Ako nájsť prácu vo veľkom meste?
Ahojte, prosím vás kto si v poslednom období hľadal prácu.. akým spôsobom sa vám ju podarilo nájsť? Hľadám niekoľko mesiacov, posielam životopisy, oslovujem e-mailom sama firmy. Bola som aj na pohovoroch, nič z toho však nebolo. Hľadala som aj cez FB skupiny - s tým mám však dosť zlé skúsenosti. Hlavne pozerám na internete, aj výklady v meste. Mám skúsenosti s výrobou od malých odznakom, cez veľké časti áut až po klasicku výrobu v automobilke, z obchodu, skladu, upratovanie.. na tie pozície aj posielam (okrem nočných zmien) plus čokoľvek čo si myslím, že by som sa mohla naučiť prípadne ak majú uvedené, že zaucia.
Som vo väčšom meste, presťahovala som sa sem za prácou (z ktorej mňa a ďalšich zamestnancov prepustili v skúšobnej dobe kvôli nedostatku práce), kontakty tu nemám.. Rada by som zostala tu, chodím do ZUŠ pre dospelých (výtvarný odbor) a sťahovanie by bolo vo veľkom strese, tentokrát už nemám takú finančnú rezervu. Ale samozrejme ak to bude nutné asi by som to riskla. Som bezdetná, slobodná 30+rokov. Prosím o nejaké typy prípadne akúkoľvek radu, ďakujem.
Pomocný pracovník v zdravotníctve si neskúšala??v nemocnici??tam majú vždy žalostne málo a pritom šikovných ľudí tam tak treba....
Aké máš vzdelanie? Čo ovládaš navyše?
@anonym_49bc0d kozmetička, nikdy som v tom však nerobila ani ma to nejako extra nebavilo, ale teda skúšala som to aj tým smerom no neúspešne (ale bez praxe sa tomuto nečudujem). Mám nejaké kurzy ale nič dlhodobé. Pracovne som vždy bola rada, že mám nejakú prácu. Venovala som sa iným veciam, viem, podcenila som to.. Navyše môžem ponúknuť asi to čo ďalších x ľudí, čo si samozrejme uvedomujem. Napriek tomu, naozaj pracovať chcem, nemám žiadne obmedzenia.
Pomocný pracovník v zdravotníctve si neskúšala??v nemocnici??tam majú vždy žalostne málo a pritom šikovných ľudí tam tak treba....
@ikuska27 Dobry nápad, v nemocnici hľadajú stále niekoho, hocikoho, kto ma ruky a nohy
@anonym_49bc0d kozmetička, nikdy som v tom však nerobila ani ma to nejako extra nebavilo, ale teda skúšala som to aj tým smerom no neúspešne (ale bez praxe sa tomuto nečudujem). Mám nejaké kurzy ale nič dlhodobé. Pracovne som vždy bola rada, že mám nejakú prácu. Venovala som sa iným veciam, viem, podcenila som to.. Navyše môžem ponúknuť asi to čo ďalších x ľudí, čo si samozrejme uvedomujem. Napriek tomu, naozaj pracovať chcem, nemám žiadne obmedzenia.
@zuzuka19 Hm, to je take nijaké vzdelanie. Asi by dom si urobila nejaký kurz, nadstavbu
@zuzuka19 A zivotopis mas aky? Ak tam mas moc caste striedanie roznych prac, moze byt ze toto firmy odradi. Uprac trosku zivotopis aj podla toho na aku prac.poziciu posielas.
@zuzuka19 A zivotopis mas aky? Ak tam mas moc caste striedanie roznych prac, moze byt ze toto firmy odradi. Uprac trosku zivotopis aj podla toho na aku prac.poziciu posielas.
@ivana11155 životopis upravujem zvlášť na každú pozíciu, mám ho urobený v canve (predtým cez profesiu s tým má však ani na pohovory nevolali). Za posledný necelý rok tam mám jednu prácu plus brigádu, predtým som v posledných dvoch prácach bola minimálna 4-5 rokov. Môže ich odradiť ten posledný necelý rok? Že som nešla z práce do práce?
To by nevadilo, že posledná práca trvala necelý rok, ale chýba odbornosť, keď ovládaš prácu v automobilovom priemysle, tak si si mala najprv nájsť miesto v niektorom ich závode a potom sa tam nasťahovať. Alebo teraz zobrať prvú prácu, niekde v obchode, gastre a pod.
To by nevadilo, že posledná práca trvala necelý rok, ale chýba odbornosť, keď ovládaš prácu v automobilovom priemysle, tak si si mala najprv nájsť miesto v niektorom ich závode a potom sa tam nasťahovať. Alebo teraz zobrať prvú prácu, niekde v obchode, gastre a pod.
@petronelag tak som to aj urobila, ako som písala v úvodnom príspevku. Sťahovala som sa sem až keď som mala podpísanú pracovnú zmluvu. V tej práci prepúšťali kvôli nedostatku práce, prvé sme samozrejme išli tie, ktoré nastúpili posledné.
Ahoj, som na tom rovnako. Absolvovala som od januára x pohovor, a nič. Neviem, kde robím chybu.
Skus osobne alebo telefonicky, ak je to mensia firma.
Skus osobne alebo telefonicky, ak je to mensia firma.
@anonym_1c5136 nad tým som sama rozmýšľala len som si nebola istá či je to vhodný spôsob, či tie firmy skôr tým neodradim (že sa tam akoby moc tlačím..). Skúsim to, ďakujem.
Ahoj, som na tom rovnako. Absolvovala som od januára x pohovor, a nič. Neviem, kde robím chybu.
@anonym_5d3471 mne to trvá necelé tri mesiace. držím palce, raz sa to podarí.

Aké máš vzdelanie? Čo ovládaš navyše?