icon

Stres v práci: Zvoliť pokoj alebo vyšší plat?

31. máj 2026

Ahojte, chcem sa opýtať na váš názor. Ostali by ste v práci kde nie ste úplne šťastné? Finančne je ohodnotená nadštandardne, ale vadí mi pracovné prostredie plné stresu, kriku, tlaku, vnucovania názorov a negativizmu. Väčšinou behám celý deň v strese po celej budove a nemám vôbec žiadnu náladu. Mám pocit akoby som len prežíval v tej práci. Viem, že v žiadnej inej práci nebudem toľko zarábať, ale čím ďalej tým viac vidím negatíva a finančná stránka ide bokom. Ako by ste postupovali? Čo by pre Vás malo prednosť? Pokoj a kľud (samozrejme nemusí tiež byť v novej práci), alebo finančná stránka ( viem že inde nebude lepšia ani porovnateľná)?

anonym_f6e53d
31. máj 2026

@anonym_autor ja si hladam pomimo novu pracu,ale ja tam zarabam malo,ale je to stabilna praca.Aktualne sa netesim do prace, beriem si dovolenku len tak..cize u mna ja cas na odchod, len zatial sa mi nedari nic najst a bez prace nemozem byt..Kolega ma o trochu viac stresovu pracu ako ja,ale vyborne ohodnotenu.Ma 2,5x vyssi plat ako ja.On to tam ide este chvilku potiahnut, kym dokonci dom ( su skoro u konca) a dava vypoved.Len on ma stavy, ze aj ostane, lebo nikde tak nezarobi a su aj dni, ked ma klud a ‘nudi’ sa tam. Mna vycerpava ten stres, robim si svoje a nikoho si uz nevsimam.Som neutralna! Ja by som odisla na tvojom mieste, ten stres ta moze dobehnut na zdravi.

anonym_6c4d7e
31. máj 2026

Nic neni dolezitejsie ako psychicka pohoda a zdravie. Samozrejme,ze odist.

anonym_8c5229
31. máj 2026

Volila by som pokoj, ziadne prachy na svete za to,aby si clovek nieco zo stresu uhnal, nestoja. V praci travime viac casu ako doma. Nikto nechce pracovat v negativnom prostredi a nicit si zdravie. Robota moze byt akokolvek na 💩, ale pokial je dobry kolektiv,da sa to zvladnut. Aspon tym sa cely zivot riadim.

marianarem
31. máj 2026

@anonym_autor Zdravie je prvorade. Dlhodoby stres sa na nom skor ci neskor podpise.

autor
1. jún 2026
@anonym_f6e53d

@anonym_autor ja si hladam pomimo novu pracu,ale ja tam zarabam malo,ale je to stabilna praca.Aktualne sa netesim do prace, beriem si dovolenku len tak..cize u mna ja cas na odchod, len zatial sa mi nedari nic najst a bez prace nemozem byt..Kolega ma o trochu viac stresovu pracu ako ja,ale vyborne ohodnotenu.Ma 2,5x vyssi plat ako ja.On to tam ide este chvilku potiahnut, kym dokonci dom ( su skoro u konca) a dava vypoved.Len on ma stavy, ze aj ostane, lebo nikde tak nezarobi a su aj dni, ked ma klud a ‘nudi’ sa tam. Mna vycerpava ten stres, robim si svoje a nikoho si uz nevsimam.Som neutralna! Ja by som odisla na tvojom mieste, ten stres ta moze dobehnut na zdravi.

@anonym_f6e53d ja zarobím veľa ale čo z toho. Toľko stredu čo som zažil za posledný polrok tak nezažil nikto, nebaví ma to. Rozmýšľam že odrobim posledný mesiac a kašlem nato, pôjdem na marodku

anonym_8b5f6a
1. jún 2026

Ja mam 1000eur,z toho 120 dam na cestu. A stresy extremne. Som zufala. Najhorsi je ten pocit ze nemozem dat vypoved ani keby sa co dialo. Z muzovho platu to neutiahneme.

anonym_db45df
1. jún 2026

@anonym_autor zarábam veľmi malo, veľa precestujem, nadriadena otras…. Radšej budem sedieť doma s ničím, ako trpieť. Nech si mysli kto chce, čo chce, nebudem tam, kde je zle…. Už len mesiac.

anonym_cffb03
1. jún 2026

To je tak, zarábaš veľa a si v strese z pracovných pomerov. Potom pojdeš niekde, kde zarobíš málo a budeš v strese z toho nízkeho platu.

