icon

Zvážili by ste prácu v domove sociálnych služieb?

Včera o 10:43

Som dlhsie nezamestnana a naskytla sa moznost pracovat v DSS.
Odrádza ma na tom to, ze tych ludi treba prebalovat. Som nízka slaba zena, neviem či toto zvladnem. Opatrovatelsky kurz nepozaduju.
Reálne sa zamyslite ,vzali by ste to?

anonym_1e0a56
Včera o 10:46

@anonym_autor a peniaze nepotrebuješ? Ak nie, tak neber. A možno príde lepšia ponuka. Ale píšeš, že si už dlhšie doma …..

13uzivatelka11
Včera o 10:47

Nie, ja osobne by som to nedokázala. To už podľa mňa je oveľa lepšia práca v obchode.

anonym_c5103b
Včera o 10:52

Kamarátka, nízka, útla (cca 165/50kg) pracovala v DSS. Ta práca ju veľmi napĺňala ale úplne si tam zničila telo, čo stále musela prekladať, pomáhať starším ľuďom, fyzicky. Musela ísť na PN a dať výpoveď. Pracovala tam roky a DSS sa k nej aj tak nezachoval ku koncu pekne. Ak nepotrebuješ súrne peniaze, tak si pohľadaj niečo menej náročné.

anonym_7be28e
Včera o 10:54

@anonym_autor Robila som tu prácu.Je pravda, že dobrá technika pri prebaľovani vie sčasti nahradiť fyzicku silu, ale aj tá je potrebná.Okrem prebaľovania su aj iné fyz.narocne úkony: vysádzanie do vozíka,sprchovanie

anonym_fecbd1
Včera o 10:56

Dlhsie nezamestnana? Ano. Lebo evidentne ziadnu inu pracu zatial nemas na vyber. Aspon na cas. Lepsie robit "zatial nieco", ked aj v skusobnej dobe, nez "nadalej nic" a cakat a cakat...

klotildabazarik
Včera o 10:57

@anonym_autor ak by som vyslovene nemusela tak nie

autor
Včera o 10:59
@anonym_c5103b

Kamarátka, nízka, útla (cca 165/50kg) pracovala v DSS. Ta práca ju veľmi napĺňala ale úplne si tam zničila telo, čo stále musela prekladať, pomáhať starším ľuďom, fyzicky. Musela ísť na PN a dať výpoveď. Pracovala tam roky a DSS sa k nej aj tak nezachoval ku koncu pekne. Ak nepotrebuješ súrne peniaze, tak si pohľadaj niečo menej náročné.

@anonym_c5103b Ano vkuse niekoho hladaju, asi to nikto veľmi nechce robiť

autor
Včera o 11:01

@anonym_autor teoreticky ešte by som mohla ísť do pekárne na 3zmeny. Asi radšej pekaren

anonym_96f805
Včera o 11:20

@anonym_autor nevzala by som, nebola by som vhodna zamestnankyna na pracu v DSS.

beata_k
Včera o 11:23

@anonym_autor Ak nevyzaduju kurz, tak to je co za DSS? Ci to je bezne?

anonym_c2d84b
Včera o 11:33

Ahoj, ak ťa to nemá vnútorne napĺňať, prípadne sa sama nevieš prekonať k potrebnému výkonu, prosím, neber tú prácu a skús radšej pekáreň, ktorú spomínaš. Každy deň riešime pacientov, ktorí sú z DSS-iek neuveriteľne zanedbaní a verím, že to je čiastočne preto, že personál nestíha, ale nie som naivná, určité percento tvoria ľudia, ktorí na starčekov kašlú, nech už sú príčiny akékoľvek.. Tie stavy bývajú také, že by som nikomu neželela takto skončiť. Takže ak máš iné možnosti, prosím, rozhodni sa podľa svojho najlepšieho svedomia, tí ľudia sú už častokrát ako bábätká maximálne odkázaní na personál a sami si ani nepomôžu, ani sa neubránia. A čo je horšie, stále vnímajú.

