Prečo sa mi nedarí nájsť prácu už rok?
Ludia uz rok si hladam pracu
ozaj na rozne pozicie
15 rokov administrativa
2 roky sluzby som pracovala
viem plynule AJ a mam VS.
kde je problem?
:(
CV mam napisane dobre, oni ma ani na pohovor nevolaju.
ozaj nerozumiem
mam tak 1 rok PN , to ta dieta robi zle v CV? ci mam klamat?
akoze vazne som bezradna, uz hladam aj brigady
Mne ide z tvojich príspevkov negativita… 44 r. človek starý? To nebude vekom. Mám kopec kolegov v tom veku
@anonym_18465a cau bodka/podbel 😁 uz si dala vypoved na urade prace?
@sisa_s prosím?
@barborab1411 prečo? Lebo už nie si. Bolo by treba sa už zobudiť. Babka.
@anonym_3d8e0f môj zlatý anonym ,keď budeš mať gule na to napísať pod anonymom môžeme sa porozprávať....evidentne si ešte dieťa ktoré sa musí veľa učiť 😉
Nechápem, ako ti vôbec napadlo dať do životopisu PN. Sa chceš sama diskvalifikovať?
Ročná pauza tam ani nemusí byt, ak ti trval PP.
Inak nechaj popracovať fantáziu, bola si konzultant, cesta okolo sveta, snažila si sa rozbehnúť business ale nevyšlo to, hocičo je lepšie než tá PN
@anonym_5a26df Za mňa dobrá výhovorka aj že som sa starala napríklad o chorú babku čo nevládala už... Je to skôr plus že sa obetovala akože... Ročná PN by aj pre mňa znela zle, lebo bud má taká uchádzačka nejaký vážny zdravotný problém čo sa môže zopakovať alebo si schválne PN predlžovala hoci to nič vážne nebolo a teda je špekulantka.
Podla komentárov usudzujem, ze vlastne problem nie je na trhu prace, ale s ľuďmi :D zaujimave je, ze tie iste nicky, co nadávajú na terajšiu vládu a ako sa tu otrasne žije, teraz vo veľkom kvakaju o tom, ako si žena moze sama zato, ze si nemoze najst pracu. Pravda je ale taka, ze problem s pracou maju viacerí a je to realita. Milujem, ked sa vyjadrujú zeny, ktore maju pracu po známosti, pracujú v manželovej alebo rodinnej firme, žijú v prostredí, kde je praca ľahko dostupna a budu tu pomaly šikanovať zúfalú zenu, ktora sa tu prišla zdôveriť a mozno postazovat. A vy tu z nej reálne spravíte neschopnu p**u, ktora si tu pracu nemoze najst, lebo je neschopná. Pritom tu napísala, ze ma pracovne skúsenosti. Trepať tu kraviny, ako musi mat x kurzov, minimálne 3 vysoké skoly, vodičák, angličtinu, aby ju niekto zamestnal. Preboha, to kde žijete? Vsetko je o znamostiach. Na miestach, kde by mal sedieť vzdelaný clovek, sedí nejaka Hanka, svagrova sestra. Na recepcii sedí Jozko, majitelovho suseda syn. Vsetky sa tu tvárite, ako kebybsa obsadzovali pozicie len podla šikovnosti. Ano, mozno v nejakých veľkých firmách ano, ale nie kazda žena chce ist niekde do korporatu a robit tam neviem aku kariéru. Uz som unavená z tejto konikarskej natury. Kde ste tu vsetky vzdelane, bohate, fir, krásne, s dokonalými mužmi, detmi a chodite si tu svoje vlastne démony vypúšťať a kooat do zúfalých žien. Dávate jej tu otazky, ako usmrkanemu decku. Preco by sa vam tu mala spovedať o tom, kolko pohovor ma za sebou, kolko životopisov poslala. Este vam bude posielať ten životopis, aby ste ju tu mohli prepierat a smiat sa jej, ze s takým zivotopopisom si vobec chce hladat pracu. Nie, na skvelých miestach nerobia len tie s 10mi kurzami, s ovládaním minimálne 3 jazykov, a vysperkovanym životopisom. A ani na tom pohovore moze byt excelentná, ale ak raz je na to miesto dosadeny clovek, moze sa aj pototo a aj tak to miesto nedostane. To je realita, tak sa tu nesnažte dodrbavat este viac človeka, ktory je schopny a hlada si pracu
@anonym_bbfa13 aké nádherné zovseobecnovanie....prácu mi nikto nedohodil ani raz....pracujem od skončenia strednej školy robila som pre zahraničné korooraty aj v slovenskej štátnej správe aj v startupovej momentslne robím sama na seba a nemám problém.bolansom sama s dcérou niekoľko rokov starých rodičov v produktívnom veku a dala som to...tak isto ako ja tsk aj stovky iných ....neviem čo si svojím príspevkom chcela vlastne povedať okrem okydavania ale áno...občas je problem aj v ľuďoch tváriť sa že za všetko zle a za to že sa ti nedarí môže vždy niekto iný je detinské ....
