Je práca vedúcej školskej jedálne náročná?
Ahojte. Máte niektorá skúsenosť s prácou vedúcej školskej jedálne? Som vyučená cukrárka, maturita z potravinárskej výroby. Posledných 6 rokov som na rodičovskom a rozmýšľam čo ďalej. Do pôvodnej práce sa vrátiť nemozem nakolko vyžaduje extrémne veľa cestovania.Je to náročná pozícia? Myslím si, že som dosť šikovná len by som potrebovala zaškoliť. Teraz vedúcu v jedálni nemajú tak by nemal kto. Vždy som robila bud cukrárku alebo som pracovala ako technologička tak neviem či by som sa vôbec mohla uchádzať o takúto pozíciu. Ďakujem za všetky rady.
no v prvom rade je to praca s ludmi ,mas pod sebou kucharky a musis ich vediet riadit, potom je to o technickej povahe, nakolko musis vediet vytvorit jedalny listok, zabezpecit servit okolo nakupu potravin, sklad a pod. to z si vyucena cukrakra ti za mna moc nepomoze
@kacena4 to ze som cukrárka som spomenula najmä koli tomu ze či by to bolo vôbec relevantné keďže je to potravinárstvo ale iný smer. Zaujímalo by ma napríklad to, akým spôsobom sa zostávajú jedálne lístky. Viem že podľa noriem a aby to bolo energeticky vyvážené (normovať samozrejme viem) ale akým princípom či je dané koľko krát do mesiaca musia byť zemiaky, ryža atď.
@kacena4 to ze som cukrárka som spomenula najmä koli tomu ze či by to bolo vôbec relevantné keďže je to potravinárstvo ale iný smer. Zaujímalo by ma napríklad to, akým spôsobom sa zostávajú jedálne lístky. Viem že podľa noriem a aby to bolo energeticky vyvážené (normovať samozrejme viem) ale akým princípom či je dané koľko krát do mesiaca musia byť zemiaky, ryža atď.
@4stanka4
Nehnevaj sa co sa tu pytas...nemas na to hladaj si inde.
@4stanka4 Samozrejme,je presne dane,kolkokrat musi byt do tyzdna maso,mlete maso,sladke..
@4stanka4 poznám pani, slobodnú, bezdetnú, ktorá to robí.... telom i dušou, prácu nosí i domov, myslím, že je to náročné, záleží aj asi na počte žiakov
Sefujem kantine na rakusom urade vlady, nie je to skolska jedalen, ale nieco podobne. Denne pride par stovak zamestnancov na obed, praca je to v pohode, obcas sa vytrapim pri zostavovani tyzdenneho menu, ale da sa. Objednavky, nejaka papierova robota, obcas pomozem v kuchyni ked vidim ze sa nestiha a co je uplne dokonale….14.30 padla a o 15 sedim doma v obyvacke.
@4stanka4 Moja známa to robila roky. Je to veľmi náročné aj keď samozrejme každý to zvláda inak. Ona musela veľa robiť aj doma a bolo to stresujúce. Žiaľ teea je onkologický pacient a povedala,že ľutuje nezmenila robotu skôr.
Každý sme iný...
@4stanka4 poznám pani, slobodnú, bezdetnú, ktorá to robí.... telom i dušou, prácu nosí i domov, myslím, že je to náročné, záleží aj asi na počte žiakov
@anonym_7a39f8
@anonym_394296
@ivicatolic ďakujem pekne za skusenosti
@anonym_7a39f8
@anonym_394296
@ivicatolic ďakujem pekne za skusenosti
@4stanka4 neboj sa, zvládneš. Budeš to mať samozrejme ťažšie ale nie je to nereálne
Akože teraz to funguje bez vedúcej? Kto objednava, počíta potraviny, porcie? To zvládneš. Za vyskúšanie nič nedáš a ked to nepôjde, tak skončíš. Ľudia zvyčajne ľutujú, ze niečo neskúsili. Smelo do toho.
Akože teraz to funguje bez vedúcej? Kto objednava, počíta potraviny, porcie? To zvládneš. Za vyskúšanie nič nedáš a ked to nepôjde, tak skončíš. Ľudia zvyčajne ľutujú, ze niečo neskúsili. Smelo do toho.
@skusihu teraz vozia obedy z inej školy a fungujú len ako výdajňa. Teraz sa ide stavať úplne nová budova a bolo mi povedané ze budú potrebovať kuchárky+ vedúcu.
