Pýtali sa vás na pohovore, či máte deti?
Vim, ze sa to nemá, ale na každom jednom pohovore sa to pytali. Otehotnela som hned po strednej škole, retazova materská. Moje skúsenosti su z brigady ako predavačka v malom butiku. Hlásim sa na pozicie, ktore nie su ničím výnimočné a moze to robiť ktokoľvek. Mam vobec šancu si niečo najist ? Hľadám prácu do 15 stej, aby som stihla vybrať deti zo skolky. Kde pracujete? Som ze Stupavy. Všade riešia deti a pracovný čas.
Ano pytali,aj som im odpovedala na to normalne tak ako sa veci maju.
Áno v každej firme pýtali
Na deti sa pýtať nesmú. Ale tak veľmi radi to všetci porušujú
Pytali. Nemala som problem odpovedat. Ale ja som nehladala pracu do 15:00, vedeli sme sa striedat.
tak ake toto si urobili mamičky sami, lebo časté OČR + v lete keď chcú všetci dovolenky detto cez sviatky si berú OČR z dôvodu zatvorenia škôlky....a robiť niekto musí....
Áno všetci to porušujú, ale tak niet sa čo čudovať ... S manželom tiež máme firmu a síce zamestnávame iba chlapov, taktiež niekedy musia ostať doma a už nastáva problém nájsť náhradu, nervózni zamestnanci, že musia ostávať nadčas za kolegu, nemôžu si vtedy brať dovolenky a už je dusno... Takže je výhodnejšie zobrať bezdetnú, ktorá nerieši škôlkarske choroby a častokrát je to začarovaný kruh, ako dookola riešiť OČR zamestnanca ...
Vseobecne, mamicky maju vela poziadaviek. Pracovat len do 15, vikendy vobec, tie OCR cez prazdniny, dovolenky kedy ony chcu, vybrat vsetky P aj na dieta.... realne proste je to neefektivny zamestnanec.
No, v máloktorej práci končíš o 15,00h. Mamičky nie sú schopné potiahnuť dlhšie, zaskočiť za kolegu, spravidla si vyčerpajú 7 Pčok na seba aj na dieťa a na OČR sú x krát ročne. Každé ráno pozriem na mobil a čítam smsky od mamičiek. Na deti sa na IW nepýtam. Ale vravím na pohovore, že práca je časovo náročná, že nekončíme o 15,00 ani o 15,30, že potrebujem od zamestnanca časovú flexibilitu a časté absencie nie sú riešením ani pre jednu, ani pre druhú stranu, lebo nebudeme spokojné ani ja, ani ona. Zaviedla som u mňa dvojzložkovú mzdu. Máme základnú mzdu niečo do 1,000 eur a potom variabilku, ktorá je naviazaná na absencie a následne plnenie KPIs. Čiže ak je žena na OČR, na častých Pčkách s rodinným príslušníkom, tak má variabilku tým pádom 0, lebo nesplní ani KPIs. Čiže je niečo nad minimálnou mzdou. A potom je tu človek, čo si odpracuje riadne celý mesiac, plní si úlohy a ten zarobí 1800 - 1900 eur.
Pytali. Nemala som problem odpovedat. Ale ja som nehladala pracu do 15:00, vedeli sme sa striedat.
@anonym_b24b5b presne ako u nas,preto som nemala problem odpovedat.Tym,ze mame volno aj cez tyzden,si vieme obehat lekarov s detmi,ziadne ocr netreba,ziadne pecka,ked tak tak dovolenka.
S odpovedou boli spokojni.
No veď ale keď hľadáš prácu presne od - do tak ich zaujíma, prečo nemôžeš robiť inak. A automaticky tam povieš deti. Takže bohužiaľ, ak chces takú prácu, tak musíš rátať s tým, že sa budú pýtať. Mňa sa nepýtali. Moja nadriadena,čo má prijímala dodnes netuší, že mám dve deti.Ale ja som nemala problém s pracovným casom
Pýtali raz, kedysi dávno. Pýtala som sa späť, aky má vplyv na moju prácu fakt, ci mám alebo nemám deti. Odvtedy som sa s tým nestretla a pravdu povediac, po tejto otázke by som pohovor považovala za ukončený.
@anonym_autor Veď toto je na pohovore zakázaná otázka. Nemali by sa ťa pýtať na toto na žiadnom pohovore.
