Hľadáme zberateľa známok na posúdenie ich hodnoty
Hľadáme zberateľa známok, alebo niekoho na posúdenie hodnoty známok. Máme 10 albumov známok ( Nemecko, Československo, Španielsko,... ).
Košice, Prešov, Bardejov, Svidník
Nejaký kontakt? Alebo odporúčanie.
Ďakujem!
tu je online katalog s cenami: https://www.stampworld.com/sk/
- podla neho sa orientujeme. Moje skusenosti: razene znamky Europa priemerna cena od 0,05-0,1€/ks. hodnota stareho albumu podla poctu listov, ci je v kozi a pod. Za ohodnotenie znamok sa plati, ale vacsinou to nema taku hodnotu, ako si ludia myslia....
tu je online katalog s cenami: https://www.stampworld.com/sk/
- podla neho sa orientujeme. Moje skusenosti: razene znamky Europa priemerna cena od 0,05-0,1€/ks. hodnota stareho albumu podla poctu listov, ci je v kozi a pod. Za ohodnotenie znamok sa plati, ale vacsinou to nema taku hodnotu, ako si ludia myslia....
@luga_luga
Presne moj otec bol zberatel a minul velke peniaze na stare znamky bez razitka pred vojnove, filatelia nie je v mode.
@kamila189 zajdi do najblizsieho filatelistickeho obchodu, ocenia ti to zdarma (alebo na burzu mozes skusit)... snad mate aj nieco lokalne.
Vzdialene sa to da tak, ze nafotis nahodne zopar stranok. Rovno ti poviem, ak nemas nejake ucelene zbierky / serie a urcite nepeciatkovane, tak to daj nejakemu dietatu na hranie.
Popripade skus vygooglit miestny filatelisticky klub,
https://slovenskafilatelia.sk/wp-content/upload....
Mozu ta odporucit niekam...
Hod to na stranku B... s znamky. Nafotene. Cena dohodou a uvidis interakcie. Ak je to po 1949,nezbohatnes....🪟Nikto ti to lepsie neohodnoti, amo realny ne-zaujem. 🌸
V Presove filatelisticky obchod nie je. Mm je filatelista, sme z PO. Ak su to hodnotne znamky, urcite ti 10 albumov neoceni nik zadarmo. Na Bazosi cena dohodou je blbost, jasne, ze ti kupujuci ponukne minimum. Mozes poslat par fotiek?
@anonym_7e7b76 numizmatici zbieraju mince, nie poštove známky
V Presove filatelisticky obchod nie je. Mm je filatelista, sme z PO. Ak su to hodnotne znamky, urcite ti 10 albumov neoceni nik zadarmo. Na Bazosi cena dohodou je blbost, jasne, ze ti kupujuci ponukne minimum. Mozes poslat par fotiek?
@oli18 zbierky sa bezne ocenuju zadarmo. Nikto nebude sediet nad 10 albumami a obracat kazdu znamku. Funguje to tak, ze sa pozrie, co to je za material a povie sa, ci je to cena za (prazdne) albumy alebo je to nieco viac. 99% ludi ma aj tak iba take tie "detske" zbierky (peciatkovane odmocene znamky, malokrat serie)... nejaka mega zbierka byva rarita a hlavne to clovek vie (aspon castokrat porucitel povie, co ma doma)...
@kamila189 hodnota 10€ max, teda ak ide o hodnotu, v podstate nepredajne, a to ich ani vidiet nemusim.
@kamila189 hodnota 10€ max, teda ak ide o hodnotu, v podstate nepredajne, a to ich ani vidiet nemusim.
Ziadna z vas nemoze vediet, ako hodnotna zbierka to je. Fundovany zberatel pozrie a vie. Takze sa tu nerob mudry/ra, ze 10 €. Jeden prazdny 8 listovy album stoji 10€.
Ziadna z vas nemoze vediet, ako hodnotna zbierka to je. Fundovany zberatel pozrie a vie. Takze sa tu nerob mudry/ra, ze 10 €. Jeden prazdny 8 listovy album stoji 10€.
