icon

Ako sa vyhnúť práci od úradu práce?

31. aug 2026

Dobrý deň, mám po maturite a nevyšla mi vysoká tento rok, tak to chcem skúsiť na rok, no potrebujem sa hlásiť na úrad práce, pretože si nedokážem z vlastného platiť poistenie. No prácu by som si radšej našla sama, máte nejaké tipy aby mi ju úrad NEnašiel?

anonym_17f148
31. aug 2026

@anonym_autor Neboj, oni ponúkajú málo, neposielajú skoro nikde. Zaeviduj sa, kľudne si hľadaj sama.

earlgrey
31. aug 2026

Úrad má povinnosť hľadať prácu, ale nemyslí si, že hneď ti tu prácu nájdu. Keďže si po maturite, bez praxe predopkladám, môžu ti dať absolventskú prax niekde, ale popri tom si prácu sama hľadať môžeš. Taktiež ak ti dajú nejakú ponuku, pôjdeš na pohovor a už je to na zamestnávateľovi, či ťa vezme alebo nie, ale platí rovnaké - aj počas práce, či praxe si stále prácu sama hľadať môžeš.

anonym_397fd0
31. aug 2026

Aj ked ti najde, staci zo seba urobit hlupu alebo strapnit sa na pohovore a nezobere ta zamestnavatel a ostanes dalej na urade prace. Neboj sa, nepretrhaju sa zato aby si si nasla pracu.

jblheart
31. aug 2026

Počítaj s tým že budeš musieť nosiť potvrdenia od zamestnávateľov že si hľadáš prácu a čím dlhšie tam budeš o to viac sa Úrad práce bude snažiť aby si sa zamestnala - absolventská prax, nejaký kurz - (najviac vraj posielajú na kurz čo ťa má vraj naučiť jemnej motorike, lebo tú potrebuješ za pás do automobilky) ich ponuky zamestnania ktoré nemusia práve korešpondovať s tým čo si uviedla že hľadáš keď si sa tam registrovala a ak z hocijakého dôvodu odmietneš ísť na školenie alebo ponúkanú prácu a UPSVAR to vyhodnotí ako neopodstatnené tak ťa vyradia a znovu sa môžeš registrovať až o 6 mesiacov. Najlepšie si nájsť prácu čo najskôr podľa svojho gusta.

anonym_d71ff8
31. aug 2026
@earlgrey

Úrad má povinnosť hľadať prácu, ale nemyslí si, že hneď ti tu prácu nájdu. Keďže si po maturite, bez praxe predopkladám, môžu ti dať absolventskú prax niekde, ale popri tom si prácu sama hľadať môžeš. Taktiež ak ti dajú nejakú ponuku, pôjdeš na pohovor a už je to na zamestnávateľovi, či ťa vezme alebo nie, ale platí rovnaké - aj počas práce, či praxe si stále prácu sama hľadať môžeš.

@earlgrey To si na omyle,keď som sa zaregistrovala,tak prvá veta bola,že oni tam nie sú na to,aby mi našli prácu,a to som bola špeciálna kategória-zdravotné postihnutie aj vyšší vek.

anonym_fc8ff8
31. aug 2026

Tvoje obavy sú úplne zbytočne 😆😆😆😆😆 to by už museli traktory padať aby ti úrad prace našiel prácu

earlgrey
31. aug 2026
@anonym_d71ff8

@earlgrey To si na omyle,keď som sa zaregistrovala,tak prvá veta bola,že oni tam nie sú na to,aby mi našli prácu,a to som bola špeciálna kategória-zdravotné postihnutie aj vyšší vek.

@anonym_d71ff8 🤷‍♀️ no mne tak povedali, keď som sa ohradila, že pracovať sa mi nedá, lebo mám dieťa s PAS, o ktoré sa starám, tak mne povedali, že ich povinnosťou je nájsť mi prácu 🤷‍♀️ a poslali ma už na toľko pohovorov, že som za každým mala hrozné nervy, ale tak zamestnávateľom som povedala, že kľudne nech ma vezmú, ale keď mi zo školy zavolajú, že moje dieťa má ďalší amok a musím po dieťa ísť do školy, takže ja nechám prácu a idem po dieťa. Ani jeden zamestnávateľ ma nevzal 🤷‍♀️ a vážne som rok na úrade práce a mala som už asi 10 pohovorov.

anonym_85964e
31. aug 2026

Pisete hluposti.Nezijeme v devatdesiatych rokoch ked bola extremna nezamestnanost.Dnes je roboty este aj pre tisice cudzincov.Navyse maju nariadenie od ministerstva nebavit sa s nikym.Poslu ta do fabriky a ked odmietnes tak dovidenia.Alebo hocikde inde.

myska212
31. aug 2026

Ahoj, ja som presne takto bola na urade prace, nevysla my vysoka a bola som zaevidovana rok, zajtra sa idem odhlasit lebo teraz po roku po mature na gympli som uz riadna studentka. Bola som evidovana rok, kvoli zdravotnym problemom som nemohla nastupit do prace. Za cely rok mi pracu nenasli ani neponukli. Iba po pol roku na urade ma poslali na poradenstvo s par mladymi ludmi v podobnej situacii. Ale ak budes mat pracu tak tam teba samozrejme neposlu a bolo to vporiadku. Uz sa tesim do skoly. Navyse nezabudaj vela vysokych skol stale ponuka aj tretie kola prihlasok, mozno sa ti este niekam podari ist aspon na rok a potom prestupit na skolu, ktora by ta bavila. Hlavne ziadne stresy a drzim palce.

