icon

Ako dlho trvá nájsť novú prácu?

Dnes o 14:54

Ahojte. Mám dosť nafigu prácu, veľa roboty, nízky plat a zlý kolektív. Akurát mi končí zmluva a rozmýšľam, či ju vôbec chcem predĺžiť. Na jednej strane tam už nechcem byť, na druhej sa bojím či nejdem prácu. Som samoživiteľka a ísť na úrad práce má desí. Lenže ak mi zmluvu predĺžia a ostanem tam a budem si hľadať prácu, keby sa mi niečo podarilo, kde budú na mňa čakať dva mesiace, kým mi uplynie výpovedná doba? Neviem raz čo mám robiť... Ale už dom psychicky na dne z tej roboty, lenže bez peňazí ostať sa bojím...

anonym_0118ea
Dnes o 15:12

@anonym_autor a čo robíš? Veď to je asi hlavná informácia pri tejto otázke

veselo_neveselo
Dnes o 15:27

Ved zacni hladat hned teraz, ak ti konci zmluva tak mas datum, odkedy mozes nastupit do novej prace. Podla podmienok v novej uvidis, ci je lepsie zostat kde si, ci ist dalej.
Ak pracu hladas, a aj ti ju niekto ponukne, stale ju mozes odmietnut. Zacni hladat, a podla toho ako to pojde sa zariadis.
A ano, niektori zamestnavatelia si tie dva mesiace na zamestnanca pockaju. To si dohodnete, ked na to pride, tym sa teraz netrap.

anonym_08ffc7
Dnes o 15:38

Čo robiť? Začať aktívne hľadať prácu hneď teraz a uvidíš aké sú možnosti ešte pred tým, ako ti skončí zmluva. Ja som našla v podstate okamžite, ale som v hlavnom meste a špecializáciou v relatívne žiadanom odbore, takže toto je ťažké porovnávať bez ďalších informácií.

anonym_8788ec
Dnes o 15:43

Napísala si veľmi malo info.. v akej si práci a aké máš vzdelanie/ skúsenosti ? A aj od mesta záleží.. hľadaj, kým ti skončí zmluva, na pohovory chodiť môžeš

stankadu
Dnes o 15:45

Hned si hladaj novu pracu, este kym ti skonci zmluva. Ale ja osobne by som tam neostala. Viem, ze peniaze je treba, ale za takychto pomienok by som nerobila. Urad prace nie je az taky strasny a na chvilu pomoze preklenut čas bez práce.

anonym_c7d48d
Dnes o 15:56

Akákoľvek práca má svoje negatíva a pozitíva. Nečakaj že to bude inde lepšie a že nebude horší kolektív alebo blbec šéf. Všade teraz ľuďom prepína (politika, zdražovanie; nedosiahnuteľné hypotéky) A k tvojej otázke, robota trvá niekedy aj pol roka a viac kým nájdeš dobrú. Trochu neskoro si sa spamätala. Podpis predĺženie a hľadaj novú robotu. Aj teda nájdeš.

autor
Dnes o 16:14
@anonym_c7d48d

Akákoľvek práca má svoje negatíva a pozitíva. Nečakaj že to bude inde lepšie a že nebude horší kolektív alebo blbec šéf. Všade teraz ľuďom prepína (politika, zdražovanie; nedosiahnuteľné hypotéky) A k tvojej otázke, robota trvá niekedy aj pol roka a viac kým nájdeš dobrú. Trochu neskoro si sa spamätala. Podpis predĺženie a hľadaj novú robotu. Aj teda nájdeš.

@anonym_0118ea aký to má s tým súvisí? V kancelárii.
@veselo_neveselo
@anonym_08ffc7
@anonym_8788ec
@stankadu
@anonym_c7d48d baby konci mi o týždeň, pozerám už mesiac novú, stále to bolo také, že raz ostane, hádam sa to zlepší atď... Dnes ma to už zase dorazilo, čo sa stalo v práci.... Ja by som aj ostala, ak mi vôbec predĺžia, ale fakt potom ako odtiaľ odísť... Viem, že to by bolo peklo tam dva mesiace pretrpieť výpovednú dobu...

anonym_b17a45
Dnes o 16:21
@anonym_autor

@anonym_0118ea aký to má s tým súvisí? V kancelárii.
@veselo_neveselo
@anonym_08ffc7
@anonym_8788ec
@stankadu
@anonym_c7d48d baby konci mi o týždeň, pozerám už mesiac novú, stále to bolo také, že raz ostane, hádam sa to zlepší atď... Dnes ma to už zase dorazilo, čo sa stalo v práci.... Ja by som aj ostala, ak mi vôbec predĺžia, ale fakt potom ako odtiaľ odísť... Viem, že to by bolo peklo tam dva mesiace pretrpieť výpovednú dobu...

