icon

Ako sa stať opatrovateľkou v Nemecku alebo Rakúsku?

Včera o 20:23

Zdravím, mám vyštudovanú poľnohospodársku školu, ktorá mi je na nič, keďže si nedokážem s ňou nájsť prácu. Rozmýšľam nad opatrovateľkou v Nemecku alebo v Rakúsku... Len je tu pár problémov: Prvý je ten, že neviem ich jazyk aj napriek tomu, že som sa ho učila celú základnú aj strednú. Druhý problém je, že neviem variť a celkovo práca v domácnosti nie je moja silná stránka. Viem, všetko sa to dá naučiť... Preto sa chcem spýtať:
Ako ste sa naučili nemecký jazyk?
Ako ste sa naučili variť?
Je to podľa vás náročná práca?

svetlonos
Včera o 20:30

@anonym_autor
ahoj kolko mas rokov?

autor
Včera o 20:31
@svetlonos

@anonym_autor
ahoj kolko mas rokov?

anonym_dbc2fb
Včera o 20:39

@anonym_autor Naučiť sa dá všetko to áno, ale musíš veľmi chcieť. A nie je to pre každého. Ja si myslím, že kto nemá k tomu vzťah, ten to má zložité. Veľké bonus je vzťah k vareniu,domácnosti dobrý vzťah k ľuďom, deťom..
Si mladá uberala by som sa ja osobne iným smerom. Ale ak máš motiváciu dobre si zarobiť, tak to dáš ak budeš veľmi chcieť. Áno náročné to je určite.

svetlonos
Včera o 20:51
@anonym_autor

@anonym_autor
tak to ani neblazni! Chod robit operku, tam sa naucis jazyk na kurzoch. Potom uz mozes hladat inu pracu kde viac zarobis. A pokojne si potom aj ini skolu/kurz mozes urobit na nieco, co by ta bavilo. Mimo Sk je to jednoduchsie.

anonym_d708a9
Včera o 21:06

@anonym_autor Neuvádzala si vzdelanie, tak len aby si vedela, na prácu opatrovateľky maturitu nepotrebuješ. Potrebuješ ale opatrovateľský kurz - môže byť spravený na Slovensku, ale musí spĺňať určitý počet hodin - teórie a praxe dokopy. Jazyk sa buď naučíš ( môžeš ako samouk a zamerias sa na opatrovateľskú nemčinu, také slovíčka a vety si budeš hľadať a učiť sa ich ) a keby aj nie, možno ťa v nejakej agentúre aj tak zoberú ( to sa musíš informovať, všade to majú inak ), nejak sa už dohovoris, aspoň zaklady určite vieš, keďže si sa nemčinu učila na školách. Práca opatrovania je podľa mňa v pohode, dobra voľba. Variť sa naučíš, veď nebude sa jednať aj tak o nič kulinárske .. Jedine také, čo je vždy neiste, akeho klienta dostanes, lebo jeden moze byť zdravotne narocnejsi a iný zas povahovo moze byť taký, že ti nesadne ... Niektoré rodiny vyžadujú od opatrovatela aj vodičák. Ale inak sa nie je čoho báť, ved všetko by s tebou prediskutovali, tvoje možnosti a tak. Prajem veľa šťastia.

anonym_a0ec8a
Dnes o 06:14
@anonym_autor

@anonym_autor Vraj opatrovanie seniorov v zahranici je v dnesnej dobe uz nerentabilne.. ale ak ta praca so seniormi bavi, kurz si pokojne sprav. U nas v zariadeni opatrovatelky zarobia cca 1300 v hrubom, zavisi ake sluzby v danom mesiaci maju. Pochvaluju si aj dievcata , co odisli robit do ADOS a domacich opatrovatelkskych agenturach, robia pre mesto. Mnohe z nich maju aj oar senirovo sukromne, ku ktorym chodia. Mnohe z nich si dorobili prakticku sestru, niektore studuju za sestry na VS. Zla praca to nie je.

anonym_a4fdae
Dnes o 08:26

Varit podla receptu zvladne casom aj cvicena opica. Jazyk sa naucis, ked sa ho budes poctivo ucit 15 min aspon kazdy druhy den. Chod na nejake fora (nemecko.sk, slovaci.at), povedz ze by si mala zaujem a casto same baby, co koncia, hladaju za seba nahradu. Potom nemusis hladat ani agenturu, ktora si berie odmenu, ci % zo mzdy za najdenie.
Moja mama kedysi (mala 60r) bola na dochodku robit opatrovatelku v rakusku a po nemecky vie dodnes iba ja a nein. Nechala to iba preto, ze jej bolo dlho 2 tyzdne bez kontaktu niekde daleko.