icon

Ako prebieha odborný test na štátnozamestnanecké miesto?

27. mar 2026

Ahojte, ako vyzerá odborný test na miesto do štátnej správy? Kde sa vyžaduje ovládanie určitých zákonov a vyhlášok. Je to formou výberu z možností abcd alebo doplňovanie alebo nebodaj voľné písanie, čo tá legislatíva obsahuje?
Prečítala som si to už dvakrát, abcd by som asi dala, ale inak si to absolútne nepamätám.

Strana
z2
anonym_afc83c
27. mar 2026

@anonym_autor ako kedy, niekedy doplnovanie, niekedy vyber z moznosti. Niekedy treba zjednodusene vysvetlit danu "poucku".
Potom je to prepis textu na cas.
Potom este aj diktat zamerany na pravopis.

sara07
27. mar 2026

ako píšeš ale na 99% je to len pro forma a miesto už dávno niekto má pridelené

anonym_867074
27. mar 2026
@sara07

zalezi kde, u nas bolo kruzkovanie otazok a potom pohovor s tým že kto prešiel pisomnou časťou pýtali sa na konkretne veci
@sara07 nie je to vzdy lebo velakrat je teraz ta tabulka taka ze mzda je na urovni alebo dokonca pod minimalkou.

sara07
27. mar 2026
@anonym_867074

zalezi kde, u nas bolo kruzkovanie otazok a potom pohovor s tým že kto prešiel pisomnou časťou pýtali sa na konkretne veci
@sara07 nie je to vzdy lebo velakrat je teraz ta tabulka taka ze mzda je na urovni alebo dokonca pod minimalkou.

@anonym_867074 v blave beriem ale u nás doslova je to tak, jedno aky plat hlavne že je kancel a teplo

anonym_867074
27. mar 2026
@sara07

@anonym_867074 v blave beriem ale u nás doslova je to tak, jedno aky plat hlavne že je kancel a teplo

@sara07 tak hlavne ze je praca... ale do kedy kedze idu opat prepustat ☹ samozrejme z plebsu

sara07
27. mar 2026
@anonym_867074

@sara07 tak hlavne ze je praca... ale do kedy kedze idu opat prepustat ☹ samozrejme z plebsu

@anonym_867074 jasné hadam si teple dobre platene miestečka neohrozia

mandzula
27. mar 2026

U mna to bol vyber z moznosti - legislativa, vseobecny prehlad plus pravopis. Potom ustna skuska. A urcite nebol nikto vybraty vopred, vybrali mna.

anonym_afc83c
27. mar 2026

A na akych porzaloch hladate taketo volne miesta?

luckaaaaaa__
27. mar 2026
@anonym_afc83c

@anonym_afc83c ahoj, napr. na Kariéra FS hľadajú 😊

anonym_687ed1
27. mar 2026
@sara07

@sara07 pracuješ v štátnej správe, keď to tak na istotu píšeš?

nelca84
27. mar 2026
@sara07

@sara07 prečo zo zovseobecnujes? Že to tak niekde robia neznamená, že všade. Ja som na to už celkom alergická, lebo napr. ja som na úrade nikoho nepoznala a predsa ma vzali. A celkovo je problém k nam nájsť vhodných záujemcov. Niekedy sa ani nepodarí obsadiť voľné miesto na prvýkrát.

sara07
27. mar 2026
@nelca84

@sara07 prečo zo zovseobecnujes? Že to tak niekde robia neznamená, že všade. Ja som na to už celkom alergická, lebo napr. ja som na úrade nikoho nepoznala a predsa ma vzali. A celkovo je problém k nam nájsť vhodných záujemcov. Niekedy sa ani nepodarí obsadiť voľné miesto na prvýkrát.

@nelca84 lebo u nás je to prax, proste je to tak , a ani sa tym netaja
u nás sa na poziciu upratovačky hlasi 100 ludi, skladnik 210 .. tak čo myslíš

sssss123
27. mar 2026
@anonym_afc83c

@anonym_afc83c pozri cisss.gov.sk

nelca84
27. mar 2026
@sara07

@sara07 myslela som, že sa bavíme o statnozamestnaneckych miestach. A ako hovorím, že to robia u vás, neznamená, že všade.

anonym_687ed1
27. mar 2026
@sara07

@sara07 skladník a upratovačka je štátnozamestnanecký pomer? Pracuješ v štátnej správe?

sara07
27. mar 2026
@anonym_687ed1

@anonym_687ed1 chceli sme 😂, aj sme si poslali životopis , potom sme stretli a nám bolo povedané že nech sa ani netešíme 😂

sara07
27. mar 2026
@nelca84

@nelca84 neviem či vieš čo znamená slovo U NAS , nepíšem na slovensku - to je zovšeobecnovanie
ked sa teda zavzdušnuješ

anonym_687ed1
27. mar 2026
@sara07

@anonym_687ed1 chceli sme 😂, aj sme si poslali životopis , potom sme stretli a nám bolo povedané že nech sa ani netešíme 😂

@sara07 takže nie. To som si aj myslela

nelca84
27. mar 2026
@sara07

@nelca84 neviem či vieš čo znamená slovo U NAS , nepíšem na slovensku - to je zovšeobecnovanie
ked sa teda zavzdušnuješ

@sara07 že U VAS si napísala až potom, ako som ti napísala aby si nezovseobecnovala. Pozri si svoj príspevok z 12.24.

sara07
27. mar 2026
@nelca84

@sara07 že U VAS si napísala až potom, ako som ti napísala aby si nezovseobecnovala. Pozri si svoj príspevok z 12.24.

