icon

Čo obsahujú prijímacie testy do armády a do Zboru väzenskej a justičnej stráže?

zidan9
Dnes o 08:54

Zdravím, uvažujem sa pridať k vojsku alebo justičnej stráži, ale zaujíma ma jedna vec. Čo konkrétne je na prijímacích testoch? Je tam aj matematika? V nej moc nevynikam a to ma trochu straší, ale pokial by mi niekto poradil čo tam cca je, tak sa to naučím. Druha otázka znie, ktoré z týchto dvoch povolaní by ste skor odporučili? Vopred ďakujem za odpoved 🫱🏻‍🫲🏼💪🏼

anonym_e09663
Dnes o 08:59

To si nevies dohladat? Na internete informacie su jasne a lahko dostupne. A odporucila by som take povolanie na ktore sa viac osobnostne hodis, co ocakavas od prace pretoze tie dve naplnou su uplne rozdielne, na akej pozicii chces pracovat..., nepoznam ta a z tych par viet sa neda odporucit ani jedno.

anonym_212b10
Dnes o 09:12
anonym_f0fa57
Dnes o 11:26

@zidan9 na psychotestoch je aj matematika, logické úlohy. Aj slohove úlohy. Je to dohladatelne na internete , keď si dáš psychotesty na vojaka , na príslušníka ZVJS..
Je dôležité aj rýchlosť v odpovediach , taká promtnosť
Aj zo posudzujú , aby si vedel, čo najlepšie vyriešiť úlohu pracovnú , v čo najkratšom čase
Potom už v práci priamo myslím
Vojak máš tiež rôzne útvary , rakeťaci , čatar, šofér .. neviem, treba si naštudovať kde by si chcel, aky oddiel a či ťa vôbec vezmú
A príslušník je náplň asi vieme aká, robíš v base, môžeš byť na príjme dole na dverách, v kancli ,v knižnici .. a tiež môžeš byť v zásahovej jednotke , sprevádzanie väzňov na sudy a výjazdy rôzne..
A samozrejme pri oboch povolaniach fyzické testy, to nemusím hovoriť , podľa veku si nájdeš kategórie , akú musíš spĺňať..