Zmena profesie po materskej: Ako začať?
Ahojte,sú tu ženy ktoré úplne zmenili profesiu napríklad po Materskej?
Som na rodičovskej dovolenke, náš zamestnávateľ prepúšťa ( ide o korporátnu nie veľmi zaujímavu pozíciu).
Rozmýšľam ktorým smerom sa uberať.
Už dlhý čas premýšľam nad úplnou zmenou .
Rada by som si prečítala niečo inšpiratívne od vás.
Našli ste niečo čo vás napĺňa? Ako ste to skĺbili s povinnosťami doma? Mám pocit že školu by som pri detoch a povinnostiach nedala. Premýšľala som aj nad kurzom ,netuším akým. Neviem ani čo by ma bavilo . Aktuálne som v móde " prežiť" deň,je to doma náročné. Ďakujem za každú normálnu odpoveď 🤗
ja som isla po 12 rokoch uplne inam, a super, som rada, vsetko je lepsie, pracovna doba, benefity, HO, peniaze
@anonym_ed1a23 ahoj super,môžeš to bližšie popísať? Čomu si sa venovala a čomu si sa rozhodla ďalej venovať? A ako si sa k tomu dostala? Len cez profesiu?
@anonym_autor Drzim paste, skus ale porozmyslat aj nad oblastou. Nemyslim si, ze je nejaky rozdiel zmenit uplne pracovnu oblast pred a po dietati. Skor ide o to, ze mnohe hladaju pracu tak, aby ju dokazali sklbit s materstvom.
Ja som sla na vlastne akoby rovnaku poziciu, cize aom vedela co a ako, ale ucila som sa uplne inu agendu, cize som sa na zaciatku dost ucievala.
@anonym_ed1a23 ahoj super,môžeš to bližšie popísať? Čomu si sa venovala a čomu si sa rozhodla ďalej venovať? A ako si sa k tomu dostala? Len cez profesiu?
@anonym_autor ja so mv podstate cely život pracovala vo firmach kde sa robilo od do .. napr od 6:00 do 14:00 a pod.. V roku 2024 som dala vypoved a začala sa venovat marketingu,komunikacii zo zákaznikmi , učila sa nové veci ako je grafika, tvorba web dizajnu a teraz som sa prihlasila aj na lektorsky kurz. A poviem Ti nič lepšie som vo svojich 44 rokoch som nemohla spravit. Pracovnu dobu mam pružnu, aj sa učím nové veci, a nie som obmedzena aj časovo ( bo deti mam už dospelé a možem napr pracovat aj cez vikend, i ked po pravde sa mi chce malo kedy pracovať cez vikend 🙂)
@anonym_autor najskor by si mala zistit co by ta bavilo, lebo ak ta praca nebude bavit, tak to bude o nicom.
@anonym_autor mala som deti skôr, než prácu. Ale teda počas materskej som si prešla základy programovania (aby mi mozog nespal) a potom som sa začala zaujímať o marketing, spravila som si xy kurzov, veľa samovzdelávanie a po RD som si rovno našla miesto
@anonym_autor tu sa pripnem, mam rovnaky "problem" 😅
hlavne asi treba trochu upresnit - co si studovala, co presne si robila - mas strednu OA alebo si inzinierka ekonomie - alebo mas strednu potravinarsku
takisto si ujasni, co by si chcela robit, my ti to tu nepovieme predsa - pises, ze ta nic nebavi, tak to je potom tazke
nechces navstivit kariernu poradkynu? su take specializovane psychologicky aj pre dospelych
ako napovedu obcas pouzivaju take male triky, ze to v com si dobra a co ta bavi je to, ked uplne zabudnes na cas, ked ta to uplne pohlti ...

ja som isla po 12 rokoch uplne inam, a super, som rada, vsetko je lepsie, pracovna doba, benefity, HO, peniaze