Ja mám psychicky náročnú prácu, ale nie je to také hrozné. Relatívne kľud, zarábam vynikajúco (okolo 4500 eur mesačne). A viem, že sú ludia ktorí zarobia menej a ešte sú vo vačšom strese. Ale dlho som hladal takúto prácu.

pluss
1. jún 2026

Aj ja som v stave že som zvolila pokoj a nižší plat než vyšší plat a totálne peklo… nič nestojí za to aby som tam prišla o zdravie

lucia147852
1. jún 2026

Otázka je o koľko nižší plat a či si to mozes dovoliť. Máš rodinu? Hypotéku? Vo svojej podstate by som povedala z fleku zdravie. Ale ak máš kopec záväzkov, tak musíš najist kompromis ako byt v hlave ok a pritom dokázal prežiť

anonym_d4ae2e
1. jún 2026

ja som tak teraz dala vypoved.Ziadna nejaka odborna pozicia, ale stresy tiez riadne.Tesim sa, ze tam budem uz len dva mesiace.Kam pojdem potom neviem, ale uz mi je jedno, keby idem aj do potravin za pokladnu.Ziadne peniaze nestoja za to nicit si zdravie.Ja robim 12ky, denna, nocna a po tej nocnej som uz nepouzitelna.Vlastne uz asi celkovo.Stale unavena, nervozna.Urcite mam obavy co bude dalej, ale zas toto nie je dlhodobo udrzatelne.Uz nemam chut tam ani chodit, pridem a rozmyslam ci to neotocim naspat domov

annanoriska
1. jún 2026

Záleží aký rozdiel je v tom plate ale ja by som asi tiež volila ten kľud. Mám rada dobrú atmosféru v práci a fajn ľudí. No nájsť takú je teda v tejto dobe ťažké.

anonym_6d4374
1. jún 2026

Nič nie je dôležitejšie ako zdravie a pohoda. Odišla by som, hoc aj za menej peňazí, do inej práce.

autor
2. jún 2026
@anonym_d4ae2e

ja som tak teraz dala vypoved.Ziadna nejaka odborna pozicia, ale stresy tiez riadne.Tesim sa, ze tam budem uz len dva mesiace.Kam pojdem potom neviem, ale uz mi je jedno, keby idem aj do potravin za pokladnu.Ziadne peniaze nestoja za to nicit si zdravie.Ja robim 12ky, denna, nocna a po tej nocnej som uz nepouzitelna.Vlastne uz asi celkovo.Stale unavena, nervozna.Urcite mam obavy co bude dalej, ale zas toto nie je dlhodobo udrzatelne.Uz nemam chut tam ani chodit, pridem a rozmyslam ci to neotocim naspat domov

@anonym_d4ae2e presne ako ja. Mne je zle keď si pomyslím že ráno mám ísť do práce

autor
2. jún 2026
@anonym_8c5229

Volila by som pokoj, ziadne prachy na svete za to,aby si clovek nieco zo stresu uhnal, nestoja. V praci travime viac casu ako doma. Nikto nechce pracovat v negativnom prostredi a nicit si zdravie. Robota moze byt akokolvek na 💩, ale pokial je dobry kolektiv,da sa to zvladnut. Aspon tym sa cely zivot riadim.

@anonym_8c5229 ja chodím tak zničený domov z práce že ráno hodinu pred prácou sa skôr zobudím lebo mám také stresy. Nebaví ma to už, v práci tiež neustály stres celý deň a musím ešte vydržať do konca mesiaca 😥

anonym_7a8e19
2. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_8c5229 ja chodím tak zničený domov z práce že ráno hodinu pred prácou sa skôr zobudím lebo mám také stresy. Nebaví ma to už, v práci tiež neustály stres celý deň a musím ešte vydržať do konca mesiaca 😥

@anonym_autor Toto nema vyznam. Znicis sa. Ja som takto fungovala, uz v nedelu som mala stres z pracovneho tyzdna. Cely piatok som sa z toho otriasala. Ukoncila som to.

anonym_8c5229
2. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor takato praca za to naozaj nestoji. Odid a budes sa citit lepsie. Zdravie a pohoda su na 1.mieste.

autor
3. jún 2026
@anonym_7a8e19

@anonym_autor Toto nema vyznam. Znicis sa. Ja som takto fungovala, uz v nedelu som mala stres z pracovneho tyzdna. Cely piatok som sa z toho otriasala. Ukoncila som to.

@anonym_7a8e19 ako dlho si tam vydržala ? Ja musím ešte tento mesiac odpracovať ale umieram. Mám pocit že sa zničim v tej práci, ešte pred prácou mám depky. Nemá to význam.

autor
3. jún 2026
@anonym_8c5229

@anonym_autor takato praca za to naozaj nestoji. Odid a budes sa citit lepsie. Zdravie a pohoda su na 1.mieste.

@anonym_8c5229 veď to. Ja som prv mal dobrú prácu ale chcel som viac zarobiť a nestojí mi to zato. Radšej za menej peňazí ale mať svätý pokoj. Neviem ako vydržím 4 týždne 🥲

anonym_7a8e19
3. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_7a8e19 ako dlho si tam vydržala ? Ja musím ešte tento mesiac odpracovať ale umieram. Mám pocit že sa zničim v tej práci, ešte pred prácou mám depky. Nemá to význam.

@anonym_autor Ja som to skusala poj roka. Nechcela som to "vzdat". Ale ono sa to fakt nedalo. Teraz som pri hladani prace opatrnejsia.
Neda sa ti ist na choru? 4tyzdne je dost.