Ako oznámiť agentúre, že ste našli prácu?
Ahojte,
Potrebovala by som poradiť, pretože neviem, ako sa v tejto situácií mám zachovať. Dala som si žiadosť do pracovnej agentúry o prácu. Prácu si hľadám intenzívne a dostala som niekoľko zamietavých odpovedí, čo je dosť frustrujúce.
Cez túto agentúru som bola na pracovnom pohovore, na ktorom sa mi naozaj páčilo, platové a pracovné podmienky sú pre mňa veľmi vyhovujúce. Zamestnávateľ mi povedal, že by ma rád zamestnal, ale keďže idem cez agentúru, stálo by ho to veľa peňazí navyše a preto musí uprednostniť záujemcov, ktorí posielajú žiadosti ako súkromné osoby /čiže cez agentúru by to bolo bez šance tak či tak/Túto informáciu som posunula aj do agentúry. Keďže som mala o tú prácu veľký záujem, poslala som si žiadosť ešte raz ako súkromná osoba, čo viedlo k tomu, že som tú prácu dostala/záujemcov bolo viac/, pracovná zmluva je ešte ale v procese a mám ju ešte len dostať. Teraz musím agentúru oboznámiť, že som si prácu našla aby nehľadali ďalej. Chcela som pani z agentúry kúpiť darčekový kôš za to, že mi navrhla túto prácu. Mám ale pocit, že tým to len zhorším, keďže príde o potenciálnu províziu.. Čo by ste urobli v tejto situácií?
😬
Urcite by som neoznamovala agenture, ze som ich obisla a vdaka tomu mam tu pracu. Vykasli na na kos 😄 Je to praca tej pani, nepotrebuje za to ziaden darcekovy kos.
@anonym_autor Ahoj, pani z agentury by som sa milo a slusne za vsetko podakovala, aj za jej ustretovost atd. Urcite by som jej nic nekupovala- je to jej napln prace hladat pracu pre uchadzacov v ich agenture a urcite nie si prva ani posledna, ktora od nich odisla z nejakeho dovodu. Urcite im uz uchadzaci odmietli miesto, aj ked ich prijali cez agenturu, lebo medzicasom im dosla napr. nejaka zaujimavejsia praca. Takze vobec si podla mna nerob vrasky. Ona s takymi vecami rata- je to v ramci jej povolania. A inak gratulujem k novej praci, nech sa ti tam dari a nech mas dobry kolektiv ludi okolo seba🙂
@anonym_autor čo mas v zmluve s agentúrou? Je tam napísané, že nesmieš kontaktovať potencionalneho zamestnávateľa napriamo? Určite je dôležitejšia tvoja práca než ich provízia. Nefér sa zachovala skôr firma, že najskôr osloví agentúru, potom cez nich kandidáta nechce vziať, no napokon i tak zamestná toho, ktorého jej dohodili. To by si skôr ta agentúra mala vyvodiť nejaké sankcie voči nim než voči tebe.
A asi by som neriešila, ak sa samy neozvu. Blbá situácia no. Napis len, že dakujes a prácu si si už našla.
@anonym_autor Ďakujem za odpovede, ste zlaté, že ste mi napísali. Takto som to aj ja vnútorne cítila.
@anonym_autor Ahoj, pani z agentury by som sa milo a slusne za vsetko podakovala, aj za jej ustretovost atd. Urcite by som jej nic nekupovala- je to jej napln prace hladat pracu pre uchadzacov v ich agenture a urcite nie si prva ani posledna, ktora od nich odisla z nejakeho dovodu. Urcite im uz uchadzaci odmietli miesto, aj ked ich prijali cez agenturu, lebo medzicasom im dosla napr. nejaka zaujimavejsia praca. Takze vobec si podla mna nerob vrasky. Ona s takymi vecami rata- je to v ramci jej povolania. A inak gratulujem k novej praci, nech sa ti tam dari a nech mas dobry kolektiv ludi okolo seba🙂
@motylik2559 Ďakujem 🙂
@anonym_autor čo mas v zmluve s agentúrou? Je tam napísané, že nesmieš kontaktovať potencionalneho zamestnávateľa napriamo? Určite je dôležitejšia tvoja práca než ich provízia. Nefér sa zachovala skôr firma, že najskôr osloví agentúru, potom cez nich kandidáta nechce vziať, no napokon i tak zamestná toho, ktorého jej dohodili. To by si skôr ta agentúra mala vyvodiť nejaké sankcie voči nim než voči tebe.
A asi by som neriešila, ak sa samy neozvu. Blbá situácia no. Napis len, že dakujes a prácu si si už našla.
@anonym_0f4d4f Ja som s nimi zmluvu nepodpísala, oni nepracujú so zmluvami.
@anonym_0f4d4f Ja som s nimi zmluvu nepodpísala, oni nepracujú so zmluvami.
@anonym_autor žiadnu zmluvu o sprostredkovaní prace, žiadnu dohodu pri registrácii..? Tak potom naozaj nemusíš nič riešiť.
@anonym_autor žiadnu zmluvu o sprostredkovaní prace, žiadnu dohodu pri registrácii..? Tak potom naozaj nemusíš nič riešiť.
@anonym_0f4d4f Nie, nič som nepodpisovala.
@anonym_autor Zrejme tu pracu nedostanes. Zmluvu ma tvoj "buduci" zamestnavatel a agentura. Kedze si im to povedala, ze si ich obisla tak za teba musi "buduci" zamestavatel zaplatit. Co on neurobi. A to, ze si sa najprv hlasila cez nich velmi rychlo dokazu. Zabudni na darcekovy kos.
@anonym_0f4d4f Nie, nič som nepodpisovala.
@anonym_autor Agenture nic oznamovat nemusis..ma to vsak velke ALE! Nesla by som pracovat do tak neserioznej spolocnosti. Ved tie HR agentury su regulerne podnikatelske subjekty, svoju sluzbu dodali a oni im odmietaju zaplatit? Velmi neseriozne. Mne by blikali vsetky kontrolky. Vyser sa na to a nespolupracuj na takejto nekalej cinnosti.
ja si myslim,ze agentura dirmu oslvi tak ci tak-kedze od firmy je to vysoko neprofesionalne ... co sa tyka teba-vyuzila siprilezitost mas pracu a viac neries-nech si to poriesia oni medzi sebou ..agenture si mala len podakovat za snahu s tym,ze uz pracu mas takze ich sluzby potrebivat nebudes-ale vyskaj az kym nebudes mat zluvu naozaj platnu
Dotyčnej z agentúry nič nenos, prácu s ňou nerieš, povedz, že prácu si vyriešila po vlastnej osi a nateraz ďakuješ za spoluprácu. Ty síce s agentúrou zmluvu nemáš, ale má s nimi zmluvu daný zamestnávateľ. A ten v zmluve určite má aj to, že nemôže kandidáta z agentúry osloviť na uzatvorenie zmluvy mimo alebo ak tak urobí, aj tak musí agentúre zaplatiť. Ja ako headhunter mám v zmluvách, že klient nemôže môjho kandidáta osloviť, aby uzatvorili zmluvu mimo mňa, ak tak urobí alebo ak ho príjme do 6 mesiacov od nášho spoločného kontaktu, tak mi zaplatí plnú sumu podľa našej zmluvy. A takto majú podmienky bežne uzatvorené aj agentúry.

Nerobila by som nic. Ved tebe priamo vo firme povedali, ze bez agentury by to bolo lepsie, tak to nie je tvoja vina, ze oni nedokazu zabezpecit pracu a prichadzaju o provizie.