icon

Odhovárajú ma od práce kuchárky. Aký je váš názor?

2. máj 2026

Zdravím, začala som veľmi často variť. Úprimne ma to baví. Vraveli mi, že je to ľahké, ale ja som sa toho dlho bála. Konečne som sa do toho chytila. Rozmýšľam nad kurzom varenia, možno nad štúdiom trojročného odboru kuchár. Problém je ten, že ma od toho každý odhovára. Nie preto, že neviem variť, ale kvôli tomu, že je to podľa nich ťažká práca. Lenže ja si už hľadám prácu dávno. Konečne som našla niečo, čo ma zaujíma. Miesto toho, že by sa tešili, ma odhovárajú. Aký máte na to názor?

marianarem
2. máj 2026

@anonym_autor Je to tazka praca, ale ak ta bude bavit, tak moze byt pre teba lahsia ako lahka praca, ktora by ta nebavila alebo ubijala.

anonym_951fbb
2. máj 2026

Ked ta to bavi, tak sa tomu venuj. Dobra kucharka nikde a nikdy nebude mat problem si najst pracu. Ludia musia jest a jedia radi.

bolarazjedna
2. máj 2026

Takých, čo ťa ohovárajú, nájdeš vždy a všade pri každej profesii. Každá pracovná pozícia má svoje pre a proti, či už budeš kuchár, lekár, pilot, spevák. Dôležité je, aby ta to bavilo, aby si to robil s láskou a zároveň, aby si sa s tým dokázal uživiť (aj svoju rodinu). Pozeravam teraz reláciu Na nože, je veľky rozdiel kuchár a kuchár, ak máš chuť a si ambiciózny, tak sa dá vytiahnuť vysoko v každej profesii.

anonym_3a4755
3. máj 2026

Načo ti je názor ľudí? Máš vlastnú hlavu, baví ta variť, tak to rob. Budeš to robit pre seba, nemusíš robit nič podľa predstav ľudí. Ja študujem a je mi šumafuk názor ľudí. Mám dospelú dcéru, spolu chodíme do skoly. Ja to robím pre seba, posun, rozvoj. Vôbec to s nikým neriešim, je to môj život a nebude mi nikto doňho kafrať. Prečo by som mala robit len to, čo chce niekto iný? Nedovoľ, aby ti niekto riadil tvoj život. 😵‍💫

lasona
3. máj 2026

Baví ta to? Bavi? Tak chod za svojim snom. Ľudia budu stale mekotat.

anonym_fd22d3
3. máj 2026

záleží kde budeš kuchárka.
Je rozdiel robiť kuchárku v šk jedálni, či vo veľkej firme napr. automobilke kde dokonca budeš chodiť aj na nočné, kde varíš podľa presných postupov a do hrnca hádžeš ingrediencie vo vreciach neraz 20kg. SS tými vreciami sa naťahuješ sama.
Iné je robiť v rešt., kde nočné určite nerobíš, jedlá varíš v menších hrncoch, popr na objednávku.

anonym_f59d30
3. máj 2026

presne, zavisi kde kucharka. Najviac sa vsak vzdy namaka pomocna sila a nie kuchar. Inac je to praca v strese a teple. Dolezite je najst dobry kolektiv, lebo ked tam nie je synchronizacia, tak je zle.

zuzana76
3. máj 2026

@anonym_autor ja som si vyucny list kuchar - cukrar urobila po dvoch VS v takmer 50-tke, ak ta to bavi, chod do toho, kucharky stale hladaju, ano, praca je to tazka a slabo zaplatena.

anonym_941a82
3. máj 2026

@anonym_autor a čo maš vyštudovane ?

martinka13
3. máj 2026

Práca ťažká, ale v dnešnej dobe je dobrý kuchár vážený zlatom. Ak Ťa to baví, smelo do toho. O prácu núdzu mať nebudeš.

anonym_fd22d3
3. máj 2026

Kuchár vážený zlatom. Na sK určite nie, možno v zahraničí. V šk. jedálni ju asi ťažko niekto odmení zlatom. Dostane minimálku a narobí sa ako otrok.

domkakvet
5. máj 2026

@anonym_autor ak to chces robit, tak chod do toho, pracu budes robit ty a nie oni, tak ty musis robit pracu, ktora ta bavi.

ria_sprout
5. máj 2026

Áno, ľahká práca to nie je. Ale napríklad ja milujem ťažkú prácu. Mám ju radšej ako tváriť sa dôležito v kancelárii kde nemám čo poriadne robiť a čas si krátiť facebookom. (Čím netvrdím že v kancelárii nie je robota, ale sú práce kde máš toľko hlucheho obdobia, že by som sa zbláznila)

Sama nerobim ľahkú prácu, ale nebolo by mi dobre keby bola ľahká, potrebujem cítiť že niečo robím.

Keď ťa to baví tak choď do toho. Okrem toho keď ťa to prestane baviť, vždy sa dá život zmeniť