icon

Mám ukončiť prácu v skúšobnej dobe?

Dnes o 04:50

Prosím o radu, uz 2 mesiac sa zaúčam v novej práci kancelárska práca,uz od zaciatku vidím ze je toho strasne vela,myslím tým množstvo aj roznorodosť kanc.prác,zauca ma pani ktora uz ide na dochodok,ale aj teraz uz chodí len sporadicy 3x do tyzdna,lebo cerpa dovolenku doktorov atd. Ona to robila celý zivot,teraz mame byt 2,a tým sa aj šefka ohána,ale podla mna by to bolo aj pre 4 zeny,tá druhá príde az v auguste,ju bude iné zaucat,mne sa uz tohto čo na mna nakladá zda strasne vela,a ona zauca sposobom ze raz medzi rečou povie, a uz to ma človek vediet,prípadne raz sme také papiere robili viac nie a ona sa ohana,vsak to sme uz mali,no bude niečo podobné o 2-3 mesiace,ja si uz na toto konkretne isto nespomeniem,ako sme to robili,a to si veeela veci co sa da písem,ale neda sa fakt vsetko. A takýchto prác roznorodých ktore sme len okrajovo spomenuli je strasne vela.To ze je dosť hlučna,za vsetko kričí,a je vulgarna ani nehovorím. Bojím sa ze ona uz o 2 tyzdne skoncí viac nepríde ako to tam sama zvládnem,este síce príde v auguste zaucit tu druhu,ale to len na 2 tyzdne,ale bude sa musiet venovat len jej. Zobrali by ste takú prácu,kde neviete ci viete vlaste vsetko co po nej ostane robiť,alebo to radsej ukoncit v skusobnej dobe?

martinka17
Dnes o 05:20

Ona to robila sama a tebe to príde veľa pre dve. Úprimne, zrejme na to nemáš predpoklady, nájdi si niečo jednoduchšie, monotónne. Ak ti niečo raz ukáže a tebe to nestačí, asi to nebude práca pre teba. Alebo si poriadne zorganizuje všetky poznámky aby sa ti v nich dobre hľadalo a mali logiku. Napríklad z papierovej formy si ich prepis do oneNote a bude to jednoduchsie.

autor
Dnes o 05:33

ano sama,len predtým mala firma mozno 30 zamestnancov,teraz 60, predtým obrat 100 000 teraz aj 6x viac,a to kopec vecí brala domov,nadčasovala atd,a a fu más predstavu papierové veci ukázať raz a nejake fyzické práce ukladanie ukázať raz?....no asi nemás predstavu,ale dakujem.

muchotrafka298
Dnes o 05:44

Vsetko co Ti povie si pis, nie len cast, vsetko,popros ju, nech vysvetluje veci detailnejsie a pomalsie, lebo sa nebudes mat neskor koho opytat. Predpokladam, ze ti ziadny manual nevypracuje,lebo veci robi automaticky. Kto bude zaucat tu dalsiu osobu, ktora pride v auguste?

anonym_4dd1a4
Dnes o 05:53

@anonym_autor Je to praca, ktoru by si chcela robit? Vies si predstavit robit to do dochodku? Predpokladam, ze ide o personalistiku alebo mzdy, ked spominas pocet zamestnancov. Ci? Velkou vyhodou na oddeleni kde si sama je, ze si mozes veci zariadit podla seba, na druhej strane potrebujes aj zastupcu, budete sa s tou druhou zastupovat alebo ta zastupi tvoja šefka? Spominany OneNote je skvely pomocnik. Zaucala som novu kolegynu, kazducky krok si robila navodky do OneNote, po roku odisla na matersku, nastupila nova kolegyna, uplne bez vzdelania v tomto odbore, opat zaucam aj tuto, ale s tymi navodkami je to uz uplne ine, dokaze si sama vyhladat postup, nezabudne na ziaden krok, mozem sa spolahnut a ona si je istejsia, ked nie som pri nej.

martinka13
Dnes o 05:57

Jasné že nie je možné si vsetko zapamätať. Treba si robiť poznámky. To že šla firma hore s obratom a počtom zamestnancov by nemal byť problém. Operácie sú zväčša rovnaké, akurát s vyššími číslami. Tiež sme mali aj 30 zamestnancov a teraz ich je 12. Veľký rozdiel v tom nie je. Pozri, vyskúšaj a uvidíš. Nakoniec, na to tam tá skúšobná doba je. Keď Ti to bude prerastat cez hlavu, odídeš. Určite by som to nevzdávala vopred.

martinka17
Dnes o 06:04
@anonym_autor

ano sama,len predtým mala firma mozno 30 zamestnancov,teraz 60, predtým obrat 100 000 teraz aj 6x viac,a to kopec vecí brala domov,nadčasovala atd,a a fu más predstavu papierové veci ukázať raz a nejake fyzické práce ukladanie ukázať raz?....no asi nemás predstavu,ale dakujem.

