Kde nájsť letnú brigádu pre 16-ročnú dcéru?
Ahojte. Mám 16 ročnú dcéru, ktorá by veľmi chcela brigádovať cez letné prázdniny.Pýtala sa v gastre, tam jej povedali že berú až od 18rokov. Chcela by brigádovať ako pomocná sila v kuchyni, obchode, poprípade upratovanie.Má niekto podobnú skúsenosť alebo viete jej poradiť či má ďalej hľadať, alebo to nechať tak? Ďakujem.
Tak netreba sa zamerať len na jednu reštiku
* fastfood a kaviarne (McDonald’s, KFC, cukrárne)
* dokladanie tovaru v obchodoch
* sklady a inventúry
* roznos letákov / pošty
* pomocné práce na festivaloch a eventoch
* kúpaliská, atrakcie, stánky cez leto
* Bolt/Wolt pomocné pozície (niekde od 16+)
* brigády cez agentúry
ja som pracovala od 16r možno aj skor
Nech skúsi sinsay,pepco,gate,new Yorker ,Takko tam väčšinou a hlavne sinsay a gate stále berú na leto . Prípadne niekde do zmrzliny
no to , co platilo pred 5-10 rokmi teraz neplati.
kedze ma len 16 rokov ta prevadzka musi mat vybaveny papier, ze bude mat zamestnanca pod 18 rokov, nic strasneho, ale firmam sa do toho nechce, lebo ten 16 rocný nemoze robit uplne vsetko ako ten 18+....
uz len to, ze 16r nemoze oficialne robit s hotovostou......
no to , co platilo pred 5-10 rokmi teraz neplati.
kedze ma len 16 rokov ta prevadzka musi mat vybaveny papier, ze bude mat zamestnanca pod 18 rokov, nic strasneho, ale firmam sa do toho nechce, lebo ten 16 rocný nemoze robit uplne vsetko ako ten 18+....
uz len to, ze 16r nemoze oficialne robit s hotovostou......
@lucik194 prevádzka žiadne potvrdenie/papier nepotrebuje.
16 ročná môže oficiálne brigádovať, nie všade je práca s hotovosťou a podpísaná hmotná zodpovednosť
ja mám skúsenosť so synom, že pod 18 ho nikde nechceli zobrať
@sisa2010 Mňa v 16-tich vzali do Tesca vykladať tovar. Bola to veľmi fajn brigáda: na našej predajni sme to mali nastavené tak, že muži vykladali ťažké veci (vody, pracie prášky) a ženy ľahšie. Vždy sa dalo dohodnúť na smenách, aj brigádnikom dávali balíček k Vianociam.
Inak, so mnou išiel na pohovor otec, možno aj to napomohlo k tomu, že ma zobrali - skús sa ísť najbližšie informovať s ňou.

Tesco berie dokladať takéto decka