icon

Uviesť pracovné skúsenosti zo skladu a baru v životopise?

tatianna1
7. apr 2026

Dobrý deň,
som študentkou 5.ročníka na vysokej škole a chcem si napísať životopis. Strednú školu som ukončila v roku 2019, následne som pracovala 2 mesiace v Holandsku v sklade ale nebolo to pre mňa, tak som skončila. Potom som začala pracovať ako čašníčka v jednom bare (asi pol roka) a potom prišiel COVID19 tak nas prespustili a vlastne nikde ani nerobili pohovory do práce, tak som bola doma. Potom som si v roku 2021 dala prihlášku na vysokú školu a začala som študovať od septembra 2021.
Otázka znie, či je potrebné uviesť tieto pracovné “skúsenosti” do životopisu alebo nie. Keďže som poriadne nepracovala a väčšinu času po strednej škole som bola na úrade práce. Momentálne študujem učiteľstvo, takže tieto skúsenosti nie sú veľmi nápomocné k buducej profesii. Ďakujem za radu.

barka1
7. apr 2026

Nie. Ak si hladas prácu ako učitelka, tieto práce nie su relevantne.

anonym_e65cd1
7. apr 2026

Nie. Tieto brigády nemajú nič spoločne s ucitelstvom
Ak si napr. doucovala decka tak to by som si tam dala. Alebo robila animatorku v detskom tábore, ale čašníčku nie

wade
8. apr 2026

Ako, keď mi pristane na stole CV mladého človeka po škole, pozerám či pracoval / snažil sa popri škole alebo sedel doma. Možno by som uviedol niečo ako práca na čiastočný úväzok v logistike a službách. Ale bez detailov.

tatianna1
autor
8. apr 2026
@wade

Ako, keď mi pristane na stole CV mladého človeka po škole, pozerám či pracoval / snažil sa popri škole alebo sedel doma. Možno by som uviedol niečo ako práca na čiastočný úväzok v logistike a službách. Ale bez detailov.

@wade popri strednej aj počas celej vysokej školy som mala brigády, len to tiež neviem či treba uvádzať tieto veci

emjee
8. apr 2026

za mna ano, ked nemas full time pracovne skusenosti, treba tie part time uviest

wade
8. apr 2026
@tatianna1

@wade popri strednej aj počas celej vysokej školy som mala brigády, len to tiež neviem či treba uvádzať tieto veci

@tatianna1 ako som pisal, za mna je to plus. Za brigady pocas VS sa netreba hanbit. Je jasne, ze este nebudu priamo v obore, ale ukazu aktivitu, zodpovednost a aj to ze sa vies zapojit do pracovneho procesu. Len to trosku korporatne pomenuj 🙂

bomba36
8. apr 2026

Sú tzv. Soft skills ktoré ak si na tých brigádach nadobudla resp využívala, vieš ich tiež využiť naprieč rôznymi odvetviami. Záleží, ako to podáš v CV. Určite je dobré ak potenciálny zamestnávateľ vidí, že si pracovala už počas štúdia.

zelenykvet
11. apr 2026

Som presne ako ty, no o 20 rokov starsia. Rok medzi SS a VS som okrem 3 mesiacov bola na UP. Cez VS zopar brigad, nic z toho uvedene v zivotopise a nic z toho na pohovoroch nebolo rozoberane.