icon

Prečo sa mi nedarí nájsť prácu už rok?

Dnes o 08:06

Ludia uz rok si hladam pracu
ozaj na rozne pozicie
15 rokov administrativa
2 roky sluzby som pracovala
viem plynule AJ a mam VS.
kde je problem?
:(
CV mam napisane dobre, oni ma ani na pohovor nevolaju.
ozaj nerozumiem
mam tak 1 rok PN , to ta dieta robi zle v CV? ci mam klamat?
akoze vazne som bezradna, uz hladam aj brigady

a0
Dnes o 08:35

PN by som nespomínala vôbec, diera v životopise sa dá ľahko nazvať sabatikal - momentálne veľkou používané slovo. Dieťa by nemalo byť extra prekážkou, však ho nemusíš ani spomínať. Skúsila by som zapracovať na motivačnom liste, ak je CV v poriadku s nereagovať len na ponuky ale osloviť firmy priamo. Mimo to LinkedIn máva veľa super ponúk na prácu.

ivana11155
Dnes o 08:44

@anonym_autor rocna PN robi svoje. To posobi ze po skusobnej pojdes hned na marodku.

autor
Dnes o 08:50
@ivana11155

@anonym_autor rocna PN robi svoje. To posobi ze po skusobnej pojdes hned na marodku.

@ivana11155 to tak ale nebolo.

zmrzlinka2021
Dnes o 08:53

@anonym_autor

Čo znamená administratíva?

Práca stredoškoláka ohľadom papierovačiek alebo odborná pozícia?

anonym_9398da
Dnes o 08:56

Mám depresiu stredne ťažkého stupňa 23r, mám na ňu aj ID. PN som počas toho celého obdobia bola najdlhšie mesiac - z toho 3t hospitalizácia, týždeň doma na aklimatizáciu s a späť do práce. Hospitalizovaná som bola 3x. Ani by mi posudkový lekár nedovolil ťahať PN takto dlho.

zmrzlinka2021
Dnes o 08:58
@anonym_9398da

Mám depresiu stredne ťažkého stupňa 23r, mám na ňu aj ID. PN som počas toho celého obdobia bola najdlhšie mesiac - z toho 3t hospitalizácia, týždeň doma na aklimatizáciu s a späť do práce. Hospitalizovaná som bola 3x. Ani by mi posudkový lekár nedovolil ťahať PN takto dlho.

@anonym_9398da

Nemôžeš porovnávať svoj a jej prípad. Toto sú extrémne individuálne veci

anonym_19149f
Dnes o 08:59

Ahoj , sme na tom podobne . Učiteľka 16 rokov prax , vysoká škola a mám problém sa zamestnať . Všetko po známosti , učiteľky si popredu držia miesta pre vnučky , dcéry atď . Môžem mať životopis napísaný na zlatom papieri , uspeje pani učiteľka s praxou v Kiku , alebo na letnej terase čapuje pivo . Školstvo ide obrovským spádom ku dnu . Upratovačka v škôlke sa skôr zamestná na pozíciu učiteľka , nikoho nezaujíma prax ani vzdelanie . Latka je nastavená veľmi nízko a tak to aj odzrkadľuje stav v školstve . Taká som sklamaná a nas…. 🫢

anonym_874944
Dnes o 09:04
@anonym_142b15

@doriiis Žiadne dieťa nemá, mala to byť diera. A áno, človek, ktorý je na PN celý rok je rizikový, pokiaľ nešlo o nejaké fyzické zranenie, úraz... To sa dá vysvetliť osobne na pohovore. Horšie je, ak tá PN bola pre nič za nič, ako je tu bežné. Signalizuje to, že buď je človek psychicky slabý, potenciálny psychiatrický pacient, čiže dosť neperspektívny zamestnanec alebo je lenivec a flákač, ktorý využil systém a pri prvej príležitosti ti urobí znovu.

@anonym_087860 toto nemôžes porovnávať hladovú dolinu s BA bez vš a s VŠ.
@anonym_142b15 prečo myslíš že rok PN znamená nutné psychické problémy? Z 10 ľudí čo poznám ktorý mali dlhodobo PN bola viac než polovica iný zdravotný problém (infarkt, a ďalšie kardiovaskulárne problém, op srdca, op chrbtice, napr sused mal pracovný úraz a operácie oči, dlhodobé liečenie)

anonym_f65dbd
Dnes o 09:09
@anonym_e69c1b

@anonym_autor tato doba nie je pre "starych"... Skutocny problem este len pride, po 50tke. Zistis, ze nevladzes tolko ako kedysi, uz ti to tak nemysli, vsetko potrva trochu dlhsie. Preto treba na to mysliet a mat rezervy na dobu po 50tke, ked o cloveka na pracovnom trhu prestane byt zaujem.