@anonym_b24b5b presne ako u nas,preto som nemala problem odpovedat.Tym,ze mame volno aj cez tyzden,si vieme obehat lekarov s detmi,ziadne ocr netreba,ziadne pecka,ked tak tak dovolenka.
S odpovedou boli spokojni.
@anonym_1f5e01 ano, presne tak. Nebezala som o 15 domov, mali sme rozpis, kedy kto ako vybera dieta. Takze mi naplanovali smeny a bolo... Bolo to par rokov, potom dieta uz chodilo same domov a hodku dve kym som prisla, vydrzalo... Vsetko sa da, ked sa chce.
Ale ja mam pocit, ze tu deti nemaju otcov alebo su vsetci v zahranici a nefunguju zberne a nahradne skolky, nie su tu tabory ani nic podobne....
Nepytali, povedala som to sama aj to, ze som jednorodic, aby sme si dohodli podmienky, ale bola som v pozicii, ze som si mohla dovolit preberat. Pracovna doba do 15.00 je naozaj dost narocna, pokial nejdes do vyroby na rannu smenu, ako upratovacka alebo kuchyna -skolka, skola … alebo nejaky obecny urad. Iba stredna je malo, robila si si nejake kurzy alebo nejake schopnosti, cim vynikas nad ostatnymi? Skus sa zamerat na tu oblast. Obycajne prace, ktore moze robit ktokolvek … bez sance, ktokolvek moze byt pani, co ma dospele deti, nejaky student atd … niekto, kto o 15.00 na minutu presne nehodi tuzku na stol a neuteka … naozaj najlepsie niekde v skolstve … zober brigady a dorob si vzdelanie, potom nieco najdes.
Vseobecne, mamicky maju vela poziadaviek. Pracovat len do 15, vikendy vobec, tie OCR cez prazdniny, dovolenky kedy ony chcu, vybrat vsetky P aj na dieta.... realne proste je to neefektivny zamestnanec.
@anonym_b24b5b to co je za chujovinu, Gen Z su zvacsa lenivi ako vos😄
@anonym_1f5e01 ano, presne tak. Nebezala som o 15 domov, mali sme rozpis, kedy kto ako vybera dieta. Takze mi naplanovali smeny a bolo... Bolo to par rokov, potom dieta uz chodilo same domov a hodku dve kym som prisla, vydrzalo... Vsetko sa da, ked sa chce.
Ale ja mam pocit, ze tu deti nemaju otcov alebo su vsetci v zahranici a nefunguju zberne a nahradne skolky, nie su tu tabory ani nic podobne....
@anonym_b24b5b my robime na opacnych smenach v rovnakej firme,takze som povedala,ze muz je bcko,rada by som isla na dcko,nech mame aj aspon ten vikend jeden spolocny ako rodina.Ja mam poslednu nocnu,muz volno.4dni volna mam od pondelka,muz 4dni ranne,ten dalsi tyzden zase muz 4dni volno.Takto mame pol mesiaca,co sme s detmi doma,ze volno.
Cely tento tyzden muz viedol syna do skolky,ja zase po neho,lebo som mala tiez 4ranne,muz mal zase poobedne.
A presne vzdy to pisem,deti maju oboch rodicov.A v mojom okoli,zeny idu robit upratovacky od do,aby deti mohli vyzdvihnut zo skolky.
nepytali, povedala som sama.. ked sa ma spytali “preco chcem pracovat prave tam” lebo mam dieta a chcem koncit o 15 tej
Nepýtali sa ma pri poslednom pohovore na dieťa, keďže som bola vo veku, kedy sa predpokladá,že deti sú už dospelé.. Ja sama som povedala o synovi.Neviem, či sa zamestnávateľovi páčila moja úprimnosť,ale nakoniec si ma zo 7 uchádzačov vybrali.
Do 15.00 hod? Skolky sú bežme otvorené do 17.00 hod
Touto požiadavkou sa hneď odpises
Rada by som bola aj s deťmi. Avšak hlavný problém je, ze muž jazdí na kamione do zahraničia. Zarobi, ale s deťmi vobec nie je, vsetko je na mne. Jeden príjem do domácnosti, tež by sme rady na dovolenku. Do práce chcem ísť, len kde ju zohnať. Skrátené uvazky som hledala, ale nic som nenašla. To snáď ani neni. Posielala som si životopis aj do lidla a kauflandu, ale vybrali iných uchádzačov. Rada budem za typy ako sa zlepšiť, aby ma na pohovor aj zavolali a dostala som prácu.
