icon

Ako zmeniť prácu po rodičovskej dovolenke?

27. sep 2026

Po ôsmich rokoch s deťmi sa mám vrátiť do práce. Predtým som robila ako predavačka, ale už sa mi veľmi nechce vracať k zmenám a víkendom. Rozmýšľam skôr nad nejakou administratívou alebo zákazníckou podporou.
Len neviem, či mám po takej dlhej pauze vôbec šancu dostať sa niekam bez praxe v kancelárii. Menili ste niekto po rodičovskej úplne typ práce?

anonym_f15894
•
27. sep 2026

Pri administratívnej práci budeš potrebovať výborný MS Office - hlavne excel - vlookup a iné pokročilé funkcie, budeš potrebovať prácu s AI nástrojmi a určite minimálne jeden jazyk - angličtina, nemčina apd. Pri zákazníckej podpore tiež jazyk a výbornú prácu s PC plus samozrejme orientáciu na predaj - a tam bezchybný jazykový prejav.

anonym_c5d9da
•
27. sep 2026

Menila som, avšak počas celej doby, keď som bola doma s deťmi, som sa na túto zmenu pripravovala - samoštúdium, kurzy,… aby som mala aspoň tušenie, o čo ide v danom odbore. A vyšlo to.

anonym_9842a0
•
27. sep 2026

@anonym_autor ak nemas vzdelanie a prax na teplu kancelariu zabudni - to by chcel
Kazdy si sediet v administrative a nevies k tomu nic
A zakaznicka podpora? Tak robis vikemdy tiez, za mna totalna otrocina to by som nerobila ani ze omylom 🤮

anonym_d50999
•
27. sep 2026

Veľa šťastia, na také pozície je neskutočný pretlak a 8 ročné okno v životopise ťa na vrch kopy teda nedostane.

anonym_9ebc95
•
27. sep 2026

aktualne pri tejto situacii na trhu prace nemas sancu

jedine cez velmi silnu znamost

nemas ziadne predpoklady pre tu pracu (vzdelanie, prax) plus male deti

anonym_1443be
•
27. sep 2026

Jedine ak by si mala tlacenku ne nejaky miestny/ mestsky urad. Pripadne ovladas nejaky exoticky jazyk … napr cinstinu. 8 rokov je prilis vela a k tomu 0 prax…. Skor napzaj oslovit znamych a rodinu, ci o niecom nevedia.

anonym_ede419
•
27. sep 2026

@anonym_autor zabudni. 8 rokov doma? A ty chces ísť do administratívy? Buď máš veľmi dobre známosti že ti to niekto vybaví alebo sa môžeš rozlúčiť s teplým miestečkom a ísť naspäť za pokladňu. Ake jazyky ovládaš na komunikatívnej úrovni? Práca s PC je na akej úrovni?

Pre teba možno nejaké call centrum. Alebo si urob napríklad po maturitne štúdium na praktickú sestru a máš robotu istú ale to by asi tiež bolo na smeny. Ja to skôr vidím na tú predavačku alebo niečo podobné tomu ....

anonym_f0d64e
•
27. sep 2026

@anonym_autor Ja som menila len obsah, napln prace, ostatne sice ostalo, ale skus pripadne poslat CV do firiem, kde ponukaju pracu na cc, ak je to seriozna firma, tak ta aj normalne zaskolia a budu pokracovat v skoleniach. Samozrejme, aj ty musis ukazat, ze nieocv tebe je.
A administrativa? Mozno skor asistenku na recepcii a pod.
Vacsinou sa csak vyzaduje vediet minimalne anglictinu.
Kazdopadne skusit to mozes, posli CV a uvidis..

anonym_b7a78f
•
27. sep 2026

@anonym_autor teraz to na trhu práce nie je úžasné, takže nevidím moc reálne, že by si sa na takúto pozíciu ľahko dostala. Lebo ani perfektne ovládaný cudzí jazyk, excel a vysoká škola ti nezaručia takúto pozíciu. Na tvojom mieste sa vrátim na pozíciu predavačky, pozriem sa akých profesii je nedostatok, na aké máš predpoklady a dorobila si kurzy/ štúdium.

