Mám ísť na úrad práce po výpovedi alebo sa radšej hneď zamestnať?
Ahoj
Poraďte prosím
Ukončili moju pracovnú pozíciu-výpoveď do 2tyz.
Hľadám si druhú prácu už aj mám keby chcem
Aleeee teraz ....oplatí sa mi ísť na úrad prace ?podporu?nikdy v živote som nebola na úrade, pracujem už 20rokov
S tým ze v lete nebude žiadna dovolenka/uz mam niečo s deťmi v plane/
Mam to využiť alebo sa radšej hneď zamestnať?
Pre mňa by nebola otázka, či sa mi oplatí ísť na úrad práce. Ale či mám dostatok rezervy, ak by som si po lete nenašla prácu aj niekoľko mesiac či rok. Ja by som v novej práci skúsila dohodnúť dovolenku počas prázdnin tak, ako máš naplánované aktivity. A ak by to šlo (nikdy som nemala problém novým ľuďom dať dovolenku v lete cez prázdniny, ak už mali plány), tak by som radšej prijala novú prácu.
za mna - nastupit do druhej prace s podmienkou, ze im hned povies, ze mas naplanovanu dovolenku na jul/august nech s tym pocitaju.
nie ze ja chcem dovolenku, ale ako to riesia, ked uz mas zarezervovanu dovolenku, ale chces pre nich pracovat, urcite nie si jedina......
@emuska30 radšej zober prácu, nezamestnaných bude pribúdať a ťažšie si neskôr nájdeš prácu
keď sa ti nebude v práci pozdávať alebo nájdeš lepšie odídeš v skúšobnej dobe a máš čas hľadať inú prácu nič ťa netlačí
keď minieš podporu aj odstupné tak už budeš pod tlakom zobrať akúkoľvek prácu
Ja by som sla do prace a skusila sa dohodnut na dovolenku. Po prazdninach nemusis najst vhodnu pracu a nevies aky bude trh.
Kedy by si nastupila? Ved do prazdnin mas este 3,5 mesiaca. Praca a platenie uctov by mi bola prednejsia ako par dni dovolenky.
zobrala by som novú prácu a ak by sa mi nepáčila v skúšobnej dobe by som ju ukončila a išla na úrad práce

ak mas dobru ponuku tak sa zamestnaj, ak sa ti nic necrra chod na UP dostanes podporu, to leto by som neriesila dovolenku sinvies dohodnut aj pocas skusobnej doby