Rada by som bola aj s deťmi. Avšak hlavný problém je, ze muž jazdí na kamione do zahraničia. Zarobi, ale s deťmi vobec nie je, vsetko je na mne. Jeden príjem do domácnosti, tež by sme rady na dovolenku. Do práce chcem ísť, len kde ju zohnať. Skrátené uvazky som hledala, ale nic som nenašla. To snáď ani neni. Posielala som si životopis aj do lidla a kauflandu, ale vybrali iných uchádzačov. Rada budem za typy ako sa zlepšiť, aby ma na pohovor aj zavolali a dostala som prácu.
@anonym_autor realita je taka ze ako uchadzacka o pracu s dvoma malymi detmi, s manzelom-otcom deti pracujucim v zahranici a minimalnymi prac. skusenostami to budes mat na prac trhu tazke. Stari rodicia alebo niekto iny nevie pomoct s vodenim deti do/zo skolky?
@anonym_autor realita je taka ze ako uchadzacka o pracu s dvoma malymi detmi, s manzelom-otcom deti pracujucim v zahranici a minimalnymi prac. skusenostami to budes mat na prac trhu tazke. Stari rodicia alebo niekto iny nevie pomoct s vodenim deti do/zo skolky?
@anonym_b3db13 nemáme tu nikoho. Ja bez rodiny, manzel z východu. Mam kamaratku, v BA len zdialenejsia rodina, nekontaktujeme sa. Sama vidím, ze je to ťažké. Krutá realita. Mama s dvomi deťmi, zivotopis ako keby bol prazdny.
@anonym_autor nemali by sa pytat, ale vsade sa pytali ci mame deti a ako to bude, ked budu chore, mam vyriesene prazdniny? Mame svokru, takze uz boli spokojni a dalej to neriesili. Ano, je to diskriminacia. Ale teraz je ten problem, ze babky este musia pracovat. Co si ja pamatam, tak s nami na prvom stupni bola stale babka, ked sme boli chori.
Mozu sa kludne spytat co si robila posledne roky a ked povies materska tak to mas jedno
@anonym_b3db13 nemáme tu nikoho. Ja bez rodiny, manzel z východu. Mam kamaratku, v BA len zdialenejsia rodina, nekontaktujeme sa. Sama vidím, ze je to ťažké. Krutá realita. Mama s dvomi deťmi, zivotopis ako keby bol prazdny.
@anonym_autor no budes to mat tazke.Ked tak upratovacku v skolke,skole,ci kancelarie.Ako bolo spominane pomocne prace v kuchyni.
Do lidla a pod.hned zabudni,tam robia aj poobedne.
@anonym_autor sama si si to skomplikovala keď si po strednej hneď otehotnela. Proste nemáš žiadnu dobrú prax a skúsenosti, ktoré by si vedela ponúknuť na trhu práce
Ale Stupava je na skok z BA takze máš široké miznosti hľadania prace
@anonym_autor sama si si to skomplikovala keď si po strednej hneď otehotnela. Proste nemáš žiadnu dobrú prax a skúsenosti, ktoré by si vedela ponúknuť na trhu práce
Ale Stupava je na skok z BA takze máš široké miznosti hľadania prace
@anonym_de018f Moja reč. Urob si nejaký kurz, rekvalifikáciu, lebo asi ani školu nemáš nič moc. Proste, na poriadnu dovolenku si treba počkať a najprv zarobiť.
Áno všetci to porušujú, ale tak niet sa čo čudovať ... S manželom tiež máme firmu a síce zamestnávame iba chlapov, taktiež niekedy musia ostať doma a už nastáva problém nájsť náhradu, nervózni zamestnanci, že musia ostávať nadčas za kolegu, nemôžu si vtedy brať dovolenky a už je dusno... Takže je výhodnejšie zobrať bezdetnú, ktorá nerieši škôlkarske choroby a častokrát je to začarovaný kruh, ako dookola riešiť OČR zamestnanca ...
@nikoleta999 hej, a potom ze ludia nechcu deti, ze..na jednej strane chapem, ale potom zena s detmi nema sancu...😔

Pytali ano