Hľadanie novej práce v dnešnej dobe. Vaše skúsenosti?
Ahojte, potreboval by som počuť vaše skúsenosti a možno aj trochu upokojiť hlavu. Mám 28 rokov a už 10 rokov pracujem na jednom mieste. Priznám sa, že som si na tú istotu dosť zvykol. Posledné dni ale začínam mať čoraz väčší pocit, že by som o túto prácu mohol prísť…(pokles dopytu a čoraz menej prace ) a úprimne, vôbec neviem, čo by nasledovalo potom. Vyštudoval som IT odbor, ovládam angličtinu a momentálne pracujem v logistickej firme ako colný deklarant v Žiline. Na druhej strane, nie som úplne rozhodnutý, že by som sa musel držať presne rovnakého zamerania aj do budúcna. Nebojim sa takmer ziadnej prace. Nikdy som si za ten čas nemusel reálne hľadať novú prácu, takže nemám prehľad, aká je dnes situácia. Preto by ma zaujímalo či je v dnešnej dobe ťažké nájsť si novú prácu? Ako dlho vám to trvalo? Prípadne, je to skôr o známostiach alebo sa dá normálne uchytiť aj bez nich? Pôvodom som z Košíc ale momentálne tam nežijem, pre hľadanie si novej prace by predpokladám bolo ale lepšie sa tam vrátiť.
Budem vďačný za akúkoľvek skúsenosť alebo názor 🙏
@anonym_autor a nechcel by si skúsiť robiť v špedičnej firme? anglicky hovoríš plynulo ? Aký máš vzťah k oslovovaniu klientov? Možno by som o niečom vedela v KE
hladaj, mna prepustili, som pol roka doma a pracu nemam, ale tak som v horsej pozicii ako ty, nad 40 rokov, bez VS
@anonym_autor vystudoval akoze na strednej? Ci si pracoval uz popri vysokej na tejto pozicii, kde si teraz? Kedze mas 28 a pracujes tam uz 10 rokov... Vela zalezi od toho, co vies ponuknut, ale ked si teraz v ZA, isla by som smerom ze bud tam, kde si, alebo potom BA, nie spat do KE. Pokial teda nie si nejaky super truper clovek, ktory ma vela co ponuknut a najdes si zamestnanie za porovnatelny plat aj tam... alebo ak nemas ine dovody, pre ktore by si vyslovene isiel spat na vychod.
V Žiline je roboty dosť. Zatiaľ. Automotive. Ale asi by si klesol. Možno na výplate nie, ale fyzicky treba robiť.
Keďže sa nemáš problém sťahovať kade tade, tak máš naozaj veľký výber možností. Ono ťažko povedať ako dlho si človek bude hľadať prácu. Niekto mesiac, niekto rok… ja som minulý rok našla prácu behom týždňa, s mega benefitmi.
V Žiline je roboty dosť. Zatiaľ. Automotive. Ale asi by si klesol. Možno na výplate nie, ale fyzicky treba robiť.
@anonym_a9d801 už ani automotive v ZA nie je čo býval, takmer ľudí už ani neberú a tým, čo mali zmluvu na dobu určitú väčšinou nepredĺžili + príliš veľká konkurencia ľudí, keďže v MT zatvorili 2 velké závody (a je to na skok do ZA).
hladaj, mna prepustili, som pol roka doma a pracu nemam, ale tak som v horsej pozicii ako ty, nad 40 rokov, bez VS
@anonym_598adb to nie je horšie. Také predavačky, do výroby hladajú takých žien , lebo už neodídu na materskú
@anonym_598adb to nie je horšie. Také predavačky, do výroby hladajú takých žien , lebo už neodídu na materskú
@sisska96 ja som na ciastocnom id, taku pracu by som nezvladla, bola som cely zivot referentka
ani v BA to nie je ruzove, na dve pracovne miesta v administrative s podmienkou VS a anglictinou C1 doslo 119 ziadosti s motivacnymi listami a so zivotopismi.

@anonym_autor ja hladna prácu po škole aktívne pól roka 🥲 a nič