icon

Prečo sa mi nedarí nájsť prácu už rok?

7. mar 2026

Ludia uz rok si hladam pracu
ozaj na rozne pozicie
15 rokov administrativa
2 roky sluzby som pracovala
viem plynule AJ a mam VS.
kde je problem?
:(
CV mam napisane dobre, oni ma ani na pohovor nevolaju.
ozaj nerozumiem
mam tak 1 rok PN , to ta dieta robi zle v CV? ci mam klamat?
akoze vazne som bezradna, uz hladam aj brigady

barborab1411
8. mar 2026
@anonym_73991a

@anonym_bbfa13 autorka je zo situácie určite nešťastná, hľadá riešenie a radu. Ja žiaľ neviem adekvátne poradiť, ak na niektoré otázky neodpovie. Mám 20 ročnú prax v HR, väčšina pozícii 90% nie je po známostiach. Žiaľ 15 prax je určite plus, no nie je všetko bez bližších detailov. Prečo sa jej nedarí nájsť prácu? Čo by mohla urobiť inak? Každý radi, ako najlepšie vie. Stále sa dá niečo robiť, niečo zmeniť. Nie označiť za vinníka systém alebo ľudí naokolo. To autorke nájsť prácu nepomôže.

@anonym_73991a ja mám prax v HR tak isto preto som sa pýtala konkrétne otázky ale nejak na nej nedostávam odpoveď.

barborab1411
8. mar 2026
@ivicatolic

@anonym_autor problém je len jeden .... nemáš známosti 👉👉👉a ak sa mýlim, ostatné dámy nech napíšu svoje skutočné príbehy hľadania zamestnania 😁

@ivicatolic veľmi ľahké....zvyčajne profesia..buď som posielala CV ja plus ..mala som zverejneny životopis a volali mi ...takto.

barborab1411
8. mar 2026
@anonym_18465a

@anonym_00e010 deti idu spat ked ja. Skor nezaspia

@anonym_18465a ďalšia výhovorka.tak cez víkend.

barborab1411
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_00e010 uplne zbytocny komentar. mozno sa citis mlada ale nechapes pointu, asi na niektore pozicie sme uz ''stare''

@anonym_autor bola som výkonná asistentka a bola som staršia od všetkých .dokonca aj od môjho priameho šéfa...nikde nebol problém .či o akých pozíciách presne píšeš?

barborab1411
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_d44522 Clovek si nevybera osud ani chorobu. Je to diskriminacia

@anonym_autor diskriminácia na základe čoho?uvedies do CV ročnú PN(stále tomu nerozumiem že prečo keď aj v Tom čase bola zamestnanec ,či)nedoplnis motivačný list ...ten kto tie CV pozerá nemá ako z toho vyčítať aký príbeh je za tým .Na to je sprievodný list.Prosim môžeš uviesť na aké pozície si sa naozaj hlasila,čo presne si poslala aby sme ti mohli pomôcť?pretože inak je táto debata dosť zbytočná.

autor
8. mar 2026
@barborab1411

@anonym_autor diskriminácia na základe čoho?uvedies do CV ročnú PN(stále tomu nerozumiem že prečo keď aj v Tom čase bola zamestnanec ,či)nedoplnis motivačný list ...ten kto tie CV pozerá nemá ako z toho vyčítať aký príbeh je za tým .Na to je sprievodný list.Prosim môžeš uviesť na aké pozície si sa naozaj hlasila,čo presne si poslala aby sme ti mohli pomôcť?pretože inak je táto debata dosť zbytočná.

@barborab1411 treba motivacny list na poziciu predavacky? to ozaj?

anonym_76a74c
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor netreba ale zasa na poziciu predavacky co je fyzicka praca neuvadzaj VS a ani rocnu PN ale urob si pre taketo pozicie samostatne CV
ak ta ani nevolaju v BA na pohovory tak je problem v CV

petamich
8. mar 2026
@barborab1411

@anonym_73991a ja mám prax v HR tak isto preto som sa pýtala konkrétne otázky ale nejak na nej nedostávam odpoveď.