@nelca84 chod si zabehat alebo si daj čokoladu, potrebuješ to

sara07
27. mar 2026
@anonym_687ed1

@sara07 takže nie. To som si aj myslela

@anonym_687ed1 nie , ale snaha bola , treba napisat viac pridavných mien ??? alebo slovies
aby si nevytahovala z kontextu 😂😂😂😂 miLý anonYYYYm😂😂😂😂

nelca84
27. mar 2026
@sara07

@nelca84 chod si zabehat alebo si daj čokoladu, potrebuješ to

@sara07 ďakujem, už som mala. Nielen že zovšeobecňuješ, ešte aj vychádzaš z nesprávnych informácií. Ale tak nie každý si vie priznať chybu.

erikavesela
27. mar 2026
@anonym_867074

@anonym_867074 prepustanie je nutne, v st.sprave je brutalna prezamestmanost

erikavesela
27. mar 2026
@anonym_687ed1

@anonym_687ed1 4 moje kamosky sa tak zamestnali...dopredu dohodnute, vyberove konanie, obe kola boli len pro-forma...

sara07
28. mar 2026
@erikavesela

@anonym_687ed1 4 moje kamosky sa tak zamestnali...dopredu dohodnute, vyberove konanie, obe kola boli len pro-forma...

@erikavesela vidíš a tu pani nelče nevysvetlíš, ano štve ma to , ten čo nemá známosti nemá šancu
šaškáren ako dakedy

sara07
28. mar 2026
@nelca84

@sara07 ďakujem, už som mala. Nielen že zovšeobecňuješ, ešte aj vychádzaš z nesprávnych informácií. Ale tak nie každý si vie priznať chybu.

@nelca84 píšem u nás
chápeš slovo u nás , čiže v mojom meste, najbližšom meste
stalo sa to mne, mojim kamoškám ... a kedže sme menšie mesto , niekoho stretneš a spytaš aká je robota že si poslala životopis a baba sa zasmeje ale moja to je už obsadené , vyber je len pro forma ..
píšem z osobnej skusenosti
ak ty máš skusenost že sa toto v tvojom okoli/ urade nerobí, super, tak by to malo byť
ja netvrdím že to nemôže byt ale u nás je to šaškaren

nelca84
28. mar 2026
@sara07

@nelca84 píšem u nás
chápeš slovo u nás , čiže v mojom meste, najbližšom meste
stalo sa to mne, mojim kamoškám ... a kedže sme menšie mesto , niekoho stretneš a spytaš aká je robota že si poslala životopis a baba sa zasmeje ale moja to je už obsadené , vyber je len pro forma ..
píšem z osobnej skusenosti
ak ty máš skusenost že sa toto v tvojom okoli/ urade nerobí, super, tak by to malo byť
ja netvrdím že to nemôže byt ale u nás je to šaškaren

@sara07 dokážeš pochopiť, že upratovačka ani skladník nie sú štatnozamestnanecké miesta? Lebo autorka sa pýta na odborny test, kedy musiš preukazať vedomosti zo zákonov na úseku štátnej správy, ktoré spadajú pod to konkrétne miesto, o ktoré sa uchadzaš. Takže akú osobnú skúsenosť máš? Vôbec v tom nie si zorientovaná, nemáš argumenty, tak tu po mne štekáš. Ale to vypovedá o tebe, nie o mne. Vlastne ani o tu upratovačku si sa nakoniec neuchádzala, lebo ti ktosi povedal, že je tam 100 záujemcov.

sara07
28. mar 2026
@nelca84

@sara07 dokážeš pochopiť, že upratovačka ani skladník nie sú štatnozamestnanecké miesta? Lebo autorka sa pýta na odborny test, kedy musiš preukazať vedomosti zo zákonov na úseku štátnej správy, ktoré spadajú pod to konkrétne miesto, o ktoré sa uchadzaš. Takže akú osobnú skúsenosť máš? Vôbec v tom nie si zorientovaná, nemáš argumenty, tak tu po mne štekáš. Ale to vypovedá o tebe, nie o mne. Vlastne ani o tu upratovačku si sa nakoniec neuchádzala, lebo ti ktosi povedal, že je tam 100 záujemcov.

@nelca84 vole ako ty si fakt tažky pripad,
ako skušky ktoré popisuje autorka od kedy robí upratovačka alebo skladnik
pointu máš kde 😂😂😂😂
vytrhavanie z kontextu ti fakt ide 😂😂😂, ak sa snažíš že ti tu začnem nadavat tak maš smolu, lebo skutočne nechápam o čo ti ako ide 😂😂😂😂😂😂

sticker
sara07
28. mar 2026
@nelca84

@nelca84 prosím ta už mi nepíš lebo začina platit wericho pravidlo pri tebe , dakujem , som rada že nemáš vôbec žiadnu šancu ta stretnut na urade

lilinka88
28. mar 2026
@sara07

@nelca84 prosím ta už mi nepíš lebo začina platit wericho pravidlo pri tebe , dakujem , som rada že nemáš vôbec žiadnu šancu ta stretnut na urade

@sara07 ty musíš byť strašne frustrovaná z toho,že nemáš práve ak ty tie známosti, vďaka ktorým by si so to "teplé" miesto v kancli našla aj ty. Píšeš,že 99% miest je takto obsadených, to je blbosť a nemôžeš to povedať, keď tam sama nepracuješ a nevieš ako sa tam tí ľudia dostali. Či každý ti príde oznámiť,že je tam po známosti? A keď aj, tak tie miesta na úrade práce, kde nedosahuje plat pomaly ani minimálnu mzdu a denne robia s kadejakými ľuďmi, im teda fakt nemusíš závidieť, možno je to teplé miesto, ale psychicky neskutočne vyčerpávajúce

Strana
z2