anonym_d09c95
Včera o 12:36

Ja mam 152 cm, sice mam nadvahu, ale uz som po 40-ke a ja by som toto minimalne nedala kvoli tomu, ze som slaba, sama mam problemy s chrbticou, platnickami. A ani emocionalne. Je ine prebalovat babatka na porodnici a dospelych ludi, ktori su odkazani na pomoc, tie emocie su tam ine, ked uz odhliadnes aj od toho fyzickeho nepomeru...Skusila by som tu pekaren radsej, ale ja teda aj sama rada doma peciem, k tomuto mam vztah. Musis sa rozhodovat podla seba.
A neskutocne obdivujem ludi, ktoru naozaj maju tu leacu v DSS radi, mam v 1 zariadeni starku, je prevazne samostatna napriek tomu, ze o par dni bude mat 96 rokov, ale potrebuje uz pomoct s umyvanim, z postele dvihat a tak. A je to drobna zienka, tak 140 cm uz teraz asi ma, je malicka, fakt a mala som co robit, ked som jej pomahala vstat a prejst ku choditku. Nie je to sranda.

domkakvet
Včera o 12:41

@anonym_autor oboje je to dost fyzicky narocne, tazko povedat kde viac, zalezi aj o aku velku pekaren ide.

anonym_f756e2
Včera o 14:00
@anonym_c2d84b

Ahoj, ak ťa to nemá vnútorne napĺňať, prípadne sa sama nevieš prekonať k potrebnému výkonu, prosím, neber tú prácu a skús radšej pekáreň, ktorú spomínaš. Každy deň riešime pacientov, ktorí sú z DSS-iek neuveriteľne zanedbaní a verím, že to je čiastočne preto, že personál nestíha, ale nie som naivná, určité percento tvoria ľudia, ktorí na starčekov kašlú, nech už sú príčiny akékoľvek.. Tie stavy bývajú také, že by som nikomu neželela takto skončiť. Takže ak máš iné možnosti, prosím, rozhodni sa podľa svojho najlepšieho svedomia, tí ľudia sú už častokrát ako bábätká maximálne odkázaní na personál a sami si ani nepomôžu, ani sa neubránia. A čo je horšie, stále vnímajú.

@anonym_c2d84b prikláňam sa k tomu, že personál nestiha. Počty opatrovateľov sú stanovené zriaďovateľom od stola, zďaleka nepostačujú, keď má daná DSS napr. veľa ležiacich klientov. Do toho samozrejme PNky, čerpanie dovoleniek...Je problém nájsť ľudí, lebo je to práca narocna, zároveň slabo ohodnotená a pritom tak potrebná🙏 Keď si pomyslím, že populácia starne a teda na pomoc odkázaných ľudí bude len pribúdať, je mi úzko. Pozitívom je, že AI túto profesiu nenahradí.

1sally12
Včera o 14:45

Určite nie🤢

anonym_caabc4
Včera o 15:29

Joj, nie... Prebalovanie, telesne tekutiny a tieto veci😬 ja by som to teda nedala a obdivujem kazdeho, kto to dokaze robit

ljmmm
Včera o 15:35

nie nikdy a velmi by som si priala aby v dss aj najnizsi zamestnanec zarabal minimalne dve tisicky

luccija
Včera o 19:08

Ja by som sa ani tak nebála ako to dám fyzicky ako psychicky.A ešte na nočné smeny.

anonym_c577b0
Včera o 20:44
@anonym_f756e2

@anonym_c2d84b prikláňam sa k tomu, že personál nestiha. Počty opatrovateľov sú stanovené zriaďovateľom od stola, zďaleka nepostačujú, keď má daná DSS napr. veľa ležiacich klientov. Do toho samozrejme PNky, čerpanie dovoleniek...Je problém nájsť ľudí, lebo je to práca narocna, zároveň slabo ohodnotená a pritom tak potrebná🙏 Keď si pomyslím, že populácia starne a teda na pomoc odkázaných ľudí bude len pribúdať, je mi úzko. Pozitívom je, že AI túto profesiu nenahradí.

