icon

Neobvyklé otázky na pracovnom pohovore

Včera o 11:08

Bola som na pracovnom pohovore a stretla som sa s dosť zvláštnym prístupom a aj s dosť zvláštnymi otázkami. Na pohovore boli 4 ľudia: vedúca oddelenia personalista a nejaký ďalší dvaja ľudia. Najprv to začalo s otázkou, že či bývam v rodinnom dome, alebo v bytovke. Potom sa ma začala pani (jedna z tých 4 ľudí) vypytovať či rada odpratávam sneh. Koľko členov je v mojej domácnosti. Dostali sme sa k tomu, že mi zomrela mama a ona sa pýtala na dátum jej úmrtia. Pýtala sa ma či rada varím a na úhrn mojich domácich prác... Hrozné, nechcela som jej na poslednú otázku odpovedať (mala som toho všetkého už dosť a prišlo mi to potupné) a tak sa ma na poslednú otázku spýtala minimálne 3x možno aj štyrikrát. Nebola to pozícia spojená s manuálnou prácou a nebola to pozícia kuchárky. Bola to intelektuálna práca, takže s pracovnou náplňou to nijako nesúviselo. Chcela by som vedieť či aj niekto iný sa stretol s niečím podobným a čo si o tomto myslíte.

Strana
z2
anonym_c424a6
Včera o 11:11

@anonym_autor nestretla.
Čisto teoreticky si myslím, že tie otázky boli psychologického rázu, ako zareaguješ, a ako si odolná.

rozculena
Včera o 11:12
@anonym_c424a6

@anonym_autor nestretla.
Čisto teoreticky si myslím, že tie otázky boli psychologického rázu, ako zareaguješ, a ako si odolná.

@anonym_c424a6 to musí byť divná práca,keď ich nezaujíma odbornosť.....

rozculena
Včera o 11:13

@anonym_autor čo to bolo za prácu? Kľudne sem daj aj firmu,veď si anonymne

....predpokladám nejaká šmejdová firma,čo otravuje ľudí cez telefón,tam treba byť psychicky odolný

pribinak
Včera o 11:13

Mala si povedať, otázky súvisiace s mojim súkromím nebudem akceptovať
Akceptujem len otázky súvisiace s pracovnou pozíciou, o ktorú sa uchadzam
Ďakujem

Dovolia si len toľko, koľko im ty dovolíš. To platí vo všetkom

anonym_c424a6
Včera o 11:14
@rozculena

@anonym_c424a6 to musí byť divná práca,keď ich nezaujíma odbornosť.....

@rozculena tak to áno 😁
Ja by som po poslednej otázke už zadrela niečo sprosté, ako sa poznám 😂 a na oplátku by som čakala na ich reakciu.

unicornlady
Včera o 11:15
autor
Včera o 11:17
@rozculena

@anonym_autor čo to bolo za prácu? Kľudne sem daj aj firmu,veď si anonymne

....predpokladám nejaká šmejdová firma,čo otravuje ľudí cez telefón,tam treba byť psychicky odolný

@rozculena Agel nemocnica vo Zvolene. Pozícia Laborant.

januska12323
Včera o 11:19

To čo sú za sprostosti? Mala si tam byť dievča pre všetko či ako.

oslo1
Včera o 11:21

Pracujem v zdravotnictve a teda nikdy SA ma nepytali na moje sukromie, v UK.

midka
Včera o 11:21

@melanta ta je odbornicka na HR, mozno ti k tomu napise

anonym_b0c7cf
Včera o 11:22

@anonym_autor myslím, že si neprešla pohovorom. Už pri prvej otázke si sa mala asertívne ohradiť. Návrhy na ohradenie sa do budúcna: 1. Ako to súvisí s náplňou práce? 2. Poďme riešiť veci, ohľadom pozície, nie môj osobný život 3. Je moja odpoveď na túto otázku podstatná pre prácu? 4. (V prípade kedy by to bolo už neúnosné) Ďakujem vám za záujem, prišla som snáď na pohovor, nie na výsluch.