@anonym_autor ja som celý život za stolom, školila som ľudí iba prácu na PC, takže viem o čom hovorím. Problém nie je práca - ty sama vieš, že to nezvládaš, len hľadáš povzbudenie, falošné, že chybná je práca a nie ty.
A predpokladám že poznámky nemáš, lebo na to si ani nereagovala. Ak ti 2 mesiace nestačili a stále sa strácaš - odíď teraz.

anonym_b4b377
Dnes o 06:09

Vieš si aspoň trošku predstaviť že táto práca ťa bude baviť a budeš ju robiť najbližších pár rokov? Ak áno, zabojuj. VŠETKO si píš, rob si screenshoty, snaž sa pochopiť prečo sa to robí a všímaj si súvislosti. Možno nakoniec prídeš na to že robila 4 zbytočné kroky a postupy a pritom sa to dá spraviť inak a jednoduchšie. Mne veľmi pomáha hovoriť si nahlas čo robím a prečo to robím. A pani nech ťa počúva a kontroluje. Keď mňa zaúčali najprv som sledovala ako to robí pani a snažila som sa strašne rýchlo si spraviť poznámky. Potom som to robila ja podľa poznámok a ona dôkladne sledovala ako to robím, jasné že som sa ešte opýtala čo trebalo a aspoň sme videli čo som nemala dobre poznačené. Na tretíkrát som to robila sama a ona už len tak očkom mrkla čo robím a skontrolovala výsledok.
Obrovská pomoc je keď si vieš pozrieť staré emaily alebo v systéme staršie súbory/prípady ako sa to riešilo. A presne uvidíš ako to má byť a podľa mňa sa veľmi veľmi priblížiš k požadovanému výsledku.
Ale ak týždne plynú a tebe je čím ďalej tým jasnejšie že na teba je to ozaj príliš tak proste oznámiš že plánuješ skončiť, nie zo dňa na deň ale tak korektne.

anonym_72f0b4
Dnes o 06:27

@anonym_autor vzdy som si pri zaucani pisala presny postup kazde kliknutie, opis....a potom sama som vzdy to nejako spravila . Je chyba ze ti hned nedali zosit

muchotrafka298
Dnes o 07:26
@anonym_72f0b4

@anonym_autor vzdy som si pri zaucani pisala presny postup kazde kliknutie, opis....a potom sama som vzdy to nejako spravila . Je chyba ze ti hned nedali zosit

@anonym_72f0b4 a pytala si ho? U nas napriklad ziadne zosity ani nemame,lebo to nikto z mojich kolegov nepouziva. A ved si moze doniest vlastny, to nie je polozka za 100 EUR, ze si to nemoze kazdy dovolit. Ja som zazila v jednej praci aj to, ze som si vyfasovala 1 pero raz za rok a este ho po mne chceli aj naspat. Co som davno minula a kupovala som si vsetko za vlastne. Lebo to bolo smiesne ze pri kancelarskej praci, kde som denne pisala a vela, som mala narok na 1 pero do roka a 1 zvyraznovac. To bolo vsetko. Ani na tuhu do pera, o zosite som mohla snivat.

mogaa
Dnes o 07:36
@anonym_autor

@anonym_autor veď uvidíš ten tretí mesiac....ak sa nechytíš, tak odíď sama na konci skúšobnej doby.....lebo ak ťa niekto zaúča 2mesiace a ty nevieš, tak sama to potom isto nedáš.....a hlavne tie veci čo sa robia raz za čas......pochop zase aj ty, keď je toho tak veľa tak sa nemôže vracať k veciam ktoré ti už raz vysvetlovala , ale ísť ďalej....ona teraz robí všetko + to tebe vysvetluje, pre ňu je to práca naviac....