myska212
31. aug 2026

napr poznam par spoluziakov co im tiez nevysla vyska, v septembri si dali prihlasku aj na taku co ich nebavila len aby niekde boli nez sa spoliehat ze ich zoberu do prace (vela zamestnavatelov nikam mladeho bez praxe zobrat nechce, obzvlast z gympla) a potom si podali prihlasku inde a od septembra isli na tu skolu kam povodne chceli ist. len rataj s tym ze tieto prihlasky prebiehaju len kratko uz. tiez zalezi odkial si ale v mojom okoli to tak funguje. ja idem ale na doru vysoku a odbor ktory som studovat chcela ale predsa radsej rok niekde na skole nez nikde

autor
31. aug 2026
@myska212

Ahoj, ja som presne takto bola na urade prace, nevysla my vysoka a bola som zaevidovana rok, zajtra sa idem odhlasit lebo teraz po roku po mature na gympli som uz riadna studentka. Bola som evidovana rok, kvoli zdravotnym problemom som nemohla nastupit do prace. Za cely rok mi pracu nenasli ani neponukli. Iba po pol roku na urade ma poslali na poradenstvo s par mladymi ludmi v podobnej situacii. Ale ak budes mat pracu tak tam teba samozrejme neposlu a bolo to vporiadku. Uz sa tesim do skoly. Navyse nezabudaj vela vysokych skol stale ponuka aj tretie kola prihlasok, mozno sa ti este niekam podari ist aspon na rok a potom prestupit na skolu, ktora by ta bavila. Hlavne ziadne stresy a drzim palce.

@myska212 nechcem byť na inej škole rok, pretože potom je potrebné platiť školné za posledný rok, ak mám správne info

anonym_85964e
31. aug 2026

Len nie do prace!Urob vsetko preto,ako ostatni mladi a lenivi ludia aby ta neposlali do prace.Tej hnusnej prace.Radsej sa v detskej izbe modli aby sa ziadna praca nenasla a potom tu placete dennodenne,ze z kade mate zobrat peniaze na nehnutelnost a ake to mate vy mladi tazke v dnesnom svete.Takto to nikdy nepojde.Chod si aspon na to skolne zarobit.

autor
31. aug 2026
@anonym_85964e

Len nie do prace!Urob vsetko preto,ako ostatni mladi a lenivi ludia aby ta neposlali do prace.Tej hnusnej prace.Radsej sa v detskej izbe modli aby sa ziadna praca nenasla a potom tu placete dennodenne,ze z kade mate zobrat peniaze na nehnutelnost a ake to mate vy mladi tazke v dnesnom svete.Takto to nikdy nepojde.Chod si aspon na to skolne zarobit.

@anonym_85964e veď ja chcem ísť do práce ale nechcem ju získať prostredníctvom úradu, chcem si ju nájsť sama 😃hneď som to napísala od začiatku

anonym_85964e
31. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_85964e veď ja chcem ísť do práce ale nechcem ju získať prostredníctvom úradu, chcem si ju nájsť sama 😃hneď som to napísala od začiatku

@anonym_autor ved ok

anonym_d71ff8
31. aug 2026
@earlgrey

@anonym_d71ff8 🤷‍♀️ no mne tak povedali, keď som sa ohradila, že pracovať sa mi nedá, lebo mám dieťa s PAS, o ktoré sa starám, tak mne povedali, že ich povinnosťou je nájsť mi prácu 🤷‍♀️ a poslali ma už na toľko pohovorov, že som za každým mala hrozné nervy, ale tak zamestnávateľom som povedala, že kľudne nech ma vezmú, ale keď mi zo školy zavolajú, že moje dieťa má ďalší amok a musím po dieťa ísť do školy, takže ja nechám prácu a idem po dieťa. Ani jeden zamestnávateľ ma nevzal 🤷‍♀️ a vážne som rok na úrade práce a mala som už asi 10 pohovorov.

@earlgrey a prečo si zaevidovaná,keď vôbec nemôžeš pracovať?

earlgrey
31. aug 2026
@anonym_d71ff8

@earlgrey a prečo si zaevidovaná,keď vôbec nemôžeš pracovať?

@anonym_d71ff8 Môžem pracovať...max 4 hodiny, a to som mala aj v evidencií napísané, ale posielali ma na 8 hodín...o tom som písala a aj som tam napísala, že som bola rok na úrade práce.

Teda opravujem, napísala som, že som rok ale chcela som napísať že bola som...

weronika171717
1. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a ako vieš, že ťa z Úradu práce pošlú na pohovor do práce, ktorá ťa nebude baviť? Ani nevieš. Lenivá si. Seď v detskej izbe celý rok, my daňoví poplatníci budeme za teba platiť odvody. Mládež sprostá. 🤮🤮🤮

autor
1. sep 2026
@weronika171717

@anonym_autor a ako vieš, že ťa z Úradu práce pošlú na pohovor do práce, ktorá ťa nebude baviť? Ani nevieš. Lenivá si. Seď v detskej izbe celý rok, my daňoví poplatníci budeme za teba platiť odvody. Mládež sprostá. 🤮🤮🤮

@weronika171717 určite nechcem celý rok sedieť doma, už teraz ma to nebaví…ale nie je jednoduché si nájsť zamestnanie hneď po škole bez praxe a ešte v okrese s vysokou nezamestnanosťou