@anonym_autor uz davno si mala mat podpisanu novu zmluvu,a kedze ju nemas tak vies jasnu odpoved o tyzden a 1 den uz do tej prace nenastupis.Pracu si si mala hladat aspon 2m pred tymto terminom.Nam zmluva skoncila 31.10 a uz v septembri sme podpisovali nove zmluvy,uz vtedy vedeli zeny,ze im nebudu predlzovat.

autor
Dnes o 16:37
@anonym_b17a45

@anonym_autor uz davno si mala mat podpisanu novu zmluvu,a kedze ju nemas tak vies jasnu odpoved o tyzden a 1 den uz do tej prace nenastupis.Pracu si si mala hladat aspon 2m pred tymto terminom.Nam zmluva skoncila 31.10 a uz v septembri sme podpisovali nove zmluvy,uz vtedy vedeli zeny,ze im nebudu predlzovat.

@anonym_b17a45 tu je vsetko na poslednú chvíľu, môže byť že mi nepredlzia, ale možno aj áno. Sama musím ísť za nimi sa opytat, len čakala som či si niečo do konca zmluvy nenájdem... Keďže som nenašla, neviem či teoreticky mám ostať tam alebo ísť na up...psychicky je to tu veľmi náročné, aké bojím sa

anonym_b17a45
Dnes o 16:41
@anonym_autor

@anonym_b17a45 tu je vsetko na poslednú chvíľu, môže byť že mi nepredlzia, ale možno aj áno. Sama musím ísť za nimi sa opytat, len čakala som či si niečo do konca zmluvy nenájdem... Keďže som nenašla, neviem či teoreticky mám ostať tam alebo ísť na up...psychicky je to tu veľmi náročné, aké bojím sa

@anonym_autor taka to neistota,co ak sa odzrkadluje celkovo aj v praci,lebo clovek nad tym stale uvazuje a nesustredi sa riadne na robotu,zajtra sa ho chod riadne opytat

autor
Dnes o 16:47
@anonym_b17a45

@anonym_autor taka to neistota,co ak sa odzrkadluje celkovo aj v praci,lebo clovek nad tym stale uvazuje a nesustredi sa riadne na robotu,zajtra sa ho chod riadne opytat

@anonym_b17a45 no prácu mám urobenú dobre, nemôžem si dovoliť žiadnu chybovosť.
Na rozhovor sa chystám už týždeň, len neviem čo povedať. Ostať nechcem, bojím sa ostať bez práce, preto to stále odkladám...

marca12
Dnes o 16:58
@anonym_autor

Na rozhovor sa chystám už týždeň, len neviem čo povedať. Ostať nechcem, bojím sa ostať bez práce, preto to stále odkladám...

@anonym_autor Urcite ostan a podpis predlzenie zmluvy. Ak si najdes novu pracu,pockaju na teba. Ved zamestnavatel pocita s tym,ze musi clovek skoncit v povodnej praci a az potom nastupit do novej. Zi s vedomim,ze raz odides,nesuzuj sa kvoli praci. Je to len praca.

anonym_b17a45
Dnes o 17:00
@anonym_autor

@anonym_autor tak sa nic nepytaj a uvidis sama o tyzden ci budes mat kam ist,alebo urad prace.

autor
Dnes o 17:00
@anonym_b17a45

@anonym_autor tak sa nic nepytaj a uvidis sama o tyzden ci budes mat kam ist,alebo urad prace.

@anonym_b17a45 ja robím dodatky k zmluvám, tak viem že šéf to nemá ani v päte, triedy komu konci zmluva. Ja za nim s tým chodím

anonym_b17a45
Dnes o 17:02
@anonym_autor

@anonym_b17a45 ja robím dodatky k zmluvám, tak viem že šéf to nemá ani v päte, triedy komu konci zmluva. Ja za nim s tým chodím

@anonym_autor tak chod za nim a povedz mu,tuto p.tvoje meno konci zmluva,chcete ju predlzit??

autor
Dnes o 17:05
@anonym_b17a45

@anonym_autor tak chod za nim a povedz mu,tuto p.tvoje meno konci zmluva,chcete ju predlzit??

