Aké kurzy pomohli k zamestnaniu po materskej?
Ahojte 🙂 .. Chcem sa spýtať, aké kurzy (tie, ktoré z vás si ich robili :D ) ste si robili a naozaj vám pomohli sa napríklad zamestnať?
Po troch deťoch a teda veeeelmi dlhej materskej si hľadám prácu, bohužial predtým som pracovala len ako predavačka a aj to nie nejako dlho, čiže moja prax je na zaplakanie (mám len strednú školu s maturitou). Chcela by som si teda spraviť nejaký kurz, keďže môj CV ťažko môže niekoho zaujať. Áno, viem že by som mala vybrať niečo čo ma aj baví a jasné, že to je moje rozhodnutie, napriek tomu ma proste zaujíma, ako ste to mali vy a aký kurz vám nejako dopomohol k zamestnaniu, alebo lepšiemu zamestnaniu než ste doteraz mali 🙂) .
Ďakujem 🙂
v prvom rade, si treba povedat, co chces robit a ake su moznosti zamestnania v tvojom okoli…. tak do 50 km pri dobrom dobravnom spojeni …
si este na rodicovskom? ci uz na urade prace? rozposlala si cv? popytala si sa kamaratov / znamych ci nieco nemaju, o niecom nevedia?
chces robit manualne, ci hlavou? to ze nemas VS vobec nevadi. problem je, co si robila na dlhej materskej a rodicovskej, ako si sa vzdelavala? to je dolezite. lebo zeny sa vacsinou vyhovaraju, ze nemali ziaden volny cas, proste 3-4 roky bez nicoho. preto ich nechce nikto zamestnat. dieta nie je problem, ale to, ze ta zena v podstate 3-4 roky nic nerobila pre sebavzdelavanie….
kurzy by som riesila az potom, ked si ujasnis, co chces robit, resp. kde sa vies zamestnat a co k tomu budes potrebovat….
ja som napr. pocas md/rd dobrovolnicila (cez net) vo svojom odbore….
skoda ze si to neriesila pocas tych rokov doma, mohla si si spravit nejaku nadstavbu a ist do zdravotnictva alebo do SKD ci asistent ucitela
teraz by som skusila znovu tu predavacku alebo mozno kurz na sanitarku a zobrat nejake smeny v nemocnici a
casom doplnat vzdelanie
Ja po skonceni rodicaku som robit predavacku nechcela,ale realita bola taka,ze aj tak som ju robila.No bola v nasej dedine.No aj tak som si tych ludi nezapamätala,mam zlu pamät na ludi a mena.Takze aj tak ludi v dedine nepoznam a to tam byvam vyse 10r.
No nakoniec som sa nasla vo vyrobe,urobit si svoj vykon a s hlavou cistou domov,ale tiez vyplata uplne slabota 850eur.Nakoniec sa mi podarilo dostat sa do vyroby,co som chcela od skoly,ale bez znamosti som nemala sancu,museli pomoct.
Dnes mam super poziciu,nenarobim sa,pozriem filmi,robim popritom a za chvilu idem domov.Uteka mi to neskutocne rychlo a plat v cistom 1500,2000,2300.Ako kedy,zalezi od odmien.
Ja po skonceni rodicaku som robit predavacku nechcela,ale realita bola taka,ze aj tak som ju robila.No bola v nasej dedine.No aj tak som si tych ludi nezapamätala,mam zlu pamät na ludi a mena.Takze aj tak ludi v dedine nepoznam a to tam byvam vyse 10r.
No nakoniec som sa nasla vo vyrobe,urobit si svoj vykon a s hlavou cistou domov,ale tiez vyplata uplne slabota 850eur.Nakoniec sa mi podarilo dostat sa do vyroby,co som chcela od skoly,ale bez znamosti som nemala sancu,museli pomoct.
Dnes mam super poziciu,nenarobim sa,pozriem filmi,robim popritom a za chvilu idem domov.Uteka mi to neskutocne rychlo a plat v cistom 1500,2000,2300.Ako kedy,zalezi od odmien.