Ja som počas jedného pohovoru odišla, keď som už nemohla počúvať dvoch egohoničov.

anonym_a8b63e
Včera o 11:26

Utala by som to uz pro otazke dom/byt.

biba_18
Včera o 11:36

@anonym_c424a6 zjavne nie je, ak jej to príde potupné 😏

anonym_40f714
Včera o 12:01

Neviem ako na teba zaposobili ti ludia, profesionalne alebo tak, ze uz ich nechces stretnut … ale pri druhej otazke by som opravila svoju prvu odpoved … na byvanie pod mostom a sneh odpratava mesto. Podla reakcie by som sa Zaroven by som sa zdvihla a odisla alebo by rozhovor pokracoval spravnym smerom. Na jednom zvlastnom pohovore s adekvatnymi otazkami som sa opytala mladeho egomana, ci mal zlu noc a odisla s poznamkou, ze je to obojstranna stata casu a dvere najdem sama … su iste otazky, ktore skusaju psychicku odolnost … len odolny musi byt aj ten, co sa pyta … nebrala by som to ako potupne … skor ako trening asertivity, mas usta tak ich treba adekvatne otvorit

anonym_883fbd
Včera o 12:02
@anonym_autor

@anonym_autor 😅😅😅 to si robis srandu. Ja som myslela ze ides robit dozor na uzavrete psychiatricke oddelenie, tak zistuju co ta vyvedie z miery.

rozculena
Včera o 12:09
@anonym_autor

@anonym_autor 😨

autor
Včera o 12:29
@anonym_883fbd

@anonym_autor 😅😅😅 to si robis srandu. Ja som myslela ze ides robit dozor na uzavrete psychiatricke oddelenie, tak zistuju co ta vyvedie z miery.

@anonym_883fbd ešte na začiatku, keď sa ma tá osoba opýtala, či rada odpratávam sneh, prišlo mi to ešte smiešne (či dotyčná sem nezblúdila z psychiatrického zariadenia). Ale potom to už bolo trápne... Nakoniec som sa ich spýtala ako si oni predstavujú ideálneho zamestnanca, keď sa ma pýtajú takéto veci...

anonym_5f64d7
Včera o 12:45

@anonym_autor vies co len oni naozaj kladu take zakerne otazky personalisti aby vedeli ako zareagujes. Mna sa daz pytali, ze je inzerat na moju poziciu v praci v ktorej som pracovala, a ze ci preto odchadzam. Inzerat som zadavavala ja lebo odchadzala kolegyna a ja som chcela skusit nieco ine vo velkej firme. Ale inak to co sa ta pytali to uz bolo naozaj cez

anonym_2be824
Včera o 12:58

@anonym_autor
Dobre odpovedala AI
Neprofesionálne vedený pohovor
Staromódne myslenie („chceme vedieť, či bude mať čas na prácu“)
Skrytá snaha zistiť:
či plánuješ deti
či máš rodinné záväzky
či máš „stabilné zázemie“
Testovanie poslušnosti / odolnosti (čo je samo o sebe toxický prístup)

sara07
Včera o 13:01
@anonym_2be824

@anonym_autor
Dobre odpovedala AI
Neprofesionálne vedený pohovor
Staromódne myslenie („chceme vedieť, či bude mať čas na prácu“)
Skrytá snaha zistiť:
či plánuješ deti
či máš rodinné záväzky
či máš „stabilné zázemie“
Testovanie poslušnosti / odolnosti (čo je samo o sebe toxický prístup)

@anonym_2be824 jo tak nejak smutne , že toto predvadzaju na poziciu laboranta

anonym_2f68ab
Včera o 13:06

@anonym_autor ešte pred pár rokmi ako neskuseny absolvent by som asi normalne odpovedala na taketo otazky. A brala by som to normalne. Teraz po rokoch v korporate by som im slusne povedala nech sa pytaju k veci alebo by som odisla. Nemam zaujem o ich psychologicke trenovanie. A ziskavanie informacii blbymi otazkami.

majlo1234
Včera o 13:09

Uz to, ze tam boli na teba styria, mi pride neprofesionalne. Tie otazky to uz len zaklincovali. Do buducna-otazky o tvojom sukromi na pohovoroch zodpovedat nemusis

anonym_46689c
Včera o 13:17
@anonym_5f64d7

@anonym_autor vies co len oni naozaj kladu take zakerne otazky personalisti aby vedeli ako zareagujes. Mna sa daz pytali, ze je inzerat na moju poziciu v praci v ktorej som pracovala, a ze ci preto odchadzam. Inzerat som zadavavala ja lebo odchadzala kolegyna a ja som chcela skusit nieco ine vo velkej firme. Ale inak to co sa ta pytali to uz bolo naozaj cez