Sefujem kantine na rakusom urade vlady, nie je to skolska jedalen, ale nieco podobne. Denne pride par stovak zamestnancov na obed, praca je to v pohode, obcas sa vytrapim pri zostavovani tyzdenneho menu, ale da sa. Objednavky, nejaka papierova robota, obcas pomozem v kuchyni ked vidim ze sa nestiha a co je uplne dokonale….14.30 padla a o 15 sedim doma v obyvacke.
@anonym_394296 to je nieco ine. , u deti su este normy aj ohladom korenia , solenia , a ine
@anonym_394296 to je nieco ine. , u deti su este normy aj ohladom korenia , solenia , a ine
@renesance80 to je pravda, ale aj napriek tomu nepovazujem tuto pracu za nezvladnutelnu, treba sa len dostatocne zaucit a stale je tu ten velky bonus ze ides v normalnom case domov
Dá sa to v pohode naučiť aj zvládať. Moja bývalá kolegyňa to robí už 2 roky a to predtým robila pekarku.
Teraz sa nesťažuje. O 15:00 je už doma a voľne víkendy. Aj prázdniny čo spomínala. Ona je spokojná.
Dá sa to v pohode naučiť aj zvládať. Moja bývalá kolegyňa to robí už 2 roky a to predtým robila pekarku.
Teraz sa nesťažuje. O 15:00 je už doma a voľne víkendy. Aj prázdniny čo spomínala. Ona je spokojná.
@bosorkabb ja by som takúto prácu brala lebo je to u nás v dedine takže dochádzanie 10 min pešo a najmä by som si vedela zmenežovat dcéru ktorá bude prváčka. Jasné že viem aká je tam zodpovednosť, ale keď sa človek zaučí tak by to šlo. Ak by sa dalo tak by som sa vedela už aj teraz pripravovať čo sa týka programov a všetkej teórie ktorú by som potrebovala len neviem či by to bolo možné ale skúsim prezistiť
@bosorkabb ja by som takúto prácu brala lebo je to u nás v dedine takže dochádzanie 10 min pešo a najmä by som si vedela zmenežovat dcéru ktorá bude prváčka. Jasné že viem aká je tam zodpovednosť, ale keď sa človek zaučí tak by to šlo. Ak by sa dalo tak by som sa vedela už aj teraz pripravovať čo sa týka programov a všetkej teórie ktorú by som potrebovala len neviem či by to bolo možné ale skúsim prezistiť
@4stanka4 ju poslali zaúčať sa do inej jedálne. Vedľa v dedine. Tam jej vedúca všetko vysvetlila, ukázala. Takže aj tak sa dá.
@4stanka4 vieš ako sa hovorí : nevyskúšas, nevieš. Každá práca, ktorú človek začína je nová, možno aj náročnejšia na akú si bola zvyknutá, ale ver mi, že každá skúsenosť ťa posunie do predu. Inšpirácie na menu si môžeš dohľadať, treba tam hlavne pestrosť a dostatok živín pre deti, dohliadnuť alergeny....Všetko sa naučíš postupne. Určite do toho choď, ak nebudeš spokojná, vždy mozes odísť.
U nás v dedine to zvladneš ľavou zadnou.
Doteraz tam vedúca nebola, všetko si šefovala pani sama s jednou pomocníčkou, tuším.
Ja myslím, že by si to mala super.
Držím palce.☘️
P.s. objednávky už určite neberieš,tak hlásim zas na voľnú,neprevzatú krabičku 😍🙏 však vieš..zas som zaspala na Vavrínoch.🤦♀️😆
U nás v dedine to zvladneš ľavou zadnou.
Doteraz tam vedúca nebola, všetko si šefovala pani sama s jednou pomocníčkou, tuším.
Ja myslím, že by si to mala super.
Držím palce.☘️
P.s. objednávky už určite neberieš,tak hlásim zas na voľnú,neprevzatú krabičku 😍🙏 však vieš..zas som zaspala na Vavrínoch.🤦♀️😆
@miskakyska ďakujem veľmi pekne 🙂 uvidíme co bude do Vianoc, ak budem piecť budem na teba myslieť 😉

no v prvom rade je to praca s ludmi ,mas pod sebou kucharky a musis ich vediet riadit, potom je to o technickej povahe, nakolko musis vediet vytvorit jedalny listok, zabezpecit servit okolo nakupu potravin, sklad a pod. to z si vyucena cukrakra ti za mna moc nepomoze