icon

Prečo sa mi nedarí nájsť prácu už rok?

Dnes o 08:06

Ludia uz rok si hladam pracu
ozaj na rozne pozicie
15 rokov administrativa
2 roky sluzby som pracovala
viem plynule AJ a mam VS.
kde je problem?
:(
CV mam napisane dobre, oni ma ani na pohovor nevolaju.
ozaj nerozumiem
mam tak 1 rok PN , to ta dieta robi zle v CV? ci mam klamat?
akoze vazne som bezradna, uz hladam aj brigady

Strana
z4
anonym_af4aba
Dnes o 08:08

@anonym_autor Tu ročnú PN by som tam nedával. A aké máš platové očakávania a kde (v akom regióne) hľadáš prácu?

anonym_e69c1b
Dnes o 08:08

Musis sa chytit a potom to uz pojde. Na toto je dobre okruh znamych a kamaratov, ktori ta niekde doporucia a prihovoria sa. Aj firma radsej zoberie niekoho s dobrym odporucanim, nez uplne neznameho cloveka.

nikdenikto
Dnes o 08:10

Uvádzaš v životopise PN a materskú dovolenku?

doriiis
Dnes o 08:10

Rok PN a dieťa ( neviem načo uvádzas) v životopise veru dobry prvý dojem nerobia

andreakotesova
Dnes o 08:11
@nikdenikto

@nikdenikto veru, toto v životopise nema co robiť.

domkakvet

@anonym_autor pn vynechaj, to sa tam nepise.

autor
@nikdenikto

@nikdenikto Matersku nie, pN je zjavna. ked tam rok nic nemam uvedene. Matersku som 'tahala pocas prace''

autor
Dnes o 08:12
@anonym_af4aba

@anonym_autor Tu ročnú PN by som tam nedával. A aké máš platové očakávania a kde (v akom regióne) hľadáš prácu?

@anonym_af4aba Bratislava, a platovo nemam vysoke naroky. hlavne chcem uz robit.

anonym_e69c1b
Dnes o 08:12

Nespominaj tu pn, radsej povedz, ze si bola doma s dietatom, alebo si si dala pauzu na oddych z prace, lebo ste si to mohli financne dovolit, ale ze si sa dalej vzdelavala. Kazdu medzeru v zivotopise musis nejako doveryhodne obkecat a zdovodnit. Ziaden zamestnavatel nechce zobrat cloveka, co rok marodil. Potom mu ten clovek bude vypadavat, ci uz kvoli pn, alebo ocr s dietatom a on za neho platit marodku a najat pomaly dalsieho cloveka, co bude robit za toho prveho, ked vypadne.

autor
Dnes o 08:13

a ked sa budu pytat tak mam povedat ze som bola Haus Frau, domaca pani? nemam priznat ze som bola rok na PN. mne na urade radia aby som ziadala o ID ale pochybujem ze mi uznaju, ale diagnozy mam no a nemam chut sa dotazhovat a neni s ID potom este vacsi problem najst pracu?

anonym_168c66
Dnes o 08:14

Ak ti robil zivotopis AI je to casto prekazka lebo ta stylizacia je zjavna

autor
Dnes o 08:14
@anonym_168c66

Ak ti robil zivotopis AI je to casto prekazka lebo ta stylizacia je zjavna

@anonym_168c66 vtedy AI nebol, CV som robila 2023 len som dopisala posledny job

anonym_e69c1b
Dnes o 08:16

Zalezi, ako ta obmedzuje ten ID. Ak problem s chrbatom, tak v sklade alebo na linke robit nemozes. S ID sa da najst v pohode praca, ak si vypytas nizsi plat a ID ti ho dorovna. Inak uprednostni kazdy radsej zdraveho cloveka.

petamich
Dnes o 08:16

Na kolko ponuk si reagovala? Na kolkych pohovoroch si bola? Pozrel sa niekto dalsi na tvoj zivotopis? Nech mas kontrolu styroch oci?

A PN naozaj do zivotopisu nepatri.

anonym_168c66
Dnes o 08:17

Manzel ID nespominal v zivotopise az na pohovore a vzdy spomenul ze ho to neobmedzuje vo vykonavani prace a to ma viditelny handicap a vzdy si pracu nasiel

nikdenikto
Dnes o 08:17
@anonym_autor

@nikdenikto Matersku nie, pN je zjavna. ked tam rok nic nemam uvedene. Matersku som 'tahala pocas prace''

@anonym_autor vymaž to, nechaj v životopise medzeru a počkaj až kým sa spýtajú. Rok nie je až taká dlhá doba. Mozes povedať že si si dala chvíľu pauzu a potom si mala problém nájsť vhodnú prácu

autor
Dnes o 08:21
@anonym_e69c1b

Zalezi, ako ta obmedzuje ten ID. Ak problem s chrbatom, tak v sklade alebo na linke robit nemozes. S ID sa da najst v pohode praca, ak si vypytas nizsi plat a ID ti ho dorovna. Inak uprednostni kazdy radsej zdraveho cloveka.

