Má význam urobiť si kurz účtovníctva pre začiatočníkov?
Ahojte, má význam urobiť si kurz účtovníctva pre začiatočníkov? Roky som robila administratívu a skladové hospodárstvo. Pred odchodom na MD mi zrušili pracovnú pozíciu. Náhradnú som síce zobrala, no kvôli pracovnej dobe a operáciám ju nebudem môcť dlhodobo vykonávať. Alebo ak ste si niektorá robili iný kurz, tak sa rada inšpirujem. Hlavne, ak Vám to pomohlo k nájdeniu práce. Pozerám ponuky už teraz, no cítim sa nepoužiteľná. 🥹
@rybkoava dnes každá baba čo výjde z obchodnej akadémie vie pracovať v OMEGE,ja by som šla na nadstavbu do školy a potom sa treba niekde zamestnať na začiatok(malý plat) a rokmi sa rozvýjať..je to dlhšia cesta..ja som bola na kurzoch a nič mi to nedalo, to sú také základy a vôbec mi to nepomohlo, ale prax je úplne o inom a ešte závisí čomu sa firma venuje, či si účtovníčka čo podvojne účtuje alebo len vypĺňa tlačivá pre účtovanie v programe, či robíš vyslovene iba fakturantku, či mzdy...je toho veľa
ja by som do zaciatocnika nesla, doba pokrocila, nastup AI uplne vymaze junior uctovnikov, teraz s tym zacinat je podla mna strata casu, skor by som sa orientovala smerom AI - jej ovladanie, vyuzivanie, tvorba
ja by som do zaciatocnika nesla, doba pokrocila, nastup AI uplne vymaze junior uctovnikov, teraz s tym zacinat je podla mna strata casu, skor by som sa orientovala smerom AI - jej ovladanie, vyuzivanie, tvorba
@katarinaba
Plne súhlasím
Niekedy v minulom tisícročí som pracovala ako jurion účtovník, ručne vypisovala VPD, PPD a nahadzovala doklady, dnes mi môj software umožňuje import XML súboru z internetbankingu, a napárovanie na konkrétne faktúry. A doba napreduje, človek si do appky odfoti aj obyčajne bločky a všetko vie na importovať do účtovníctva dokonca aj rozdeliť čo bude a nebude zdaniteľný výdavok(phm).
Vlastne som rada že moje dcéry nešli v mojich šľapajach a vybrali si iný odbor v ktorom človeka tak skoro AI nenahradí
@katarinaba aj to je zbytocne, lebo kym sa nieco naucis tak bude stacit nieco napisat AI a spraví to
@katarinaba
Plne súhlasím
Niekedy v minulom tisícročí som pracovala ako jurion účtovník, ručne vypisovala VPD, PPD a nahadzovala doklady, dnes mi môj software umožňuje import XML súboru z internetbankingu, a napárovanie na konkrétne faktúry. A doba napreduje, človek si do appky odfoti aj obyčajne bločky a všetko vie na importovať do účtovníctva dokonca aj rozdeliť čo bude a nebude zdaniteľný výdavok(phm).
Vlastne som rada že moje dcéry nešli v mojich šľapajach a vybrali si iný odbor v ktorom človeka tak skoro AI nenahradí
@anonym_f9e496 napis kde ich nenahradi =)
@anonym_f9e496 napis kde ich nenahradi =)
@anonym_db8d7b nemám vesteckú guľu, časom možno nahradí, viem iba to že keď dcéra hľadala brigádu v odbore v ktorom študovala a neskôr keď končila FaF UK v ČR tak si mohla vyberať z pracovných ponúk tak isto ako ostatní v ročníku
Presne ten Al má odrádza, dokáže ozaj takmer všetko. Pomáham bratovi
vo firme s reklamnou, aj keď mám ekonomicko strojársku školu. A pomocou Al je to ozaj super. 🙂

@rybkoava ma to vyznam len vtedy ak sa budes vzdelavat, tj po kurze si spravis dalsie platene kurzy a budes mat nejakeho uctovnika co ti bude na zaciatku pomahat, lebo tam treba ovladat zakony, a je toho vela co treba vediet ak chces robit uctovnictvo, vela informacii okolo toho, alebo sa zamestnas niekde ako junior uctovnik a daju ti mizerny plat