anonym_f0d64e
•
27. sep 2026
@anonym_9842a0

@anonym_autor ak nemas vzdelanie a prax na teplu kancelariu zabudni - to by chcel
Kazdy si sediet v administrative a nevies k tomu nic
A zakaznicka podpora? Tak robis vikemdy tiez, za mna totalna otrocina to by som nerobila ani ze omylom 🤮

@anonym_9842a0 Podla toho, kde. U nas sa cez vikendy nerobi. A v byvalej praci si matky vedeli zabezpecit, aby nerobili tolko vikendov a koniec koncov, maju tie matky aj partnerov, nie?

anonym_c8f781
•
27. sep 2026

Treba sa trosku zrealnit.

minesasubu
•
27. sep 2026

Ved si poposielaj životopis a uvidiš
su firmy kde netreba nič začinaš od nuly
alebo skus na recepcii

anonym_2e81b6
•
27. sep 2026

Asi tá sklamem, ale veľa firiem má zákaznícku podporu aj cez víkend

anonym_618185
•
27. sep 2026

Ja prave kukavam profesiu, a napr. taky lidl ponuka aj vyssi plat pre predavacky ako nejake administrativne pozicie
Ja praveze skusam teraz utiect z administrativnej cinnosti do niecoho ineho, lebo ani to nemusi byt take ruzove ako si podaktori myslia - sedis min.8 hodin za pocitacom, oci, chrbat postupne v prdeli a moja posledna skusenost strasna - v zmluve podpisujes 40 hod./tyzden, ale nakydaju ti tolko, ze to nestihnes ani za 45-50 hod., takze kopec nepreplatenych nadcasov a ak natrafis na neschopnych nadriadenych/manazerov, tak si este uzijes aj ponizovanie a pracu a vybavovacky namiesto nich😨
Kezde pracovny cas je v kancelarii dany vacsinou od 8-9 do 16,30-17,30, takze aj vybavovanie veci na uradoch je narocnejsie ako ked mas napr. pohyblivejsi prac.cas ako predavacka, problematickejsie aj vyzdvihovanie deti zo skolky, skoly, kruzky ...
Kazdy typ profesie ma aj svoje plus aj minus.
Drzim palce, nech sa ti podari spravna zmena

anonym_9842a0
•
27. sep 2026
@anonym_d50999

Veľa šťastia, na také pozície je neskutočný pretlak a 8 ročné okno v životopise ťa na vrch kopy teda nedostane.

@anonym_d50999 a s informaciou o dvoch detoch a jedno nastupilo do skolky- choroby- bez sance

lasona
•
27. sep 2026

Vela stastia. Momentalne je zla situacia, vsade sa prepusta, konsoliduje..nemas ziadnu prax, 8 rokov si bola doma, takze budes rada ak sa vobec mas kde vratit....jedine ak mas nejake super schopnosti...vyborny pc, ci ovladas jazyky....

anonym_342064
•
27. sep 2026

@anonym_autor ano, bez problémov, ale počas tej doby som celý čas študovala vš.
Čo vieš zamestnávateľovi ponúknuť ty?

lucik194
•
27. sep 2026

vsetci si myslia, ze mozu robit administrativu
cele zle

preto na jedno miesto pride kludne 100 ale aj 200 CV..... to nie je, ze nieco kliknem a som cely deň na internete.....
office je to najmenej co musis ovládať. musis niecim zaujat.
a ty nevyzeras, ze si si za 8 rokov doma zvysila kvalifikaciu.
u nas administrativa znamena komplet rozpocet, faktury, finacie,
druha co robi administrativu riesi nakupy, zmluvy, dochadzku

co z tohoto ovladas?

kavu sefovi nevarí ani jedna😉

anonym_931f8c
•
28. sep 2026

Ale pekne ta demotivovali. Nezalezi az tak na tom, co si robila. Ci mas sance, najviac zalezi od toho, aka je situacia na trhu prace tam, kde si mienis hladat pracu a co skutocne vies.