@anonym_e69c1b nesúhlasím, dá sa zamestnať. Ja som si vo veku 51 rokov (mám VŠ) našla prácu po dvojročnej pauze v štátnej službe a podotýkam bez známosti. Prácu mi ponúkol úrad práce.

70katka70
Dnes o 09:12
@anonym_19149f

Ahoj , sme na tom podobne . Učiteľka 16 rokov prax , vysoká škola a mám problém sa zamestnať . Všetko po známosti , učiteľky si popredu držia miesta pre vnučky , dcéry atď . Môžem mať životopis napísaný na zlatom papieri , uspeje pani učiteľka s praxou v Kiku , alebo na letnej terase čapuje pivo . Školstvo ide obrovským spádom ku dnu . Upratovačka v škôlke sa skôr zamestná na pozíciu učiteľka , nikoho nezaujíma prax ani vzdelanie . Latka je nastavená veľmi nízko a tak to aj odzrkadľuje stav v školstve . Taká som sklamaná a nas…. 🫢

@anonym_19149f akú máš aprobáciu? Kde hľadáš prácu?

anonym_bbfa13
Dnes o 09:12

@anonym_autor ten isty problem 🙂 a to nemam ani deti , mam prax, mam kurzy a poslem napríklad 8 životopisov a neozvu sa ani z jednej firmy, pritom som dokonalý kandidát :D niektoré firmy ten životopis ani nevidia. Ja mam po 30tke a pripisujem to aj tomu, ze ma ihned skatulkuju, ze tato pôjde zachvilku na materskú. Proste inflácia, krízy, vojny, urobili vela. A nech mi tu nikto nepíše, ze mas zle cv, malo skúsenosti. Ja som uz dokonca aj za predavačku chcela ist, lebo v mladosť som robila tri roky a ani tam ma nechcú :D bývam pri Ziline

anonym_e52497
Dnes o 09:14

Tak možno je tá PN fakt "kameň úrazu". Nedávaj ju tam. Počas tej PN si bola normálne zamestnaná, trval ti pracovný pomer, že? Ak hej, tak by som to tam nedávala. Máš aj fotku v životopise? Ja by som si tam dala, takú "oriciálnu". teda neutrálnu, biele pozadie, nejaké sako v neutrálnych farbách, jemný úsmev. A veľmi ti držím palce, nech sa ti podarí nájsť čoskoro dobrú prácu

margotka17
Dnes o 09:16

@anonym_autor skús v nejakej banke hľadať prácu či na poste. Na začiatok zober čo ti príde a časom možno nájdeš niečo iné.

margotka17
Dnes o 09:19
@anonym_bbfa13

@anonym_autor ten isty problem 🙂 a to nemam ani deti , mam prax, mam kurzy a poslem napríklad 8 životopisov a neozvu sa ani z jednej firmy, pritom som dokonalý kandidát :D niektoré firmy ten životopis ani nevidia. Ja mam po 30tke a pripisujem to aj tomu, ze ma ihned skatulkuju, ze tato pôjde zachvilku na materskú. Proste inflácia, krízy, vojny, urobili vela. A nech mi tu nikto nepíše, ze mas zle cv, malo skúsenosti. Ja som uz dokonca aj za predavačku chcela ist, lebo v mladosť som robila tri roky a ani tam ma nechcú :D bývam pri Ziline

@anonym_bbfa13 v štátnom sektore si hľadala? Kamoška s VS robila predavačku, potom poslala žiadosť k polícii a už 4 roky pracuje na polícii. Treba skúšať všetko možné aj nemožné.

simca06022011
Dnes o 09:20

@anonym_autor PN okamztie daj zo zivotopisu prec, a ak si pocas PN bola zamestnanec, ani medzeru tam nedavaj.A aj keby nie, aj tak to tam nedavaj...
problem je dnes aj s vodicakom, tiez ho nemam a ked som zo zabavay pozerala pozicie nejake tak vsade ho chcu (aj pri poziciach kde nechapem na co... pri administrative, a v mojej profesii absolutne nepodstatne). Uz to neriem ako skill ktory je nutny, nieco ako "viem pisat, viem citat, viem soferovat" :DD
zdravotne veci urcite nepatria ani do CV, ani na pohovory, to ked tak riesi potom lekar pri zdravotnej prehliadke pred nastupom do prace, cize tam si treba zvazit, co ta limituje albeo nie.Napr ak nemozes dvihat bremena, tak predsa nebudes moct sa natahovat v sklade, ale ak je napr ta chrbtica uz doliecena, cvicis, nemas operaciu atd za sebou, tak mozno uz mas od lekara vsetko povolene a tym padom = nie je to nic co by ta limitovalo. Psychicky stav tiez = ako ubdes pod stresom atd pracovat..

