icon

Je fér odísť z práce po návrate z rodičovskej dovolenky?

Dnes o 05:43

Ahoj, po rodičovskej dovolenke sa mám vrátiť do práce, ale úprimne zvažujem, že si začnem hľadať niečo iné. Podmienky sa medzitým zmenili a už si nie som istá, či sa tam chcem vrátiť.

Myslíte si, že je nefér, ak by som nastúpila a hneď by som dala aj výpoveď?
Zatiaľ som sa o tom s majiteľom nebavilo, len ma zaujíma, či už niekto bol v tejto situácií. Alebo sa to deje bežne? Asi nebudem jediná, ktorá už s deťmi má iné priority, aj časovo by mi to nevychádzalo.

anonym_23ef60
Dnes o 05:47

Keď to vopred povieš šéfovi aby s tebou nerátali. Nepíšeš na akej pozícii si robila,, či majú za teba náhradu...

autor
Dnes o 05:48
@anonym_23ef60

Keď to vopred povieš šéfovi aby s tebou nerátali. Nepíšeš na akej pozícii si robila,, či majú za teba náhradu...

@anonym_23ef60 Aktuálne je tam pani za mňa. Administratívna práca.

anonym_23ef60
Dnes o 05:53
@anonym_autor

@anonym_23ef60 Aktuálne je tam pani za mňa. Administratívna práca.

@anonym_autor možno sú s s ňou spokojný a radi si jej predĺžia zmluvu.
Ako píšem otvorený rozhovor

anonym_09142b
Dnes o 05:57

@anonym_autor fer nefer, to je jedno. Urob si tak, ako ty chces. Mas pravo na volbu.

zuzacka16
Dnes o 05:57

normálne o tom povedz šéfovi a keďže ako píšeš je to administratívna práca a je tam namiesto teba pani, je dosť možné že prídeš teda vrátiš sa a ukončia oni s tebou prac.pomer, veľa žien to tak malo v práci po návrate z rodičovskej..

beata_k
Dnes o 06:10

Urcite o tom povedz. Nie je fer, ze ju vyhodia a ty o 2 tyzdne povies, ze koncis.

pinkgirl
Dnes o 06:25

Je to tvoja vec a rozhodnutie že skončíš v zamestnaní, akurát by som pred ukončením RD oznámila šéfovi, že sa vrátiš do práce, vyčerpáš si dovolenku a ukončíš pracovný pomer. Akým spôsobom mu to oznámiš je na tebe - poznáš postupy a zvyky vo firme, podľa toho sa zariaď - no určite by som tak spravila ešte pred nástupom do práce.

anonym_535003
Dnes o 06:31

Máš aj deti
Si a budeš príklad pre ne, sa zachovaj tak ako by si chcela aby sa zachovali ostatní
Je to jednoduché 🙂

anonym_db01cc
Dnes o 06:43

@anonym_autor suhlasim uplne s nazormi hore... len prakticka rada... zvaz, ze v tvojej situacii (deti, vzdelanie, prax...) a v regione, kde sa nachadzas, ci najdes (adekvatnu) pracu...
Nevravim, ze ma clovek zostat v zamestnani, kde sa mu nepaci, len zvazit vsetky moznosti a rizika

melanta
Dnes o 07:09

Robila si administratívu a nechceš sa tam vrátiť. Väčšinou je to tu na koníku opačne - ženy robia pred deťmi v obchodoch či výrobe na zmeny a nechcú a nemôžu sa tam vrátiť a radi by robili administratívnu prácu. Ako odznelo v reakcii tesne nado mnou - zváž si, akú prácu chceš pri deťoch robiť a či si ju vieš relatívne ľahko nájsť.

