Aké kurzy pomohli k zamestnaniu po materskej?
Ahojte 🙂 .. Chcem sa spýtať, aké kurzy (tie, ktoré z vás si ich robili :D ) ste si robili a naozaj vám pomohli sa napríklad zamestnať?
Po troch deťoch a teda veeeelmi dlhej materskej si hľadám prácu, bohužial predtým som pracovala len ako predavačka a aj to nie nejako dlho, čiže moja prax je na zaplakanie (mám len strednú školu s maturitou). Chcela by som si teda spraviť nejaký kurz, keďže môj CV ťažko môže niekoho zaujať. Áno, viem že by som mala vybrať niečo čo ma aj baví a jasné, že to je moje rozhodnutie, napriek tomu ma proste zaujíma, ako ste to mali vy a aký kurz vám nejako dopomohol k zamestnaniu, alebo lepšiemu zamestnaniu než ste doteraz mali 🙂) .
Ďakujem 🙂
v prvom rade, si treba povedat, co chces robit a ake su moznosti zamestnania v tvojom okoli…. tak do 50 km pri dobrom dobravnom spojeni …
si este na rodicovskom? ci uz na urade prace? rozposlala si cv? popytala si sa kamaratov / znamych ci nieco nemaju, o niecom nevedia?
chces robit manualne, ci hlavou? to ze nemas VS vobec nevadi. problem je, co si robila na dlhej materskej a rodicovskej, ako si sa vzdelavala? to je dolezite. lebo zeny sa vacsinou vyhovaraju, ze nemali ziaden volny cas, proste 3-4 roky bez nicoho. preto ich nechce nikto zamestnat. dieta nie je problem, ale to, ze ta zena v podstate 3-4 roky nic nerobila pre sebavzdelavanie….
kurzy by som riesila az potom, ked si ujasnis, co chces robit, resp. kde sa vies zamestnat a co k tomu budes potrebovat….
ja som napr. pocas md/rd dobrovolnicila (cez net) vo svojom odbore….
skoda ze si to neriesila pocas tych rokov doma, mohla si si spravit nejaku nadstavbu a ist do zdravotnictva alebo do SKD ci asistent ucitela
teraz by som skusila znovu tu predavacku alebo mozno kurz na sanitarku a zobrat nejake smeny v nemocnici a
casom doplnat vzdelanie
Ja po skonceni rodicaku som robit predavacku nechcela,ale realita bola taka,ze aj tak som ju robila.No bola v nasej dedine.No aj tak som si tych ludi nezapamätala,mam zlu pamät na ludi a mena.Takze aj tak ludi v dedine nepoznam a to tam byvam vyse 10r.
No nakoniec som sa nasla vo vyrobe,urobit si svoj vykon a s hlavou cistou domov,ale tiez vyplata uplne slabota 850eur.Nakoniec sa mi podarilo dostat sa do vyroby,co som chcela od skoly,ale bez znamosti som nemala sancu,museli pomoct.
Dnes mam super poziciu,nenarobim sa,pozriem filmi,robim popritom a za chvilu idem domov.Uteka mi to neskutocne rychlo a plat v cistom 1500,2000,2300.Ako kedy,zalezi od odmien.

Z môjho pohľadu by ti pomohla angličtina komverzácie, dostať sa na úroveň B2, excel - pokročilé funkcie, ale začni od základov a základy účtovníctva. Dieru do sveta s tým neurobíš, ale zvýši ti to šance. Presne v tom poradí, ako som napísala. prosím hlavne si neplať kurzy IT, kde ti budú tvrdiť, že ti zaručia miesto v IT businesse po skončení. Dnes už v IT nie je priestor pre entry level uchádzačov.