icon

Skúsenosti s nájdením práce v školstve po rodičovskej

Dnes o 05:47

Ahoj. Chcem sa opýtať na vaše skúsenosti. Po skončení štúdia (učiteľstvo) som šla na materskú dovolenku, počas ktorej som si spravila rigorózku. Rodičovská mi končí koncom roka a ja by som chcela od septembra nastúpiť do práce (ideálne ako učiteľka). Na edujobs som nenašla ani jednu ponuku s mojou kombináciou v rámci KE, prípadne blízkeho okolia. Viem, že životopisy môžem rozposlať na viacero škôl, aj keď oficiálne nikoho nehľadajú, no chcem sa spýtať na vaše skúsenosti, či ich chýbajúce skúsenosti neodradia (keďže som po škole šla hneď na MD), prípadne či ich neodradí malé dieťa. Okrem povinnej praxe mám skúsenosť aj s doučovaním detí počas pandémie, ktoré organizovalo MŠ.
Ďakujem.

aurelia2000
Dnes o 05:54

A aká to je kombinácia?

anonym_d3bf06
Dnes o 05:59

@anonym_autor este je skoro, ponuky pribudnu neskor, maj_jun a potom este v lete, ked sa im nepodari obsadit. Urcite odporucam poslat ziadost na skoly, aj ked neinzeruju, kludne aj teraz.

anonym_df4295
Dnes o 06:00

No pozri úprimne, školu skončí teraz mnoho mladých absolventov, ktorí nemajú deti, nebudú vypadávať na OČR a PNky. Rovnako ich je veľa aktuálne na trhu. Ale Dduhá vec je, či chcú učiť a zamestnať sa v školstve. Ja mám kopec mladých absolventov, ktorí chcú ísť do iného odvetvia a hlásia sa mi. Čiže počkaj do konca školského roka a posielaj, skúšaj.

anonym_88aae1
Dnes o 06:06

Ja som od skoly nepracovala v školstve 10rokov. Teraz si dorábam iné odvetvia pedagogiky, pracujem 30km od bydliska🫣

vkatush
Dnes o 06:27

No záleží, akú máš kombináciu. Ak nejaké jazyky, v KE nemáš problém. Ak nejaký dejepis-geografia, tak takýchto učiteľov stačí málo na školách a zväčša si svoj post držia už do dôchodku.
Ponuky sa dávajú skôr máj/jún. Niekedy to niektoré školy riešia až júl/august, dokonca niektoré ponuky mi prišli aj prvý septembrový týždeň 😂

autor
Dnes o 06:56

Mám sjl a obn.

bebebi
Dnes o 07:24

V Košiciach pozeraj aj tu https://www.kosice.sk/clanky/skupina/volne-prac.... Ale naozaj je ešte skoro, ak plánuješ nastúpiť až v septembri.

simona20201309
Dnes o 07:24

@anonym_autor odradi ich že nemas skúsenosti + doktorát. Na košický kraj si sa úplne zbytočné prekvalifikovala pokiaľ nechces ísť učiť na VS....
A hľadať si prácu v školstve v marci? Počkaj do júna. Skus sledovať aj jednotlivé stránky školy a https://www.kosice.sk/obcan/pracovne-ponuky-sko... a pod
Na edujob dáva malo skol.

anonym_cab9aa
Dnes o 07:48

cize si vlastne zacinajuci ucitel s dvomi minusmi (rigorozka a dieta) prirpavila by som si dobry motivacny list oslovila vsetky skoly v okoli a najma cez znamosti
Ucitelov neni taky nedostatok ako sa prezentuje

autor
Dnes o 08:09
@simona20201309

@anonym_autor odradi ich že nemas skúsenosti + doktorát. Na košický kraj si sa úplne zbytočné prekvalifikovala pokiaľ nechces ísť učiť na VS....
A hľadať si prácu v školstve v marci? Počkaj do júna. Skus sledovať aj jednotlivé stránky školy a https://www.kosice.sk/obcan/pracovne-ponuky-sko... a pod
Na edujob dáva malo skol.

@simona20201309 v com je rigorozka minus? Dnes to ma vacsina ucitelov. Je to maly doktorat, s tym ucit na vs nemozem.