icon

Ťažkosti peknej vzdelanej ženy nájsť si prácu

17. aug 2026

Si nevie nájsť prácu. Podľa najbližšieho okolia si absolútne neverí a veľmi sa bezdôvodne podceňuje. Môže to súvisieť.

anonym_a8e674
17. aug 2026

tá posledná veta má byť otázka?

anonym_28b752
17. aug 2026

Môže

sisa_s
17. aug 2026

Z 1 vety chces analyzu?

sevrin
17. aug 2026

Nech si skúsi vypýtať nástupný plat nižší ako 5500 v čistom, možno to pomôže.

vikusjk
17. aug 2026

@anonym_autor samozrejme, ze to moze suvisiet. Moze byt akokolvek pekna aj vzdelana (btw co chapes tym vzdelana, ze ma ukoncenu vysoku skolu? alebo ma aj dalsie certifikaty, ovlada plynule aspon jeden jazyk atd?). Kazdopadne ak na pohovore posobi ako kopka nestastia, ktora si neveri a nevie sa predat, tak jasne, ze ju nevezmu, ved co za dojem po sebe zanecha...

autor
17. aug 2026
@sevrin

Nech si skúsi vypýtať nástupný plat nižší ako 5500 v čistom, možno to pomôže.

@sevrin stačí aj minimálna mzda

marhulka13
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pekná vzdelaná žena chce robiť aj za minimalku?

anonym_c660bc
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ta pekna vzdelana zena si ty? A to vzdelanie je ake?

sevrin
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pekná a vzdelaná žena by sa hádam neznížila k minimálnej mzde. Ale ak má aj iné príjmy, napr. z investícií a zamestnanie potrebuje len k odpracovaným rokom, tak prečo nie.

autor
17. aug 2026
@marhulka13

@anonym_autor pekná vzdelaná žena chce robiť aj za minimalku?

@marhulka13 a čo je na tom divné? Ja nevravím, že krásavica od ktorej krajšej niet, ale obyčajná pekná žena, ktorých je na uliciach dosť. Dlhšie sa nedalo pracovať z rodinných dôvodov, starostlivosť o člena rodiny, zdr.problémy a čas bežal. A sebavedomie klesalo. Starostlivosť o rodinu, ziadne sociálne kontakty a tu je výsledok.

autor
17. aug 2026

Ani vek sa žiaľ nezastavil

autor
17. aug 2026
@sevrin

@anonym_autor pekná a vzdelaná žena by sa hádam neznížila k minimálnej mzde. Ale ak má aj iné príjmy, napr. z investícií a zamestnanie potrebuje len k odpracovaným rokom, tak prečo nie.

@sevrin a nemyslím, že minimálna mzda je niečo, začo by sa bolo treba snáď hanbiť

sevrin
17. aug 2026
@anonym_autor

@sevrin a nemyslím, že minimálna mzda je niečo, začo by sa bolo treba snáď hanbiť

@anonym_autor určite nie, to je čisto vizitka našej mafiánskej vlády, ktorá napriek tomu, že zamestnancom zo mzdy kradne takmer polovicu, stále nemá dosť peňazí na financovanie tohto polorozpadnutého štátu.

anonym_3c0627
17. aug 2026
@anonym_autor

@marhulka13 a čo je na tom divné? Ja nevravím, že krásavica od ktorej krajšej niet, ale obyčajná pekná žena, ktorých je na uliciach dosť. Dlhšie sa nedalo pracovať z rodinných dôvodov, starostlivosť o člena rodiny, zdr.problémy a čas bežal. A sebavedomie klesalo. Starostlivosť o rodinu, ziadne sociálne kontakty a tu je výsledok.

@anonym_autor tak upratovacku,tam ju hadam zoberu.U nas mame taku,nosi sa ako pavica,ze clovek by si myslel,ze robi min.nejaku podnikatelku ked som ju videla mimo a ona v robote upratuje,posobi uplne namysleno na prvy dojem.

anonym_b401d9
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Mne sa páčia tieto nadpisy úplne od veci.
To, ze si bola kedysi dávno pekná v mladosti, je ti dnes platné ako mŕtvemu zimnik. Mala si to vtedy využiť a vybudovať si kariéru, kontakty, nie premotať sa celý život v domácnosti. A vzdelanie pri ktorom si schopná vykonávať akurát pracu za minimálnu mzdu je tiez terno. Aspon napíš, čo konkrétne tým vzdelaním myslíš, lebo viac než minimálnu mzdu majú aj ľudia s výučným listom, ked nemajú obe ruky ľavé.

autor
17. aug 2026
@anonym_b401d9

@anonym_autor Mne sa páčia tieto nadpisy úplne od veci.
To, ze si bola kedysi dávno pekná v mladosti, je ti dnes platné ako mŕtvemu zimnik. Mala si to vtedy využiť a vybudovať si kariéru, kontakty, nie premotať sa celý život v domácnosti. A vzdelanie pri ktorom si schopná vykonávať akurát pracu za minimálnu mzdu je tiez terno. Aspon napíš, čo konkrétne tým vzdelaním myslíš, lebo viac než minimálnu mzdu majú aj ľudia s výučným listom, ked nemajú obe ruky ľavé.

@anonym_b401d9 tie nadpisy mení admin. To sa netýkalo minulosti, pekná, myslím tým normálna, čiže nie škaredá od pohľadu aby mala mať nejaké pocity menejcennosti z výzoru. Tak to bolo myslené. Proste primerane veku normálne dobre vyzerajúca osoba. Len veľmi chýba akékoľvek sebavedomie.

katkazatka
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_b401d9 tie nadpisy mení admin. To sa netýkalo minulosti, pekná, myslím tým normálna, čiže nie škaredá od pohľadu aby mala mať nejaké pocity menejcennosti z výzoru. Tak to bolo myslené. Proste primerane veku normálne dobre vyzerajúca osoba. Len veľmi chýba akékoľvek sebavedomie.

@anonym_autor Nemyslím si, že na pohovore bol bol problém so sebavedomím. Ak by si ponúkala to čo požadujú, tak ťa zoberú všetkými desiatimi.

a0
19. aug 2026

Áno, ak im svojou plachosťou a nesebavedomím nesedíš do tímu, tak ťa proste nevezmú. Skús sa od pohovorov odosobniť a pozbierať posledné zvyšky sebavedomia čo ostali a daj to všetko do pohovoru, zároveň na tom pracuj, aby si si zdvihla to sebavedomie viac.

anonym_b1ceef
19. aug 2026

pracovala niekedy? ake ma vzdelanie kolko ma rokov?

anonym_263326
19. aug 2026

Tak ale pekna a sice moze mat vzdelanie, ale ked nemas prax a ani sa nevies “predat” a nemas siet znamych/profesionalov, ktori by ta odporucili a dohodili tak to mas komplikovane. Lebo ked ta vidia na pohovore, ze v pokrocilom veku nevies zo seba vysukat suvislu vetu a tvaris sa ako 18r tak to mas komplikovane. V urcitom veku uz zamestnavatel predpoklada, ze do firmy prinesies urcite poznatky, rozhladenost a schopnost rozhodovania, nie aby ta musel viest za rucicku.
Mozno by si mala zmenit odbor a venovat sa niecomu comu si sa venovala tieto roky a zvysit si v tom aj odbornost - starala si sa o clena rodina, preco nehladas robotu v nejakom DSS ako opatrovatelka?