Na druhej strane, ak si rozhodnutá odísť, komunikuj s dostatočným predstihom so šéfom. Ako napísala Bea, nie je fér, aby si nastúpila, nechala tvoju náhradníčku vyhodiť a potom oznámila, že odchádzaš.

anonym_4ca58b
Dnes o 07:15

@anonym_autor nerieš, je to úplne normálne, ja kvôli keriernemu rastu mením prácu každý rok/dva. Teraz akurát idem po roku do novej práce. Neriešim absolutne. Musíš byť v tomto sebec, je to tvoja kariera, tvoj život.

anonym_4ca58b
Dnes o 07:17

A hlavne máš nejakú výpovednú dobu, tak podaj výpoveď a majú 2-3 mesiace na to aby sa zriadili.

anonym_0f7814
Dnes o 07:56
@anonym_4ca58b

@anonym_autor nerieš, je to úplne normálne, ja kvôli keriernemu rastu mením prácu každý rok/dva. Teraz akurát idem po roku do novej práce. Neriešim absolutne. Musíš byť v tomto sebec, je to tvoja kariera, tvoj život.

@anonym_4ca58b áno, my milujeme takýchto job hopperov.

annel19
Dnes o 07:58

Ja by som si najskôr našla inú prácu a až potom odišla zo starej. Ak nenájdeš,tak máš aspoň aké také zabezpečenie a inu prácu si hľadaj až potom. Dnes ťažko. Hlavne podľa toho,v akej sfére sa pohybujes.

anonym_4ca58b
Dnes o 08:03
@anonym_0f7814

@anonym_4ca58b áno, my milujeme takýchto job hopperov.

@anonym_0f7814 tak keby som to nerobila, nezarabam toľko. A som mladá, takže to dáva zmysel

hederamonstera
Dnes o 08:04

Ano je to nefer. Ale tak kazdy ma inu moralku a svedomie🙂 takze urob ako chces

anonym_4ca58b
Dnes o 08:05
@hederamonstera

Ano je to nefer. Ale tak kazdy ma inu moralku a svedomie🙂 takze urob ako chces

@hederamonstera čo to má s moralkou a svedomím?

anonym_7c092a
Dnes o 08:14

Poviem ti zo strany toho, čo skolil novych pracovníkov. Ženy po MD/RD vypadnú z tempa, veľa veci pozabudaju (najma ak pracovali v systémoch) a je náročnejšie ich skoliť, ucit nove veci, lebo procesy aj prostredie sa zmenilo. Rovnako je tam riziko OCR, neochota pracovať počas prazdnin, medzi vianočnými sviatkami, takze zamestnavatel sa na to bude dívať z pohladu, ze mu padne kamen zo srdca. Aj ja som bola 4 roky doma a z prace a procesov som vypadla (mala som veľmi dobrú uroven Excelu, pouzivala som shortcuts, pokročilé funkcie ako VLOOKUP a pod) a realne Ti poviem, ze po RD som nevedela ani ako sa klavesovou skratkou zapne filter, čo som predtým mala aspoň 3000x odklikane, išla som do novej prace, aj do úplne iného odboru a nelutujem. Jedine, vo treba urobiť, oznamit im to dopredu, aby neukončili pomer so zastupom.

anonym_0f7814
Dnes o 08:17
@anonym_4ca58b

@anonym_0f7814 tak keby som to nerobila, nezarabam toľko. A som mladá, takže to dáva zmysel

@anonym_4ca58b počkaj o štyri roky. Tvoje CV neprejde. Neboj dobehne ťa to.

lucik194
Dnes o 08:41

nechcem Ti brat iluzie, ale ak si bola doma 3 roky a naozaj si sa nic noveho nenaucila, s adminitrativnou poziciou Ta nikde nezoberu. Pretoze vsetci si myslia, ze mozu/vedia robit administrativu, do toho x 100viek ludi prepustenych z korporatov, kde v podstate robili tiez administrativu.

ako si sa vzdelavala? co vies ineho ponuknut zamestnavatelovi?

osobne by som vypoved nedavala. isla do prace, povedala, ze sa chces vratit, a moznoze priamo v praci povedia, ze Ta nevezmu, lebo nemaju kam a dostanes odstupne. Takto ked das vypoved, odstupne nedostanes ziadne......

na administrativnu pracu sa teraz na jedno miesto hlasi kludne aj 300-400 ludi..... lebo vsak administrativa..... potrebujes sa odlisit, a ked si bola doma....... nemas sa cim odlisit.
Teda padon, pokial si si neurobila x kurzov ......
Riesila si vzdelavanie?