@barborab1411 ja tiez 🙂 aj v sucasnej aj minulej praci a videla som vela zlych zivotopisov, vela kandidatov a uprimne som chcela autorke pomoct ale kedze som nedostala odpovede, naopak este ta tu niekto obvini, ze autorku spovedame ako male dieta, som si povedala, ze na co - evidentne to bol taky konikovsky vykrik, kedze odpovede, vdaka ktorym by sme mozno vedeli poradit sme sa nedozvedeli 🙂 tak sa zamyslam, ze ci autorka vlastne poradit chce

akje
8. mar 2026

@anonym_autor životopis prisposob všetkým slovám v inzeráte, aby sa ich zhodovalo čo najviac.

anonym_00e010
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_00e010 ako ked ma ani nevolaju na pohovor? este raz opakujem, na niektore pozicie ozaj chcu mladsie , co na tom Nerozumies?

@anonym_autor na aké pozície?

anonym_00e010
8. mar 2026
@anonym_18465a

@anonym_00e010 deti idu spat ked ja. Skor nezaspia

@anonym_18465a aj ja idem spať s deťmi, počkám kým zaspia, vstanem a idem robiť čo treba.

anonym_73991a
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_af4aba Bratislava, a platovo nemam vysoke naroky. hlavne chcem uz robit.

@anonym_autor @anonym_autor takže ty si si od začiatku PN začala hľadať aktívne prácu, alebo až teraz keď konci nemocenské. Píšeš, že by kvôli diagnóze mohla mať aj ID, avšak nechce sa ti vybaviť, bojíš sa že neschvália, a preto teraz hľadáš či naozaj celý rok už hľadáš

anonym_73991a
8. mar 2026
@petamich

@barborab1411 ja tiez 🙂 aj v sucasnej aj minulej praci a videla som vela zlych zivotopisov, vela kandidatov a uprimne som chcela autorke pomoct ale kedze som nedostala odpovede, naopak este ta tu niekto obvini, ze autorku spovedame ako male dieta, som si povedala, ze na co - evidentne to bol taky konikovsky vykrik, kedze odpovede, vdaka ktorym by sme mozno vedeli poradit sme sa nedozvedeli 🙂 tak sa zamyslam, ze ci autorka vlastne poradit chce

@petamich áno, niekedy sa človek chce naozaj vyžalovať, chce vypočuť pochopenie, potvrdenie aké to ma ťažké. Že za to môže vek, žiadne známosti, PN v životopise, ktorú “musí” uviesť, lebo inak diera..

anonym_73991a
8. mar 2026
@ivicatolic

@anonym_autor problém je len jeden .... nemáš známosti 👉👉👉a ak sa mýlim, ostatné dámy nech napíšu svoje skutočné príbehy hľadania zamestnania 😁

@anonym_18465a
@anonym_acebf6
@ivicatolic
Známosti vedia veľmi pomôcť a ide to s nimi ľahšie.

No nie je pravda, že bez známostí:
- nemá človek žiadnu šancu
- práca sa iba dohadzuje
- bez známosti si človek prácu nenájde
To je veľmi zjednodušene a zkreslene videnie a popieranie reality, kde omnoho viac ľudí si našlo prácu a pritom neboli nikým dohodeni. A vypichnete pár príkladov z mnohých…

anonym_73991a
8. mar 2026
@barborab1411

@barborab1411 a asi to nebude náhoda... Ešte by sme sa dozvedeli niečo, čo by celú autorkinu situáciu vysvetlilo 🫣

bosorkabb
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak teda chceš robiť predavačku tak v prvom rade odstráň VŠ a PN zo životopisu.
A máš prax v obchode? Máš hygienické minimum?
A prepáč ale máš prax v administratíve, VŠ tak na čo sa zameriavas na pozíciu dokladac tovaru?
Každý zamestnávateľ v tomto odbore radšej zoberie niekoho kto už v obchode robil,kto má hygienické minimum a nemá VŠ. Tam pracujú ľudia ktorý majú ukončenú ZŠ. Teda v BA kraji určite.

anonym_73991a
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor v sprievodnom/motivacnom lište by si aspoň mala šancu objasniť dôvody, pre ktoré si s tvojim vzdelaním a praxou hľadáš prácu na tej pozícii.
Inak tvoj CV skôr odsunu ako prekvalifikovaná osoba, ktorej sa nebude chcieť manuálne pracovať a vydrží tam len pár mesiacov.. (Iba pisem, čo asi beží recruiterom hlavou.)

