icon

Môže matka po materskej začať pracovať ako vojačka?

7. okt 2026

Dobrý deň. Chcela by som vedieť ako to funguje, o pár mesiacov mi končí rodičovský príspevok a po niekoľkých rokoch strávených doma, sa už dlhšie zamýšľam, či aj taký človek môže vstúpiť do armády alebo k policajtom .. každý má straší rôznymi "historkami" hlavne taký, čo do toho vlastne ani nevidia. Preto by som bola rada, ak by ste mi napísali či naozaj matka po materskej (fyzickú kondíciu mám celkom dobrú) môže sa stať tiež vojačkou.. a čo to obnáša.. ďakujem 🙂

anonym_c2b624
•
7. okt 2026

Moze, preco by nemohla?A co to obnasa zalezi od pozicie.

anonym_bf017d
•
7. okt 2026

Dosť zavádzajúci nadpis. Však ty nie si na materskej
Spravíš testy a budeš niekde zaradená.

patrike
•
7. okt 2026

Ak ta vezmu, tak preco nie ? Len musis pocita s vecami ako sluzby a prevelenie kdekolvek na Slovensku.

anonym_d8621b
•
7. okt 2026

záleží aj od tvojho veku. Radšej si zisti či ešte splňaš podmienku na vstup.
máš kde nechať deti keď budeš v službe? Vojsko nepozná zľutovanie - služby majú prednosť.
môžeš ísť na 9 týždňový výcvik? budeš celý čas len v kasarňach.

anonym_4957f8
•
7. okt 2026

Prihlasis sa, musíš prejsť fyzickými testami, psychotestami, zdravotnou prehliadkou. Ak prejdes,tak nastupis na nepretržitý 7 týždňový základný výcvik. Súčasťou je učenie teórie nespamat, skúšanie z nej, dva razy denne cvičenie, učenie so zbraňami, prežitie v lese, pochodovanie so záťažou, rajony, atď. Po ňom ideš na dvojtýždňový "výcvik" na specializaciu. A vlastne môžeš si dať obvod,pod ktorý chceš patriť,ale nemusia ťa tam dať - ak tam majú plno,tak ťa môžu preložiť hocikam inam na SVK. Pozri si ich stránku,tam je všetko popísané a aj videá.

autor
•
7. okt 2026
@anonym_d8621b

záleží aj od tvojho veku. Radšej si zisti či ešte splňaš podmienku na vstup.
máš kde nechať deti keď budeš v službe? Vojsko nepozná zľutovanie - služby majú prednosť.
môžeš ísť na 9 týždňový výcvik? budeš celý čas len v kasarňach.

@anonym_d8621b ja som si prezrela ich stránku, 27r je ešte pohode na vstup a s deťmi nieje problém. Mňa by zaujímalo, či sú ženy ktoré tiež po materskej napr zvolili aj takúto cestu práce. Ja som si vedomá všetkých týchto vecí. Ale ďakujem za odpoveď.

autor
•
7. okt 2026
@anonym_bf017d

Dosť zavádzajúci nadpis. Však ty nie si na materskej
Spravíš testy a budeš niekde zaradená.

@anonym_bf017d rodičovský 🙂 nieje to zavádzajúce. Nevidím natom nič zavádzajúce. Plus zaujímajú ma aj odpovede od žien, ktoré s tým majú skúsenosti, mne je jasné že muži alebo ženy ktoré deti nemajú napr majú nato iný pohľad. Ja to všetko berem 👍🏻 .. ale zaujíma ma jednoducho či aj taký človek má šancu 👍🏻

autor
•
7. okt 2026
@patrike

Ak ta vezmu, tak preco nie ? Len musis pocita s vecami ako sluzby a prevelenie kdekolvek na Slovensku.

@patrike chápem.

viktoriaandrascik
•
7. okt 2026

Moja mamina bola vojačka 🙂 vždy som na ňu bola hrozne hrdá ako to zvládala

anonym_fb7042
•
7. okt 2026

Nuz tiez by som kamosku len "strasila" historkami. Ale vidim do toho. Vlastne - nastastie uz nie 🙂
Dobre si to premysli...

lucik194
•
7. okt 2026

v prvom rade, si este na rodicovskej, tak si zbehni pozriet a porozpravat sa do najblizsieho regrutacneho strediska.
povies im , co si robila, kde mi si mohla najst uplatnenie, lebo ocividne toto nemas ani ponatia.
v prvom rade je rozdiel, ked skoncis nejaku technicku skolu a ked nejaku umelecku.

v druhom rade - nezabudaj, ze musis odist na 2,5 mesiaca do kasarni na vycvik, domov sa vtedy nechodi. vydrzis bez dietata? vydrzi ono bez teba? dokaze tvoj muz + rodina vsetko zabezpecit? toto musis mat vyriesene. ked bude dieta chore, ty domov nepojdes, musi to poriesit muž. ty nie.

vek mas uplne v pohode , vhodny.

mam kamaradky/zname vojacky, aj vysoko postavene vo vojsku. ale maju VS vzdelanie a v podstate velmi podobne veci aj robia u vojska (financie, zasobovanie, letisko).

autor
•
7. okt 2026

Okej, ďakujem každému za odpovede 🙂‍↕️😀 ..