@anonym_5f64d7 ako zareaguje na co? Ona sa hlasila na poziciu laborant, nie manager krizoveho stabu, alebo spravodajca tajnych sluzieb
Toto bolo neprofesionalne a nic viac

ivicatolic
Včera o 13:40

@anonym_autor určite tam sedela aj veštica....na to dám krk....😄😊😄🕷️🕷️🕷️ poznám takú jednu firmu

anonym_b451ad
Včera o 13:57
@anonym_autor

@anonym_883fbd ešte na začiatku, keď sa ma tá osoba opýtala, či rada odpratávam sneh, prišlo mi to ešte smiešne (či dotyčná sem nezblúdila z psychiatrického zariadenia). Ale potom to už bolo trápne... Nakoniec som sa ich spýtala ako si oni predstavujú ideálneho zamestnanca, keď sa ma pýtajú takéto veci...

@anonym_autor agelu musis byt odovzdana telom aj dusou inam letis

melanta
Dnes o 09:54
@midka

@melanta ta je odbornicka na HR, mozno ti k tomu napise

@midka nemám čo, toto je extrém.

Autorka, ako prvé mi napadlo, či tieto otázky mali všetky 4 osoby alebo len jedna. Ak len jedna, tak je divná, nevie viesť pohovory a nemala tam čo robiť. Ak všetky, tak bude divný celý zamestnávateľ a mňa by toto veru odrádzalo ísť tam pracovať. Aj sa zvyknem pýtať na súkromné/osobné otázky, ale rozhodne to nie sú otázky týkajúce sa majetkových pomerov a citlivých osobných údajov. Odporúčam naučiť sa asertivite. Hneď po prvej takejto otázke by som sa opýtala, ako to súvisí s prácou a že radšej sa poďme baviť o pracovnej pozícii a o mojej vhodnosti na ňu.

autor
Dnes o 10:34
@melanta

@midka nemám čo, toto je extrém.

Autorka, ako prvé mi napadlo, či tieto otázky mali všetky 4 osoby alebo len jedna. Ak len jedna, tak je divná, nevie viesť pohovory a nemala tam čo robiť. Ak všetky, tak bude divný celý zamestnávateľ a mňa by toto veru odrádzalo ísť tam pracovať. Aj sa zvyknem pýtať na súkromné/osobné otázky, ale rozhodne to nie sú otázky týkajúce sa majetkových pomerov a citlivých osobných údajov. Odporúčam naučiť sa asertivite. Hneď po prvej takejto otázke by som sa opýtala, ako to súvisí s prácou a že radšej sa poďme baviť o pracovnej pozícii a o mojej vhodnosti na ňu.

@melanta len jedna osoba, všetky divné otázky. Ostatný mi dávali normálne otázky. Najseriózneší bol ten personalista. Prekvapene sa na ňu pozrel, keď sa ma začala vypytovať tie blbosti.

melanta
Dnes o 10:43
@anonym_autor

@melanta len jedna osoba, všetky divné otázky. Ostatný mi dávali normálne otázky. Najseriózneší bol ten personalista. Prekvapene sa na ňu pozrel, keď sa ma začala vypytovať tie blbosti.

@anonym_autor som si myslela, pretože 4 podivíni naraz by bol veľký extrém. Podstatné je, kto je tá osoba (z textu chápem, že to nebola tvoja možná šéfka). Ak by nijak nesúvisela s tvojou prácou a hodnotením, tak to môžeš ignorovať. Ak by to bola osoba, ktorá by ťa mohla ovplyvňovať a ak by ťa vybrali, tak dala by som pokec s možnou šéfkou a na rovinu sa jej opýtala, čo si máš o tých otázkach a o dotyčnej myslieť.

ivanztt
Dnes o 11:24

Ono dnesne moderne HR si obcas vymysli rozne otazky. Vacsinou na tie otazky neni spravna alebo nespravna odpoved, ale ide o to ako na to reagujes a mozu hodnotit celkovy prejav.

autor
Dnes o 11:29
@melanta

@anonym_autor som si myslela, pretože 4 podivíni naraz by bol veľký extrém. Podstatné je, kto je tá osoba (z textu chápem, že to nebola tvoja možná šéfka). Ak by nijak nesúvisela s tvojou prácou a hodnotením, tak to môžeš ignorovať. Ak by to bola osoba, ktorá by ťa mohla ovplyvňovať a ak by ťa vybrali, tak dala by som pokec s možnou šéfkou a na rovinu sa jej opýtala, čo si máš o tých otázkach a o dotyčnej myslieť.

@melanta vedúca oddelenia.

Strana
z2