icon

Ako ovplyvňuje aktuálny trh práce váš plat?

Dnes o 07:05

Ahojte, som v aktualnom zamstnani cca 4 roky - predtym som kazdych 3-5 rokov menila zamestnavatela a stupala financne. Teraz ked pozeram ponuky, tak sa nestacim divit, praca, kde by som uplatnila moju expertizu - ponuky su aj o polovicu nizsie ako moj sucasny plat. Ako ste na tom vy, ktore ste v poslednej dobe menili pracu - podarilo sa vam ziskat vyssi plat, ostali ste aspon na podobnej urovni alebo ste zobrali ponuku s nizsim platom?

anonym_9a7b31
Dnes o 07:16

Cca každého pol roka si pýtam vyšší plat v aktuálnej firme alebo zlepšenie nejakých podmienok pre mňa - vždy sa dohodneme, lebo mám prínos pre firmu. Nechce sa mi meniť firmu často, lebo mám rada, keď mám s tímom zosúladené procesy, takže radšej postupujem finančne v jednej. Avšak moju odvetvie finančne zatiaľ stúpa, napriek automatizaciám, takže by som si vedela nájsť aj lepšie platený job ale nie s takými benefitmi a pár stovák mi za to nestojí.

anonym_fed87f
Dnes o 07:19

Nikdy nemením firmu kvôli platu. V jednej spoločnosti som bola 10r bez MR/RD. Odišla som z úplne iných dôvodov, ako sú financie. Aktuálne som platovo cca. na rovnako, alebo možno o 10% nižšie v porovnaní s predcovidovým obdobím. Ale som spokojnejšia.

anonym_c3707c
Dnes o 07:24

@anonym_autor ja som už 5 rokov financne na tom istom..keď pozerám nejaké pracovne ponuky, tak sú na tom tak ako mám teraz ja..pred 5.rokmi som bola na tom fajn, pracujem u súkromníka a ani sa ho nepytam o zvýšenie, keď sa stále sťažuje, že firma malo zarába..len si stále pozerám ponuky prace.Inak som spokojna v práci, len ten plat zamrzol..

anonym_6db5d6
Dnes o 07:53

@anonym_autor Aj ja mám rovnaké skúsenosti. Snažím sa robiť na 110% a ešte sa trasiem, aby ma nevyhodili. Na zvýšenie platu ani nepomyslim. Lebo v našom korporáte sa prepúšťa jedna radosť. A znižujú sa náklady, lebo sme vraj drahí.

anonym_bfda57
Dnes o 07:58

Tak vo vyrobe som mala 850eur,3smenka.Dnes 4smenka 1660eur priemer tiez vyroba,a ten priemer bude opät stupat,lebo u nas sa kazdym rokom zvysuju platy.V tej predoslej vyrobe sa len vyhovarali ako oni nemaju na to zvysit platy v case najvyssej inflacii,13te14te platy som mohla len snivat.Takze ano isla som platovo hore,a aj pojdem kazdym rokom.

anonym_2010e5
Dnes o 08:01

som tu zamestnana 2 a pol roka a po roku som si pýtala zvýšenie, aj teraz po dvoch. Zatial mi vyhoveli a už som spokojná aj ked možno o rok skusim štastie zas😅
Aj ked teda nebavíme sa o sume 2tis v čistom aby si niekto nemyslel

letfenixa
Dnes o 08:06

Som učiteľka, mám tabuľkový plat.

zmrzlinka2021
Dnes o 08:16

@anonym_autor

So svojim platom som ja osobne spokojna. Skôr by som uvitala iny typ benefitov.

Mna uz rast platu nemotivuje.

anonym_7bf468
Dnes o 08:22

Platy v mojom odvetví nestúpli primerane k situácií už pár rokov. Zarobiť sa dá aj vysoko nadštandardne, ale treba sa obracať.

katkaseiner
Dnes o 09:46

Mna by zvysenie platu motivovalo, len doteraz to bolo tak ze do jednej ruky som dostala, z druhej mi zobrali (danovy bonus), teraz zas ak mi nieco vobec zvysia, tak sa to vykompenzuje zvysenymi odvodmi (viem, je to len 1 %) a zvysenymi platbami za elektrinu , plyn, zvysene ceny som ani nespomenula... proste mi je smutno, lebo zvysovanim platu (aj ked fakt minimalnym) sa nedostavam nikam dalej.

guiseppinka
Dnes o 10:00

Tabulkovy plat, rocne sa zvysi o % podla toho, ako vyhadaju odbory zvysenie. Teraz navysujem uvazok, v maji sa premietnu % z rokovani a v lete idem o stupen vyssie, takze dalsie zvysenie. Som zvedava kolko to spravi😂 ak by som menila pracu, tak u mna zalezi podla kolektivky. Pohorsit by som si nepohorsila... ale uvitala by som, keby sme mali aspon parkovanie zadarmo.