@anonym_b17a45 ale veď to je to najmenej. Ja nemám stres ísť za vedením, ale neviem čo mám robiť. Či ostať keď budú chcieť predĺžiť alebo odísť. To je moja dilema.

anonym_b17a45
Dnes o 17:08
@anonym_autor

@anonym_b17a45 ale veď to je to najmenej. Ja nemám stres ísť za vedením, ale neviem čo mám robiť. Či ostať keď budú chcieť predĺžiť alebo odísť. To je moja dilema.

@anonym_autor ano ostat,je zla doba na novu pracu.Ak ti predlzia budes mat pracu aj nadalej.Odides a nemusis najst pracu dlhodobo.Sama to vidis.

anonym_a8f1de
Dnes o 18:21

@anonym_autor hladam si uz rok, Bratislava

veselo_neveselo
Dnes o 19:09

@anonym_autor
Spytaj samej seba, z coho mas vacsi stres?
Z prace co mas, alebo z moznosti ze budes nezamestnana niekolko mesiacov?

Za mna, ak nemam financnu rezervu na pol roka, tak by som zostala v praci pokial to je mozne. Lebo ja mam vacsi stres z toho, ze nebudem mat pracu. Ty to mozno mas inak, ak si dobrodruznejsia. Alebo ak je to v praci take hrozne, ze tam nevydrzis ani o mesiac navyse, tak odid. Toto za teba nikto nerozluskne, ide o tvoj pocit.

Pocitaj s tym, ze ide leto, budu dovolenky, naberat sa bude mozno od septembra? Vydrzis dovtedy nezamestnana, keby na to prislo?

anonym_c00330
Dnes o 19:43

Ako dlho pracujes? Mas narok na nezamestnanecke? Ak ano, uplne bez penazi neostanes. Ak je to tak velmi toxicke prostredie ako opisujes, neostala by som. Je to asi najtazsie rozhodnutie, ale stres a psychicke vycerpanie robia svoje. No je to na tebe. Tento prvy krok je najhorsi, ale ak sa rozhodnes odist, riadne sa ti ulavi. Zazila som to.

autor
Dnes o 19:51
@anonym_a8f1de

@anonym_a8f1de bože 😥

autor
Dnes o 19:52
@veselo_neveselo

@anonym_autor
Spytaj samej seba, z coho mas vacsi stres?
Z prace co mas, alebo z moznosti ze budes nezamestnana niekolko mesiacov?

Za mna, ak nemam financnu rezervu na pol roka, tak by som zostala v praci pokial to je mozne. Lebo ja mam vacsi stres z toho, ze nebudem mat pracu. Ty to mozno mas inak, ak si dobrodruznejsia. Alebo ak je to v praci take hrozne, ze tam nevydrzis ani o mesiac navyse, tak odid. Toto za teba nikto nerozluskne, ide o tvoj pocit.

Pocitaj s tym, ze ide leto, budu dovolenky, naberat sa bude mozno od septembra? Vydrzis dovtedy nezamestnana, keby na to prislo?

@veselo_neveselo neviem...isté je že peniaze tiež potrebujem...ktovie kedy by sa mi podarila nájsť práca... Len tu je to tiež total psycho...ale viem že je hlúposť ostať bez príjmu...asi budem musieť vydržať, neviem dokedy to zvládnem

autor
Dnes o 19:54
@anonym_c00330

Ako dlho pracujes? Mas narok na nezamestnanecke? Ak ano, uplne bez penazi neostanes. Ak je to tak velmi toxicke prostredie ako opisujes, neostala by som. Je to asi najtazsie rozhodnutie, ale stres a psychicke vycerpanie robia svoje. No je to na tebe. Tento prvy krok je najhorsi, ale ak sa rozhodnes odist, riadne sa ti ulavi. Zazila som to.

@anonym_c00330 nárok na podporu by som mala...pozeram ponuky, ale je fakt, že nemám ani kde poslať životopis, je ich málo...uľavilo by sa mi, ale zas by začal stres, že či a kedy nájdem novú prácu ...

anonym_a8f1de
Dnes o 20:06
@anonym_autor

@anonym_c00330 nárok na podporu by som mala...pozeram ponuky, ale je fakt, že nemám ani kde poslať životopis, je ich málo...uľavilo by sa mi, ale zas by začal stres, že či a kedy nájdem novú prácu ...

@anonym_autor dokym nemas istu novu robotu, zovtrvaj kde si. Lebo praca sa ozaj tazko hlada

anonym_5b8fce
Dnes o 21:04
@anonym_a8f1de

@anonym_a8f1de a v akej oblasti, co chces robit? Lebo ked v bratislave si clovek nenajde pracu za rok, to sa mi uz zda neuveritelne.