barborab1411
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor na to aby si vysvetlila prečo sa človek s vysokou školou a 15 rokmi práce ktorú tu stále uvádzať ale nevieme o čo ide uchádza o pozíciu aj ktorú je overqualified...stále sa správaš tak ako keby ty si robila všetko len správne a chýba je všade inde len nie u teba....mohla by si nám už konečne odpovedať na otázky v akej oblasti máš prax čo si robila presne a na aké pozície sa hlásia?naozaj sa ti inak potom pomôcť nedá....áno postaviť sa do roly obete systému je jednoduché ale takto si nepomôžes,sorry ...evidentne je časť problému aj a tvojej strane ak tento tvoj problém trvá vyše roka ...

anonym_34ada5
8. mar 2026
@anonym_73991a

@anonym_18465a
@anonym_acebf6
@ivicatolic
Známosti vedia veľmi pomôcť a ide to s nimi ľahšie.

No nie je pravda, že bez známostí:
- nemá človek žiadnu šancu
- práca sa iba dohadzuje
- bez známosti si človek prácu nenájde
To je veľmi zjednodušene a zkreslene videnie a popieranie reality, kde omnoho viac ľudí si našlo prácu a pritom neboli nikým dohodeni. A vypichnete pár príkladov z mnohých…

@anonym_73991a ja napr.robim 3tiu poziciu v robote a 2 z nich ma dosadili znamosti,tuto 3tiu poziciu som mala stastie,lebo to mala robit kolegyna,co sa mala vratit z pnky v decembri,ale kedze oznamila,ze sa vrati az po novom roku tak som sa na rychlo zaucala ja.A od noveho roku som tam.

anonym_087860
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_087860 zabudla som spomenut vek, mam 44 rokov. pride mi ze som uplne stara. :( vsade len mladuchy chcu. pytala som sa aj do hotela, myslim, ze som normalne vyzerajuca zena, na recepcii som robila 5 rokov. ozaj nechapem, vsade len mlade chcu?

@anonym_autor ja mam 45 a tiež si myslím, že pracovný trh hľadá mladšie ročníky..ja neviem nič ‘extra’ ponúknuť, žiadne špecifické zameranie..možno tak stabilitu v práci🙂nám teraz prišlo figúrky veľa CV na pozíciu fakturant a teda sefka sa čudovala, koľko mladých ľudí ma už za sebou xxx zamestnaní, že nevydržia nikde dlho ( ale teda keď je človek mladý, tak skúša..).skús ešte pedagogicky asistent..

anonym_18465a
8. mar 2026
@anonym_00e010

@anonym_18465a aj ja idem spať s deťmi, počkám kým zaspia, vstanem a idem robiť čo treba.

@anonym_00e010 nuz ja vstavam 4:50 a skoro hodinu cestujem do prace. Nie som schopna uz ani oci otvorit ked deti zaspia.

anonym_73991a
8. mar 2026
@anonym_18465a

@anonym_00e010 nuz ja vstavam 4:50 a skoro hodinu cestujem do prace. Nie som schopna uz ani oci otvorit ked deti zaspia.

@anonym_18465a ja práve veľa veci stihnem cestou do prace, hoc 20 minút x 2 čítam knihu v Aj

anonym_18465a
8. mar 2026
@anonym_73991a

@anonym_18465a ja práve veľa veci stihnem cestou do prace, hoc 20 minút x 2 čítam knihu v Aj

@anonym_73991a za volantom?

anonym_73991a
8. mar 2026
@anonym_34ada5

@anonym_73991a ja napr.robim 3tiu poziciu v robote a 2 z nich ma dosadili znamosti,tuto 3tiu poziciu som mala stastie,lebo to mala robit kolegyna,co sa mala vratit z pnky v decembri,ale kedze oznamila,ze sa vrati az po novom roku tak som sa na rychlo zaucala ja.A od noveho roku som tam.

@anonym_34ada5 nevyvraciam, že niekto si nájde prácu aj po známosti

anonym_73991a
8. mar 2026
@anonym_18465a

@anonym_73991a za volantom?

