icon

Ako napísať žiadosť o prijatie do zamestnania?

Včera o 10:58

Dobrý deň. Som čerstvo po maturite a chcem si rozoslat životopisy a žiadosti do rôznych firiem aj keď nemajú na profesii žiadnu prácu teraz. Tak sa chcem poradiť ako na to. Ako tam mám napísať že by som mohla robiť aj nejaku asistentku alebo hoci aj kuchárku. Ďakujem za rady

zmrzlinka2021
Včera o 11:01

@anonym_autor a nechceš ďalej študovať?

autor
Včera o 11:07
@zmrzlinka2021

@anonym_autor a nechceš ďalej študovať?

@zmrzlinka2021 rok musím vynechať😏musím si našetriť najprv. Zato by som brala hocijakú prácu. Vyštudovanú mám pedagogiku

sissy27
Včera o 11:09

@anonym_autor začala by som tým, čo si vyštudovala - lebo zrovna kuchárka a asistentka (asistentka koho? zubára? finančného riaditeľa ? niekoho iného? ) sú dve dosť odlišné práce a na každú treba iné vzdelanie.
Posielať len tak na náhodou žiadosti do firiem keď ani nevieš čo chceš robiť neodporúčam, nikto sa nebude zaoberať tým, aby ešte hádal, čo by si asi mohla / vedela robiť.
Otvor si profesiu, sprav si tam životopis, zverejni ho na profesii a hľadaj pracovné pozície, na ktoré máš aspoň nejaké predpoklady. S pedagogickou to fakt do tej kuchyne nebude 🙂 a nemyslím to v zlom, aj keď ťa možno variť baví, ale nie.

melanta
Včera o 11:15
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 rok musím vynechať😏musím si našetriť najprv. Zato by som brala hocijakú prácu. Vyštudovanú mám pedagogiku

@anonym_autor je úplne v poriadku poslať si CV do firiem aj bez toho, žeby mali zverejnené aktuálne inzeráty. Ak nevieš konkrétnu pozíciu, akú by si chcela robiť, tak v žiadosti napíš svoje silné stránky, podstatné zručnosti a napíš, že tieto zručnosti by si rada využila v ich spoločnosti. Neposielaj do každej firmy rovnakú žiadosť. Vždy zdôrazni zručnosti pre konkrétnu spoločnosť. Ale určite nepíš, že budeš robiť čokoľvek.

Čo sa týka VŠ, nerozumiem prečo musíš čakať rok kvôli šetreniu. Na akú VŠ chceš ísť? Prečo si na ňu nemohla ísť tento rok? Z mojej skúsenosti takéto "argumenty" používajú najmä tí, ktorí proste na VŠ ísť nechcú. Ak na VŠ chceš ísť naozaj, zober akýkoľvek job, hoci aj v Lidli, popri tom môžeš hľadať niečo iné. Podstatné je mať príjem čo najskôr.

patrike
Včera o 11:15

Mas vystudovanu pedagogiku, poslanim CV na poziciu kucharky to hned hodia do kosa. To iste asistentka. Cize hladaj v skolstve, zastupovanie pocas MD napriklad.

melanta
Včera o 11:22
@patrike

Mas vystudovanu pedagogiku, poslanim CV na poziciu kucharky to hned hodia do kosa. To iste asistentka. Cize hladaj v skolstve, zastupovanie pocas MD napriklad.

@patrike asistentky robia ženy s rôznym vzdelaním. Ja som mala bežnú asistentku napr. aj zdravotnú sestru. Podstatné je, či vie ponúknuť to, čo dotyčný u asistentky potrebuje. Väčšinu ľudí nezaujíma, aké má ich asistentka vzdelanie, ak ide o bežnú asistentku. Väčšinu zaujímajú výlučne zručnosti. A tie autorka otázky nepíše, takže ťažko hodnotiť, či má potenciál na administratívnu prácu.

anonym_6ddd63
Včera o 11:34

Ak mas maturitu, tak toto hádam vieš.

autor
Včera o 11:38

Chcem ísť na vysokú, ale musím ísť externe a chcem si to financovať sama. A tu asistentku a kuchárku som napísala iba tak aby ste vedeli že beriem hocijakú prácu. Žiadosti som posielala aj do vyroby

anonym_2a8b60
Včera o 13:03

Mas pedagogicku, nechces robit asistentku ucitela? Napriklad v skolke. Skus skoly a skolky na okoli ci nehladaju

anonym_dc6396
Včera o 18:20

Tiež by som si hľadala prácu v tvojom odbore, záleží kde chceš robiť dobuducna.
Ak chceš ísť na vysokú pedagogickú a robiť učiteľku tak sa ti oplatí pracovať v odbore.
Hlavne kvôli tomu, že budeš mať prax aj vysokú školu zároveň.