@anonym_f756e2 Nie je to abdolutne len o nestihani. Vacnina zien to robi len preto, lebi si inu pracu zohnat navie a na tych ludi dosliva se*u! Moju mamu v jednom takomto nemenovanom zariadeni v Michalovciach doslova skoro zabili! Pred rokom a pol sme tu tam viezli sice s demenciou ale kludnu, chodiacu, hovoriacu, bez plienok a so 65 kg pri vyse 170 cm. Brali sme ju doslova v hodine 12tej ako 45 kilovu, na voziku, plienkovanu, nehovoriacu, nadrogovanu tazkymi sedativami! A netusili sme co sa tam deje, lebo sme boli od nej 70km a plus nikto s nami nekomunikoval, nedostavali sme ziadne info ani odpovede na otazky. Monstra sk.....ne. A po poslednom kolapse z tazkej dehydratacie, podvyzivy a v takmer kome, kedze ju cely cas drogovali tym svinstom o ktorom nam samozrejme nepovedali, nam lekarka na urgentnom prijme povedala, ze ludi v takych tazkych stavoch im tam vozia z tohto a este jedneho michalovskeho zariadenia. Brutalne zanedbanych na pokraji smrti, mnohych uz ani nezachrania..

anonym_805378
Včera o 21:02
@anonym_c577b0

@anonym_f756e2 Nie je to abdolutne len o nestihani. Vacnina zien to robi len preto, lebi si inu pracu zohnat navie a na tych ludi dosliva se*u! Moju mamu v jednom takomto nemenovanom zariadeni v Michalovciach doslova skoro zabili! Pred rokom a pol sme tu tam viezli sice s demenciou ale kludnu, chodiacu, hovoriacu, bez plienok a so 65 kg pri vyse 170 cm. Brali sme ju doslova v hodine 12tej ako 45 kilovu, na voziku, plienkovanu, nehovoriacu, nadrogovanu tazkymi sedativami! A netusili sme co sa tam deje, lebo sme boli od nej 70km a plus nikto s nami nekomunikoval, nedostavali sme ziadne info ani odpovede na otazky. Monstra sk.....ne. A po poslednom kolapse z tazkej dehydratacie, podvyzivy a v takmer kome, kedze ju cely cas drogovali tym svinstom o ktorom nam samozrejme nepovedali, nam lekarka na urgentnom prijme povedala, ze ludi v takych tazkych stavoch im tam vozia z tohto a este jedneho michalovskeho zariadenia. Brutalne zanedbanych na pokraji smrti, mnohych uz ani nezachrania..

@anonym_c577b0 to sa stalo aj našej prababke.Predavkovali ju liekmi na spanie.Ale v inom zariadení.Za to by mali isť zamestnanci a nadriadení do basy

anonym_c577b0
Včera o 21:27
@anonym_805378

@anonym_c577b0 to sa stalo aj našej prababke.Predavkovali ju liekmi na spanie.Ale v inom zariadení.Za to by mali isť zamestnanci a nadriadení do basy

@anonym_805378 Ano, ja som aj chcela podat trestne oznamenie, aj sme to riesili so znamym pravnikom, povedal, ze on konkretne do toho nepojde, ze uspesnost je zial mala.. Doslova tam zabijaju ludi, ktori im za to este platia a vsetko im to prechadza..

anonym_c577b0
Včera o 21:33
@anonym_805378

@anonym_805378 A ano, deje sa to v takmer vsetkych zariadeniach, len toto je tak cerstve, ze mi to nedalo nespomenut mesto, ale teda mesto ako take za to samozrejme nemoze. Majitelia su dokonca kosicania,.... Mama je v novom zariadeni este len 11 dni, davaju ju pomalinky dokopy z tamtej vrazednej starostlivosti. Je mi luto aj tvojej prababky..

anonym_051c46
Dnes o 10:57

@anonym_autor Hlavne treba mať pekný vzťah k tým ľudom.
Ja som tam pracovala, mala som vzťah k ľuďom, mala som ich rada úprimne. Máš tam aj ľudí s demenciou s nimi sa ťažšie pracuje.
Mňa fyzicky ničila tá práca, bolesti chrbta som mala, dala som výpoveď kvôli tomu. V niektorých zariadeniach majú zariadenia na to, takže majú to ľahšie. Ja som robila v takom, kde tých zariadení bolo málo, to bolo náročné.
Vyskúšať môžeš ak chceš, ak sa ti tam nebude páčiť dáš výpoveď.