@barborab1411 vazne aj na pozicie dokladac tovaru? akoze ozaj vadi ze mam vysoku skolu? niekedy mam pocit ze to je problem lebo ja sa uchadzam o ''podradne prace''
@anonym_autor ano ak sa uchadzas o taketo.prace je mozne ze prave kvoli tej vs ich nedostanes. Takze motivacny list by napr mohol pomoct.
Podla komentárov usudzujem, ze vlastne problem nie je na trhu prace, ale s ľuďmi :D zaujimave je, ze tie iste nicky, co nadávajú na terajšiu vládu a ako sa tu otrasne žije, teraz vo veľkom kvakaju o tom, ako si žena moze sama zato, ze si nemoze najst pracu. Pravda je ale taka, ze problem s pracou maju viacerí a je to realita. Milujem, ked sa vyjadrujú zeny, ktore maju pracu po známosti, pracujú v manželovej alebo rodinnej firme, žijú v prostredí, kde je praca ľahko dostupna a budu tu pomaly šikanovať zúfalú zenu, ktora sa tu prišla zdôveriť a mozno postazovat. A vy tu z nej reálne spravíte neschopnu p**u, ktora si tu pracu nemoze najst, lebo je neschopná. Pritom tu napísala, ze ma pracovne skúsenosti. Trepať tu kraviny, ako musi mat x kurzov, minimálne 3 vysoké skoly, vodičák, angličtinu, aby ju niekto zamestnal. Preboha, to kde žijete? Vsetko je o znamostiach. Na miestach, kde by mal sedieť vzdelaný clovek, sedí nejaka Hanka, svagrova sestra. Na recepcii sedí Jozko, majitelovho suseda syn. Vsetky sa tu tvárite, ako kebybsa obsadzovali pozicie len podla šikovnosti. Ano, mozno v nejakých veľkých firmách ano, ale nie kazda žena chce ist niekde do korporatu a robit tam neviem aku kariéru. Uz som unavená z tejto konikarskej natury. Kde ste tu vsetky vzdelane, bohate, fir, krásne, s dokonalými mužmi, detmi a chodite si tu svoje vlastne démony vypúšťať a kooat do zúfalých žien. Dávate jej tu otazky, ako usmrkanemu decku. Preco by sa vam tu mala spovedať o tom, kolko pohovor ma za sebou, kolko životopisov poslala. Este vam bude posielať ten životopis, aby ste ju tu mohli prepierat a smiat sa jej, ze s takým zivotopopisom si vobec chce hladat pracu. Nie, na skvelých miestach nerobia len tie s 10mi kurzami, s ovládaním minimálne 3 jazykov, a vysperkovanym životopisom. A ani na tom pohovore moze byt excelentná, ale ak raz je na to miesto dosadeny clovek, moze sa aj pototo a aj tak to miesto nedostane. To je realita, tak sa tu nesnažte dodrbavat este viac človeka, ktory je schopny a hlada si pracu
@anonym_bbfa13 autorka je BA kraj a tu fakt nikto nehľadá prácu rok či viac. Teda ak má normálne napísaný CV. Dokonca nepotrebuješ ani známosti a to ani v štátnej či verejnej správe.
Autorka nemusí mať nutne 3 kurzy ale od osoby ktorá má VŠ vzdelanie očakávam že bude vedieť aspoň to že PN sa do životopisu nepíše.
Takže píšeš úplne mimo.
@anonym_autor rok PN je pre kazdeho zamestnavatela velky minus. Rodicovska je v pohode, ved 2-3 rocne casovu dieru treba nejako vysvetlit. Ak si pocas RD mala pracovny pomer, neuvadzala by som ju, lebo uvedies ze si v tom case bola zamestnana vo firme XY. Dalsi riadny minus je, ze nemas vodicak. Aj v praci, v ktorej ho nepotrebujes, ho vacsina zamestnavatelov chce mat. Je to zakladny skill a hovori vela o samostatnosti/nesamostatnosti cloveka. Ak si pekna/sympaticky posobiaca, odporucam dat aj profesionalne foto.
@anonym_bbfa13 autorka je zo situácie určite nešťastná, hľadá riešenie a radu. Ja žiaľ neviem adekvátne poradiť, ak na niektoré otázky neodpovie. Mám 20 ročnú prax v HR, väčšina pozícii 90% nie je po známostiach. Žiaľ 15 prax je určite plus, no nie je všetko bez bližších detailov. Prečo sa jej nedarí nájsť prácu? Čo by mohla urobiť inak? Každý radi, ako najlepšie vie. Stále sa dá niečo robiť, niečo zmeniť. Nie označiť za vinníka systém alebo ľudí naokolo. To autorke nájsť prácu nepomôže.