@anonym_b61807 dakujem❤️ ja citam zvacsa anglicke knihy aj pozerame filmy po eng (hoci je fakt ze s titulkami ale clovek to aspom pocuva), akurat moja komunikacia je horsia lebo nemam s kym rozpravat ale inak eng milujem. Inak dakujem moc moc za tipy.
Prave nad IT som rozmyslala aj si viac x pozerala kurzy, ale dobre vediet❤️dakujem
@lucik194 uz na urade prace od tohto mesiaca, ano rozposielam CV aj sa pytam vsade mozne. Len teda potrebujem rannu zmenu len a nie vikendy , cize som narocna😬… je fakt ze na materskej som sa nejako nevzdelavala okrem anglictiny. Cas urcite je vzdy aj pri detoch, ja napr denne cvicim co je moja zaluba ale byt nejaka fitnes trenerka v tom sa asi nevidim. Dakujem moc aj za tvoj komentar, bol napomocny❤️
@anonym_0771dc Nechcem byt predavcka ale je fakt ze keby take nieco je s normalnym pracovnym casom tak to vezmem, docasne. V zdravotnictve robit nemozem nakolko uz pohlad na krv mi robi velmi velmi zle plus dalsie veci ktore nebudem rozoberat. Ale ano je fakt ze ja koza som to mala viac riesit pocas md, to fakt lutujem velmi😬😬cas uz nevratim
@anonym_9c75f3 A aku pracu mas prosim? Ja by som aktualne vzala cokolvek ak by bol ok pracovny cas nech mam aspon nieco a je jedno co. Len ma zaujimalo ze kto si ake kurzy ked tak robi a ako to vie uplatnit v real zivote❤️🙂 dakujem
a aku mas strednu skolu? ako IT je podla mna bez sance
mozno nejake callcentra alebo upratovanie skus ak nechces predavacku.
nemas prax, nemas vzdelanie, mas tri male deti, ziadne pracovne navyky, ziadne samovzdelavanie a este chces priaznivy pracovny stav (tj ty budes riesit deti primarne). to su velke negativne body, tu ti kurzy nepomozu, maximalne skus po znamosti
ale aby to nebolo len negativne poznam dievcata co tiez takto boli ako ty 9+ rokov doma tak isli:
- do DSS opatrovatelka (urobila si kurz)
- profesionalny rodic CDR ( urobila si kurz)
- pomocna kucharka do skolky
- vychovavatelka do skd (urobila si nadstavbu)
super je, ze si riesila aspon anj 👍💪
ono tazko sa teraz hlada praca aj pre tych , co maju prax, horsie este pre tych, co ju maju minimalnu .
nemyslim, ze urad práce Ti nejako pomoze, ale este pozeram, ze mas Skalica, pozeras aj ČR? vobec by som to nezatracovala a hladala aj tam....
kludne aj call centrum na zaciatok. pozeram deti uz budu v "zariadeniach"..... takze ta flexibilita tam bude ....
ja som si napr. robila SQL (ale vyuzivam ho presne 0.0)
@anonym_b61807 dakujem❤️ ja citam zvacsa anglicke knihy aj pozerame filmy po eng (hoci je fakt ze s titulkami ale clovek to aspom pocuva), akurat moja komunikacia je horsia lebo nemam s kym rozpravat ale inak eng milujem. Inak dakujem moc moc za tipy.