@anonym_e69c1b mam aj to, ale tak to ma asi uz kazdy problem s chrbtom. liecim sa na depresie 2 stupna uz asi 6 rokov.

anonym_9398da
Dnes o 08:21

Ešte stále si na PN? Daj si tam na toto obdobie starostlivost o clena rodiny. Ja mám 8m sabbatical resp. personal goal pursuit.

anonym_087860
Dnes o 08:22

@anonym_autor mám take iste skúsenosti,bez VS a zijem v hladovej doline a ja uvažujem, že si idem hľadať novu prácu po 40tke lebo mám nízky plat v administratíve (cca 1000 eur netto)..asi teraz ostanem tam kde som!! koľko máš rokov? Ja som predtým robila v korporatoch-AJ bola žiadaná, teraz už vie AJ viac menej každý..ale tam máš najväčšiu šancu.

chestnut
Dnes o 08:25
@anonym_087860

@anonym_autor mám take iste skúsenosti,bez VS a zijem v hladovej doline a ja uvažujem, že si idem hľadať novu prácu po 40tke lebo mám nízky plat v administratíve (cca 1000 eur netto)..asi teraz ostanem tam kde som!! koľko máš rokov? Ja som predtým robila v korporatoch-AJ bola žiadaná, teraz už vie AJ viac menej každý..ale tam máš najväčšiu šancu.

@anonym_087860 Ono sa ocakava, ze kazdy tu AJ ma ale fakt co som bola prekvapena vela absolventov ju doslova len “lamalo”

anonym_e69c1b
Dnes o 08:25

Ber to tak, ze na HR dostanu 10 zivotopisov. A nejako ich preriedit musia, pozvu si polovicu najschopnejsich, ak potrebuju jedneho cloveka. Ked spomenies ID, pauzy, ... ides rovno do kosa, ani sa nebudu dalej zdrzovat citanim.
To uz je lepsie napisat, pomoc s uctovnictvom vo firme a pri podnikani manzela,....

anonym_142b15
Dnes o 08:26
@doriiis

Rok PN a dieťa ( neviem načo uvádzas) v životopise veru dobry prvý dojem nerobia

@doriiis Žiadne dieťa nemá, mala to byť diera. A áno, človek, ktorý je na PN celý rok je rizikový, pokiaľ nešlo o nejaké fyzické zranenie, úraz... To sa dá vysvetliť osobne na pohovore. Horšie je, ak tá PN bola pre nič za nič, ako je tu bežné. Signalizuje to, že buď je človek psychicky slabý, potenciálny psychiatrický pacient, čiže dosť neperspektívny zamestnanec alebo je lenivec a flákač, ktorý využil systém a pri prvej príležitosti ti urobí znovu.

autor
Dnes o 08:28
@anonym_087860

@anonym_087860 zabudla som spomenut vek, mam 44 rokov. pride mi ze som uplne stara. :( vsade len mladuchy chcu. pytala som sa aj do hotela, myslim, ze som normalne vyzerajuca zena, na recepcii som robila 5 rokov. ozaj nechapem, vsade len mlade chcu?

anonym_e69c1b
Dnes o 08:28
@chestnut

@anonym_087860 Ono sa ocakava, ze kazdy tu AJ ma ale fakt co som bola prekvapena vela absolventov ju doslova len “lamalo”

@chestnut Myslia si, ze text proste hodia do translatora a nebude treba hovorit ...

doriiis
Dnes o 08:30
@anonym_142b15

@doriiis Žiadne dieťa nemá, mala to byť diera. A áno, človek, ktorý je na PN celý rok je rizikový, pokiaľ nešlo o nejaké fyzické zranenie, úraz... To sa dá vysvetliť osobne na pohovore. Horšie je, ak tá PN bola pre nič za nič, ako je tu bežné. Signalizuje to, že buď je človek psychicky slabý, potenciálny psychiatrický pacient, čiže dosť neperspektívny zamestnanec alebo je lenivec a flákač, ktorý využil systém a pri prvej príležitosti ti urobí znovu.

@anonym_142b15 ... No veď tak som to myslela. Ja som pochopila tak, že dieťa má. Už len z toho, že nevie normálne opísať situáciu je zjavné veľa veci

autor
Dnes o 08:32

@anonym_ab9c2f nemam vodicak.

anonym_e69c1b
Dnes o 08:33
@anonym_autor

@anonym_087860 zabudla som spomenut vek, mam 44 rokov. pride mi ze som uplne stara. :( vsade len mladuchy chcu. pytala som sa aj do hotela, myslim, ze som normalne vyzerajuca zena, na recepcii som robila 5 rokov. ozaj nechapem, vsade len mlade chcu?

@anonym_autor tato doba nie je pre "starych"... Skutocny problem este len pride, po 50tke. Zistis, ze nevladzes tolko ako kedysi, uz ti to tak nemysli, vsetko potrva trochu dlhsie. Preto treba na to mysliet a mat rezervy na dobu po 50tke, ked o cloveka na pracovnom trhu prestane byt zaujem.

autor
@doriiis

@anonym_142b15 ... No veď tak som to myslela. Ja som pochopila tak, že dieťa má. Už len z toho, že nevie normálne opísať situáciu je zjavné veľa veci

@doriiis dieta mam ano.

autor
@anonym_142b15

@anonym_142b15 mam dieta, no MD a RD bola pocas trvania TPP to znamena ze tam ja konkretne nic neuvadzam. problem je ze tam mam dieru kvoli PN.

Strana
z4