy a vikendy mam volne, nevidim ze by pred firmou kde som pracovala roky, staly stovky zaujemcov za branou so ziadostou o pracu.

@anonym_63f4e1 prečo ti nejako neverím? Nemôžeš dať hodinovú výpoveď,len v špecifických prípadoch.Výpoveď sa nepodpisuje,len oznamuje,takže za opečiatkovanie nejakého papiera nemôže dostať nikto hodinovú výpoveď.Ak niečo opečiatkovali,tak to bolo len potvrdenie,že to prevzali.
Absolútne neovládaš základné veci zo ZP a rovnako ten majiteľ firmy,ak vôbec existuje.
A teraz zarábaš 3x toľko.
A teraz tú o červenej čiapočke

Strana
z2