Ako prebieha pohovor na skrátený úväzok učiteľského asistenta?
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ako prebieha pohovor na pracovnú pozíciu pedagogického asistenta do základnej školy? Nemám žiadne skúsenosti, a rada by som sa dozvedela viac, čo očakávať… Čaká ma pohovor na skrátený úväzok, a rada by som chcela vedieť Vaše skúsenosti. Aká je pracovná doba v tomto prípade? Poprípade mal to niekto tak, že si “spájal” dni? A aká je náplň práce pedagogického asistenta. Áno, počula som reči typu, že budem baba pre všetko, napriek tomu si myslím, že by ma tá práca napĺňala. A ako prebieha adaptačné vzdelávanie? Aké je jeho ukončenie? Ďakujem vopred za každú radu. 😊
Nepíšeš aký skrátený úväzok? Či 50% alebo niečo iné. Ale čo sa týka pracovnej doby tak pocitaj s tým, že pracovný čas pedagogického zamestnanca je 37,5 hod/týždeň. Pri polovičnom úväzku to je 18,75hodiny. Toto si rozpocitaj na 5 dní v týždni. Je málo pravdepodobné, že by sa asistentovi zlúčili dní a že by si trebárs piatky nechodila.
PA pre ktorý stupeň?
@anonym_7a1e50 toto ale nevie nikto, resp. asistentky nemajú iba jedného žiaka. Ja som mala niekoľko hodín na 1. stupni a niekoľko na 2. stupni.
A náplň práce? všetko záleží od konkrétnej školy. Je rozdiel, či budeš niekde na dedine, kde je 20 detí v celej škole alebo budeš v obrovskej mestskej škole. Asistent aj zastupuje (a celkom dosť), aj chodí do ŠKD, aj má dozory - chodba, jedáleň, všetko je to o rozhodnutí vedenia. Plus samozrejme doprovod na výletoch pri danom žiakovi.
Nepíšeš aký skrátený úväzok? Či 50% alebo niečo iné. Ale čo sa týka pracovnej doby tak pocitaj s tým, že pracovný čas pedagogického zamestnanca je 37,5 hod/týždeň. Pri polovičnom úväzku to je 18,75hodiny. Toto si rozpocitaj na 5 dní v týždni. Je málo pravdepodobné, že by sa asistentovi zlúčili dní a že by si trebárs piatky nechodila.
@anonym_b74086 50% úväzok, ďakujem za info.

PA pre ktorý stupeň?