anonym_4157fb
Dnes o 08:01

@anonym_autor tu nejde o to, ako dlho ťa zaúča, ale či to, čo robí, robí dobre. Lebo, ak si robí niečo na PC a ty sleduješ, tak vlastne ani nevieš čo a ako. A keď ti to nevie nejako predať, ty si to nepíšeš, pracovná napĺňa je jednoznačná, chaotická a celkovo je to zle, tak by som tam nedostávala. Zdravie a nervy sú len jedny a prečo si ich ničiť v.praci, ešte aj blbej. Ja som tiež mala takto, že mi nadriadené povedala, čo chce, ja som urobila a ona, že si to inak predstavovala, keď som sa opýtala ako teda, tak že ona nevie, mám to dajako vymyslieť. Skoro som pochopila, že pod chaotickom vedením sa robiť nedá. 🤷

anonym_b4b377
Dnes o 08:53

A viem že to nikoho nezaujíma ale v mojich 2 administratívnych zamestnaniach som bola zaučaná o dosť kratšie ako ty. V jednom necelé 2 týždne (aj to si tá pani brala dovolenku, deň tu deň tam) a v druhom mesiac. Ale vždy som mala kolegyne na ktoré som sa mohla obrátiť.

chestnut
Dnes o 09:01

Tu sa zastanem troska aj autorky, nevieme posudit samotnu pani co zauca, su ludia ktori to proste fakt nevedia

anonym_8fe283
Dnes o 10:30

Mňa jedna zaúčala, nebola vulgárna ani nič, len bola strašne neschopná. Ak mi aj niečo ukázala tak to len ze pozeraj, nejaké vysvetľovanie nula bodov. Namiesto 8:00 chodila bežne okolo 9:30, odchádzala už o druhej, z toho na pol dňa vždy zmizla sa niekam vykecávať a mňa nechala tak. Šéf bol kamoš tak jej to toleroval, ale odišla lebo ako povinností pribúdalo tak aspoň toľko skúsenosti mala ze odišla sama. Našťastie nie som úplne mimo tak som veľa veci robila aj sama od seba. Na všetko existujú manuály, každá firma ma nejaké postupy, smernice, ktoré sú niekde spísané. Ak si z tých, čo nevedia prebrať iniciatívu a potrebujú vodiť za rúčku, budeš to mať ťažké.

autor
Dnes o 10:40
@martinka17

@anonym_autor ja som celý život za stolom, školila som ľudí iba prácu na PC, takže viem o čom hovorím. Problém nie je práca - ty sama vieš, že to nezvládaš, len hľadáš povzbudenie, falošné, že chybná je práca a nie ty.
A predpokladám že poznámky nemáš, lebo na to si ani nereagovala. Ak ti 2 mesiace nestačili a stále sa strácaš - odíď teraz.

@martinka17 mám zošit od prvého dna, uz teraz je celý zapísaný,vela vecí uz aj z neho viem,co robím uz automaticky,tam nie je čas ze idem podla zošita,a co by som asi tak robila ked ona je tam 3 dni z tyzdna,jasné ze sa uz chytam a porobím vsetko co viem doteraz,ale aj tak sa mi zda,ze je tam este dosť vela robot,ktoré sme robili ozaj len raz,potom ich mozno ona aj bezo mna par krat urobila,ked sa som na niesom inom pracovalaa a chcela to mat z krku. Teraz mam este istotu ze to co neviem urobit necham bokom a robím na tom čo viem,ona po 3 dnoch príde,urobíme z tohto vacsinu sama,alebo ked uz jej dohovaram,tak len rychlostou blesku s prevracaním očí v skratke akoze povie, takze take jej jej zaucanie.

autor
Dnes o 10:45
@chestnut

Tu sa zastanem troska aj autorky, nevieme posudit samotnu pani co zauca, su ludia ktori to proste fakt nevedia

@chestnut ano pani, uz predo mnou jednu zaucala cca pol roka,potom robila 4 mesiace sama,lebo pani bola na operácii,ked sa pani vrátila,cela firma bola hore nohami vela zle porobené a aj radsej sama dala vypoved,potom bola pani sama vsetko dorobila,a teraz uz nutne niekoho zobrali, teda mna,lebo pani uz chce ist na dochodok,takze mi to blbo vyslo,ze sa uz fakt zaucam v kratkom case a nebudem sa mat na koho spolahnut,zato som prisla po radu.

autor
Dnes o 11:33
@anonym_72f0b4

@anonym_72f0b4 zošiť mám, tu je toho také kvantum,ze po nejakych malých krokoch zapisovať je nemozne,ale niečo som stihla,aj do niečo uz prišla čo robím,ked tu pani nie je,ale aj tak je ešte vela vecí,ktoré som pocula len okrajovo,alebo videla zdialky ze ich ona poriesila bezo mna a uz nebol čas vracat sa k tomu