anonym_9130b9
Dnes o 09:25

Reaguješ len na ponuky na profesii alebo aj nezávisle od nich pošleš firme životopis? Na koľko ponúk si reagovala? Koľkým firmám si poslala životopis s tým, že si sa im stručne profesionalne odprezentovala kto si, aké máš skúsenosti, čo ponúkaš…. Predala sa. Nie iba poslala životopis a koniec.

simca06022011
Dnes o 09:26

detto je fajn poslat dobry motivacny list an kazdu ponuku o ktoru mas naozaj zaujem..

romi0310
Autor odpoveď zmazal
zazkaa
Autor odpoveď zmazal
marsmykkok
Dnes o 09:35

@anonym_autor A počas PN si bola ešte u predošlého zamestnávateľa? Ak áno normálne si napíš aj ten rok u toho zamestnávateľa. A aké mesto? Napríklad stred Slovenska administratíva ide hlavne po známosti a napríklad nejaká veľká firma cez profesiu tak rátaj s tým že tam sa im ozve aj 100 žien a šanca malá. Určite pomôže aj na profesii ak reaguješ na nejakú ponuku aspoň ten sprievodný text nepísať strojovo že Dobrý deň, mám záujem o prácu, ale konkrétne napísať názov pozície a jednou vetou čo ťa na práci zaujalo, nech vidia že ponuku si riadne pozerala a nereaguješ ako robot na všetko. To by ti mohlo pomôcť dostať sa na pohovor aspoň a tam je na tebe ako sa predáš. Ale väčšiu šancu vidím bazoš, sociálne siete, treba proste cez pracovné dni od rána do večera sledovať neustále bazoš a tie sociálne siete a ak dajú ponuku okamžite sa ozvať najlepšie ak je to možné telefonicky. Niekedy nerobia dlhé výberové kolá takéto menšie firmy čo nie sú na profesii a proste pozvú ťa budúci deň na pohovor a ak sa dohodnete zoberú ťa.

anonym_d2c2ff
Dnes o 09:37

Rocna PNka, liecba na depresie, nemas vodicak... Z pohladu zamestnavatela to prosto SU dost velke minusy. Aspon na dvoch z nich vies popracovat.

anonym_7bf12b
Dnes o 10:21

Keď so bola rok pn bola si stále zamestnankyňa či?

anonym_73991a
Dnes o 10:32

@anonym_autor 15 rokov administratíva - čo konkrétne si robila, v akom odbore, oblasti?
Aká VŠ? Aj pracuješ a mas znalosti v tej oblasti?
Teraz iba AJ nestačí a pokiaľ mas 15 ročne skúsenosti ale všeobecne, ktoré zvládne hocikto iný, tak tiež nie.
Ale tej recepčnej sa čudujem. My sme predcasom hľadali a nevedeli sme nájsť. A nároky tam nie sú zase tak vysoké.

zuzubb007
Dnes o 10:37

Ty si uviedla PN do životopisu akože vážne???? Tvoj životopis rovno zahodia z tohto dôvodu, to by snáď nikoho nenapadlo takúto vec písať do zivotopisu

zelenykvet
Dnes o 10:46
@anonym_bbfa13

@anonym_bbfa13 mas pravdu, ak sa ja zamyslim, tak najtazsie sa mi hladala praca ako 30tnicke a to som z BA....

anonym_5502d4
Dnes o 10:50

mam tak 1 rok PN , to ta dieta robi zle v CV? ci mam klamat?
citaj po sebe, jedna VS vzdelana osoba, nemoze napisat vetu, co nema hlavu ani patu
CV ma zahrnat pracovne skusenosti, PN ani dieta, nie su pracovne skusenosti, takze CV zjavne nemas dobre napisany

minttu
Dnes o 10:52
@anonym_autor

@anonym_087860 zabudla som spomenut vek, mam 44 rokov. pride mi ze som uplne stara. :( vsade len mladuchy chcu. pytala som sa aj do hotela, myslim, ze som normalne vyzerajuca zena, na recepcii som robila 5 rokov. ozaj nechapem, vsade len mlade chcu?

@anonym_autor To je cudne. Ja mam tiez 44 rokov a citim sa mlada.

anonym_cd8901
Dnes o 10:53

Ja pracujem v statnej sprave,prechadzaju mi rukami zivotopisy. Ked vidim "1 rok PN", ani necitam dalej,pretoze sa logicky kazdy boji,ze mas nieco vaznejsie a bude sa to opakovat. Vyhod to a potom uvidis,ci sa nieco zmeni. Podla mna ano.

autor
Dnes o 11:04
@minttu

@anonym_autor To je cudne. Ja mam tiez 44 rokov a citim sa mlada.

@minttu co je cudne. v 44 rokoch urcite nie sme mlade. kde zijes

anonym_77f1db
Dnes o 11:08
@anonym_19149f

@anonym_19149f neviem,kde zijes, ale pozri edujobs a miest je tam kvantum. Tt,nr, ba