Prave nad IT som rozmyslala aj si viac x pozerala kurzy, ale dobre vediet❤️dakujem
@lucik194 uz na urade prace od tohto mesiaca, ano rozposielam CV aj sa pytam vsade mozne. Len teda potrebujem rannu zmenu len a nie vikendy , cize som narocna😬… je fakt ze na materskej som sa nejako nevzdelavala okrem anglictiny. Cas urcite je vzdy aj pri detoch, ja napr denne cvicim co je moja zaluba ale byt nejaka fitnes trenerka v tom sa asi nevidim. Dakujem moc aj za tvoj komentar, bol napomocny❤️
@anonym_0771dc Nechcem byt predavcka ale je fakt ze keby take nieco je s normalnym pracovnym casom tak to vezmem, docasne. V zdravotnictve robit nemozem nakolko uz pohlad na krv mi robi velmi velmi zle plus dalsie veci ktore nebudem rozoberat. Ale ano je fakt ze ja koza som to mala viac riesit pocas md, to fakt lutujem velmi😬😬cas uz nevratim
@anonym_9c75f3 A aku pracu mas prosim? Ja by som aktualne vzala cokolvek ak by bol ok pracovny cas nech mam aspon nieco a je jedno co. Len ma zaujimalo ze kto si ake kurzy ked tak robi a ako to vie uplatnit v real zivote❤️🙂 dakujem
@7trisha7 nic som si nerobila,ziadne kurzy.Len ako predavacka som uz nechcela robit,ale ked sa stale nedarilo sa dostat tam kde som teraz,uz prak.od skoly tak som zobrala,co bolo a to bola prave ta moc nechcena predavacka.
@7trisha7 nic som si nerobila,ziadne kurzy.Len ako predavacka som uz nechcela robit,ale ked sa stale nedarilo sa dostat tam kde som teraz,uz prak.od skoly tak som zobrala,co bolo a to bola prave ta moc nechcena predavacka.
@anonym_0771dc mám obchodnú akadémiu... ano, iný pracovný čas nechcem, našťastie mi práca nesúri taaak veľmi, že by som musela vziať okamžite čokoľvek 🙂 až bude, vezmem samozrejme hocičo aj s nepriaznivým pracovným časom .. každopádne, skúsim asi ten excel a účtovnícky kurz a uvidím 🙂 ďakujem 🌹
@lucik194 ďakujem, a ano, pozerám aj Hodonín a blízke okolie ČR 🙂 o najmenšieho sa môže starať moja mamča kým budem v práci a manžel robí z domu len do 14:30 takže deti sú poriešené .. Posielam CV kde sa dá, no každopádne musím skúsiť nejaký ten kurz 🙂
@anonym_9c75f3 ano jasné, veď lepšie než nič, tiež v pohode budem aj predavačka ak bude OK pracovný čas, nechcem také ako Lidl, Kaufland atď kde sa robí do noci a víkendy.....
Ďakujem moc každej za odpoveď, cením si to 🌷
@anonym_0771dc mám obchodnú akadémiu... ano, iný pracovný čas nechcem, našťastie mi práca nesúri taaak veľmi, že by som musela vziať okamžite čokoľvek 🙂 až bude, vezmem samozrejme hocičo aj s nepriaznivým pracovným časom .. každopádne, skúsim asi ten excel a účtovnícky kurz a uvidím 🙂 ďakujem 🌹
@lucik194 ďakujem, a ano, pozerám aj Hodonín a blízke okolie ČR 🙂 o najmenšieho sa môže starať moja mamča kým budem v práci a manžel robí z domu len do 14:30 takže deti sú poriešené .. Posielam CV kde sa dá, no každopádne musím skúsiť nejaký ten kurz 🙂
@anonym_9c75f3 ano jasné, veď lepšie než nič, tiež v pohode budem aj predavačka ak bude OK pracovný čas, nechcem také ako Lidl, Kaufland atď kde sa robí do noci a víkendy.....
Ďakujem moc každej za odpoveď, cením si to 🌷
@7trisha7 aj ja som uvazovala o cr,mam to tiez kusok cr hranice ale tak nakoniec som skoncila ako predavacka.

Z môjho pohľadu by ti pomohla angličtina komverzácie, dostať sa na úroveň B2, excel - pokročilé funkcie, ale začni od základov a základy účtovníctva. Dieru do sveta s tým neurobíš, ale zvýši ti to šance. Presne v tom poradí, ako som napísala. prosím hlavne si neplať kurzy IT, kde ti budú tvrdiť, že ti zaručia miesto v IT businesse po skončení. Dnes už v IT nie je priestor pre entry level uchádzačov.