@anonym_autor zasadna otázka je, či si počas PN bola zamestnaná. Ak áno, vôbec v CV nevznikne diera, rovnako pri MD a RD. Ak si vtedy zamestnaná nebola, môžeš si vymysliet hocijaký dôvod na ten rok, ktorý sa proste už vyriešil a si ready do novej prace. Možno si celý čas myslíš, že je CV ok a pritom vôbec nemusí byt
@sisa_s prosím?
@anonym_18465a si tak priehladna,ze aj ked pises anonymne tak vieme,ze si to ty,podbel,bodka.
@ivana11155 to tak ale nebolo.
@anonym_autor nepis tam pnku,nechaj to volne.A ked sa ta budu pytat preco tak povies,ze si sa starala o dieta,hotovo.A povies aj pravdu a pnku schovas,buduci zamestnavatel nemusi vediet,on je zvedavy na tvoj profesny zivotopis.Aj mna sa pytali,preco 10r v 1 praci a potom v inych 2r,a som normalne povedala,ze som sa hladala.A aj som sa nasla prave v tejto,aj ked az neskor sme sa dozvedeli,ze dost zauradovala znamost.A to som tam bola tolko krat na pohovore,podarilo sa az po znamosti.
@anonym_autor problém je len jeden .... nemáš známosti 👉👉👉a ak sa mýlim, ostatné dámy nech napíšu svoje skutočné príbehy hľadania zamestnania 😁
@anonym_autor problém je len jeden .... nemáš známosti 👉👉👉a ak sa mýlim, ostatné dámy nech napíšu svoje skutočné príbehy hľadania zamestnania 😁
@ivicatolic presne tak. Bez znamosti neni sanca
@minttu co je cudne. v 44 rokoch urcite nie sme mlade. kde zijes
@anonym_autor ja mám 47 , cítim sa na 28 a vyzerám na 38.
Keď sa citis v 44 rokoch stará, čo vec sa nečudujem že si nevieš nájsť robotu.
@mandzula a kedy sa mam ucit ten jazyk? O 5 vstavam do roboty. O 16 pridem. Doma varit,s detmi ucit,trichu ist von s nimi,vecer nachystat desiatu,oblecenie na druhy den. O pol 10 padam na hubu. Kedy by som sa ten jazyk akoze mala ucit? Nemam kedy si ani zacvicit alebo knihu precitat.
@anonym_18465a keď deti zaspia. Toto čo píšeš sú len výhovorky. Tiež mám 2 malé deti a som na ne sama a po večeroch ešte dorabam veci do roboty.
@mandzula a kedy sa mam ucit ten jazyk? O 5 vstavam do roboty. O 16 pridem. Doma varit,s detmi ucit,trichu ist von s nimi,vecer nachystat desiatu,oblecenie na druhy den. O pol 10 padam na hubu. Kedy by som sa ten jazyk akoze mala ucit? Nemam kedy si ani zacvicit alebo knihu precitat.
@anonym_18465a mas partnera? Na hodinku by s deťmi mohol byt aj on alebo niekto iný a ty by si si mohla nájsť niečo na nete. Dnes je kopa online kurzov
@ivicatolic presne tak. Bez znamosti neni sanca
@anonym_18465a presne tak, naš známosti, nemáš prácu. Mňa učil chémiu zverolekár na gymply. Nič s tebou nie je autorka ,len, každý má právo byť chorý, alebo mať choré dieťa. Skrátka si na SR a tu s práca nehľadá, ale vybavuje. 👍
@anonym_18465a presne tak, naš známosti, nemáš prácu. Mňa učil chémiu zverolekár na gymply. Nič s tebou nie je autorka ,len, každý má právo byť chorý, alebo mať choré dieťa. Skrátka si na SR a tu s práca nehľadá, ale vybavuje. 👍
@anonym_acebf6 Ale no, zase neprehanajme.
@anonym_18465a keď deti zaspia. Toto čo píšeš sú len výhovorky. Tiež mám 2 malé deti a som na ne sama a po večeroch ešte dorabam veci do roboty.
@anonym_00e010 deti idu spat ked ja. Skor nezaspia
@anonym_autor ja mám 47 , cítim sa na 28 a vyzerám na 38.
Keď sa citis v 44 rokoch stará, čo vec sa nečudujem že si nevieš nájsť robotu.
@anonym_00e010 uplne zbytocny komentar. mozno sa citis mlada ale nechapes pointu, asi na niektore pozicie sme uz ''stare''
@ivicatolic nemam znamosti, to je pravda.

Nechápem, ako ti vôbec napadlo dať do životopisu PN. Sa chceš sama diskvalifikovať?
Ročná pauza tam ani nemusí byt, ak ti trval PP.
Inak nechaj popracovať fantáziu, bola si konzultant, cesta okolo sveta, snažila si sa rozbehnúť business ale nevyšlo to, hocičo je lepšie než tá PN