@anonym_18465a to by teda bol adrenalín. 😅 No i počas šoférovania môžeš pokojne počúvať nejakú e-knihu, cd s textom, slovíčkami, pesničkami, podcasty, rádio v Aj

anonym_b50b7f
8. mar 2026

@anonym_autor včera som pozerala profesiu je tam veľa ponúk na asistentku k notárovi, právnikom aj bez VŠ práva, veľa bežných administratívnych pozícii pošta, evidencia, asistentka náčelníka mestskej polície popozeraj

anonym_19608d
8. mar 2026

Ak mam dieru v zivotopise, potiahnem tam predchadzajuce zamestnanie. (Ak teda nie je posledne). Nikto od teba predsa nebude ziadat zapoctove listy zo vsetkych predchadzajucich zamestnani.😉

anonym_b50b7f
8. mar 2026
@anonym_bbfa13

Podla komentárov usudzujem, ze vlastne problem nie je na trhu prace, ale s ľuďmi :D zaujimave je, ze tie iste nicky, co nadávajú na terajšiu vládu a ako sa tu otrasne žije, teraz vo veľkom kvakaju o tom, ako si žena moze sama zato, ze si nemoze najst pracu. Pravda je ale taka, ze problem s pracou maju viacerí a je to realita. Milujem, ked sa vyjadrujú zeny, ktore maju pracu po známosti, pracujú v manželovej alebo rodinnej firme, žijú v prostredí, kde je praca ľahko dostupna a budu tu pomaly šikanovať zúfalú zenu, ktora sa tu prišla zdôveriť a mozno postazovat. A vy tu z nej reálne spravíte neschopnu p**u, ktora si tu pracu nemoze najst, lebo je neschopná. Pritom tu napísala, ze ma pracovne skúsenosti. Trepať tu kraviny, ako musi mat x kurzov, minimálne 3 vysoké skoly, vodičák, angličtinu, aby ju niekto zamestnal. Preboha, to kde žijete? Vsetko je o znamostiach. Na miestach, kde by mal sedieť vzdelaný clovek, sedí nejaka Hanka, svagrova sestra. Na recepcii sedí Jozko, majitelovho suseda syn. Vsetky sa tu tvárite, ako kebybsa obsadzovali pozicie len podla šikovnosti. Ano, mozno v nejakých veľkých firmách ano, ale nie kazda žena chce ist niekde do korporatu a robit tam neviem aku kariéru. Uz som unavená z tejto konikarskej natury. Kde ste tu vsetky vzdelane, bohate, fir, krásne, s dokonalými mužmi, detmi a chodite si tu svoje vlastne démony vypúšťať a kooat do zúfalých žien. Dávate jej tu otazky, ako usmrkanemu decku. Preco by sa vam tu mala spovedať o tom, kolko pohovor ma za sebou, kolko životopisov poslala. Este vam bude posielať ten životopis, aby ste ju tu mohli prepierat a smiat sa jej, ze s takým zivotopopisom si vobec chce hladat pracu. Nie, na skvelých miestach nerobia len tie s 10mi kurzami, s ovládaním minimálne 3 jazykov, a vysperkovanym životopisom. A ani na tom pohovore moze byt excelentná, ale ak raz je na to miesto dosadeny clovek, moze sa aj pototo a aj tak to miesto nedostane. To je realita, tak sa tu nesnažte dodrbavat este viac človeka, ktory je schopny a hlada si pracu

@anonym_bbfa13 ale nie v Ba

autor
8. mar 2026
@anonym_19608d

Ak mam dieru v zivotopise, potiahnem tam predchadzajuce zamestnanie. (Ak teda nie je posledne). Nikto od teba predsa nebude ziadat zapoctove listy zo vsetkych predchadzajucich zamestnani.😉

@anonym_19608d za 17 rokov mam 2 zamestnania, praveze ja nestriedam

beronsche
8. mar 2026
@anonym_18465a

Tiez hladam rok a pol. Neuspesne. Robila som v administratíve. Anglinu neviem. Ja si ani nemam kam životopis poslať

@anonym_18465a za rok o pol si už mohla niečo z tej ang. Aj vedieť... Najmä ak vidíš, ze bez toho to nejde.