@oli18 dobry tip, kef ich vyprazdnia maju 100€
@anonym_ab526a presne. zrejme to tak je, venujem sa filatelii 30 rokov a o spanielske znamky zaujem nie je absolutne, o slovenske minimalne, o ceske obcas ano, ale hodnota je minimalna. Albumy som nevidela, ale moj odhad je dokonca len 5€ za cely album znamok, pripadne je nepredajny. Stary album, ako som pisala, zalezi, ci je v kozi alebo len obycajny,aj "hawidky" tam maju svoju zivotnost a lep casom nedrzi, uz sa mi stalo, ze boli odlepene, roztrhane, stary album je loteria...
a načo je vlastne dobré zbierať bezcenné, nezaujímavé známky? Veď keď tie kolekcie nemajú žiadnu hodnotu, je toho plno, len pre kochanie sa uložených kúskoch papierikov, ktoré potom niekto vyhodí po rokoch do kontajnera?
a načo je vlastne dobré zbierať bezcenné, nezaujímavé známky? Veď keď tie kolekcie nemajú žiadnu hodnotu, je toho plno, len pre kochanie sa uložených kúskoch papierikov, ktoré potom niekto vyhodí po rokoch do kontajnera?
@anonym_b2a565 zberatelstvo je hobby, ma hodnotu pre konkretneho cloveka, je na ostatnych, ci ho akceptuju, neakceptuju alebo uplne dehonestuju sposobom, ze raz to po nom ide do kosa...
@anonym_b2a565 zberatelstvo je hobby, ma hodnotu pre konkretneho cloveka, je na ostatnych, ci ho akceptuju, neakceptuju alebo uplne dehonestuju sposobom, ze raz to po nom ide do kosa...
@luga_luga a ako treba narábať so zbierkou zdedenou po niekom, aby to nebolo dehonestujúce? Hodnotu to nemá, ako viaceré píšete, a dedič, ktorý nemá vzťah k filatelistike to nemá ani kam posunúť, za 5 euro sa mu s tým neoplatí ani zaoberať, keďže to nemá žiadnu hodnotu, nie je o to záujem medzi filatelistami, ako píšeš. Čiže len prekladať a tolerovať albumy na poličke a utierať z toho prach?
@luga_luga a ako treba narábať so zbierkou zdedenou po niekom, aby to nebolo dehonestujúce? Hodnotu to nemá, ako viaceré píšete, a dedič, ktorý nemá vzťah k filatelistike to nemá ani kam posunúť, za 5 euro sa mu s tým neoplatí ani zaoberať, keďže to nemá žiadnu hodnotu, nie je o to záujem medzi filatelistami, ako píšeš. Čiže len prekladať a tolerovať albumy na poličke a utierať z toho prach?
@anonym_b2a565 to uz je kazdeho osobna vec, velakrat mi napadne, co s tym raz bude, ked ja tu nebudem, ale nemyslim si, ze niekto bude pokracovat v zbierani, deti o to nejavia zaujem.... Teraz som zdedila niekolko krasnych albumov po nejakom svagrovom strykovi,potesila som sa, tak snad sa potom niekto najde, koho potesia aj tie moje, a ked nie, snad do kosa nepojdu, ale to mne uz bude potom jedno, ked ma tu nebude. No ja mam v zbierke dost hodnotnych kuskov a obalky presle postou z takmer celeho sveta....
@anonym_b2a565 to uz je kazdeho osobna vec, velakrat mi napadne, co s tym raz bude, ked ja tu nebudem, ale nemyslim si, ze niekto bude pokracovat v zbierani, deti o to nejavia zaujem.... Teraz som zdedila niekolko krasnych albumov po nejakom svagrovom strykovi,potesila som sa, tak snad sa potom niekto najde, koho potesia aj tie moje, a ked nie, snad do kosa nepojdu, ale to mne uz bude potom jedno, ked ma tu nebude. No ja mam v zbierke dost hodnotnych kuskov a obalky presle postou z takmer celeho sveta....
@luga_luga obálky sú hodnotnejšie ako samotné známky?
@anonym_b2a565 nemusia byt, pre mna maju hodnotu, kedze ide o osobnu korespondenciu 😉
@luga_luga jaj tak, chápem. ja som myslela všeobecne pre filatelistické zbierky.
@anonym_b2a565 nemusia byt, pre mna maju hodnotu, kedze ide o osobnu korespondenciu 😉
@luga_luga ano, suhlasim, ja som natrafila na hromadu starych pohladnic kde boli odstrihnute rozky so znamkami. Pohladnice ako take boli znehodnotene ale ten text na pohladniciach mal vacsiu cenu ako ta znamka. Boli to roky tesne pred 1900 a citat stary rukopis pisany atramentovou ceruzkou (taka co sa vlhcila a zanechavala fialovu stopu) plus to co ti ludia pisali, tie slova, gramaticke pravidla... nieco uzasne.

https://www.numizmatici.sk/