Čo očakávať od pohovoru v DM drogérii?
ahojte, budúci týždeň ma čaká pohovor v dm drogérii a chcela by som sa naň čo najlepšie pripraviť, keďže mám o tú prácu naozaj veľký záujem. v posledných mesiacoch som absolvovala niekoľko pohovorov na podobné pozície a po tejto skúsenosti sa celkom čudujem, na základe čoho si firmy vlastne vyberajú spomedzi kandidátov, keďže sa ma poriadne nič nepýtali, nesnažili sa zistiť nič o mne ani mojich pracovných skúsenostiach. vedel by mi teda niekto poradiť, čo čakať od pohovoru do tejto firmy? je to na pozíciu predavača, ktorý zabezpečuje vedenie zmeny. za akékoľvek odpovede a rady ďakujem 🙂
@muchomur čo by sa ťa mali pýtať? Kde sa vyrába garnier a aké zloženie ma makeup? Ideš za predavačku, nie farmaceutku. Nepotrebuješ žiadne špeciálne znalosti. Zamestnávateľ sa zaujíma hlavne o predchádzajúce skúsenosti- ci nestriedaš prácu každý mesiac a potom prvý dojem - či sa vieš slušne obliecť na pohovor, či vieš normálne komunikovať.
Takže hlavne nebuď v strese. Snaž sa pôsobiť sebavedomo ale nie namyslene a drzo. Buď si istá, že nájsť zodpovedného a spoľahlivého zamestnanca je oveľa ťažšie ako pre teba si nájsť prácu. Držím prsty a nepripravuj sa. Buď spontánna.
@muchomur tak hlavne ho zaujíma , či budeš chodiť do práce.... 😁😆😁, lebo že u mladých je to dnes veľký problém, na takúto pozíciu sa vyberá že "dojem" ... veľa šťastia 👍
@muchomur Záleží asi od človeka čo bude viesť pohovor, ten môže byť iný v Trnave a iný v Prešove, takže ťažko ti poradia presne. Nepokazíš nič každopádne prirodzenosťou, ak budeš mať pozitívny vibe, priprav si svoje skúsenosti s prácou predavačky alebo vedením ľudí ak máš a budú sa na to ťa pýtať. Držím palce, ale lepšie by bolo to brať tak ako že nejde o život a tak nejde o nič a byť uvoľnená, ak budeš kŕčovitá, neprirodzená lebo budeš pozíciu veľmi chcieť neuspeješ.
Uprimne skus a uvidis.. ja ked niekedy vidim, ake tupela robia v dm nechapem odkial beru s to mam kamosky co sa tam pomaly s vs hlasili a ich nevzali, dalsia roky skusenosti v obchode, tiez nic…ja mam niekedy pocit, ze tam beru tie menej inteligentne
Uprimne skus a uvidis.. ja ked niekedy vidim, ake tupela robia v dm nechapem odkial beru s to mam kamosky co sa tam pomaly s vs hlasili a ich nevzali, dalsia roky skusenosti v obchode, tiez nic…ja mam niekedy pocit, ze tam beru tie menej inteligentne
@jeennyv tak ja mám vš aj roky skúseností v maloobchode 😅 nebudem si teda robiť nádeje
@jeennyv tak ja mám vš aj roky skúseností v maloobchode 😅 nebudem si teda robiť nádeje
@muchomur buď sama sebou,určite je tam dôležitá pracovná doba,práca cez víkend,počas sviatkov.Za mna-u nás v meste v DM vidím milé,príjemné,usmiate predavačky,ktoré sa mi na prácu v drogérii hodia.Mozno sa ta spýtajú,ako by si riešila nepríjemného zákazníka,ako vyries,keď kolegyňa nepríde do práce (viac ako dve som na zmene nikdy nevidela),čo je pre teba priorita.V každom prípade aj tu platí,nás zákazník,nás pán.Pozrela by som si niečo o firme a nech vieš vymenovať ich *domáce značky"

Na predajňu drogérie potrebujete človeka, čo je komunikatívny, má príjemné vystupovanie, rád pracuje s ľuďmi a práca ho neobťažuje, práve naopak, baví ho kozmetika a drogéria a vie zákazníkom poradiť. Práca je aj manuálna, žena musí mať aj fyzickú kondíciu a zvládne naskladňovanie a vyskladňovanie. Mala by byť flexibilná, aj rieši tovar, aj vizuál predajne, aj zákazníkov, aj kasu, aj reklamácie, aj cenovky. Čiže SŠ vzdelanie, prax v obchode a s prácou s pokladňou, aktívny pristup k práci, schopnosť zvládať stres, flexibiliita, príjemné a ústretové vystupovanie, dobrá fyzická kondícia. Na toto sa treba pripraviť.