icon

Kde zohnať konkrétny zelený papier PN pre českú firmu?

terezia777
Včera o 23:24

Ahojte prosim vas kde zohnat takyto papier? Pracujem v cesku v jednej firme ale mam zlomenu nohu a momentalne sa mi neda pracovat skusila som ze online pnku dat nech to ide do ceska cez poistovnu ale firma to nechce prijat vraj oni prijmaju len tento zeleny papier skusila som sa spytat doktorky nato ale ona taketo papiere nema vraj sa uz zrusili na sk ale ta firma to ajtak nechce prijat vraj aj iny slovaci u nich pracuju a nemaju s tym problem fakt uz neviem teda kde ist kde ho zohnat mozte mi poradit prosim vas kde a ako zohnat ci u akych lekarov alebo ako teda? Skusala som aj ine papiere ale oni prijmaju vylucne len tento🤦‍♀️🤦‍♀️ za kazdu radu vopred dakujem🙏

Kde zohnať konkrétny zelený papier PN pre českú firmu?
anonym_456f0d
Dnes o 02:35

@terezia777 To, že kde sa dá poháňať toto tlačivo, to neviem, ale lekári by ho ešte mali mať pre pripady, že im zlyha technika/napr.vypadne internet/,alebo vypisujú PN pre cudzieho občana, ktorý nemá naše rodné číslo,a tak nie je ani v elektronickom systéme.

anonym_456f0d
Dnes o 02:36

Úraz sa stal na Slovensku a si zamestnaná v ČR?Ak áno, tak lekársku správu a doklad i vystavení dočasnej PN, ktoré vypíše lekár, ktorý ta ošetroval na Slovensku, pošli co najskôr svojmu všeobecnému lekárovi v ČR.Ten ta zaeviduje cez český esystem u nich.Zamestnavatelovi oznám,ze si mala úraz.Taktiez zisti u svojho lekára v ČR, že či ich systém funguje tiež tak ako náš,ci po vypísaní PN ide info do CSSZ a aj zamestnávateľovi, či musíš ešte ty podniknúť nejaké kroky

anonym_e0b5ce
Dnes o 05:51
@anonym_456f0d

Úraz sa stal na Slovensku a si zamestnaná v ČR?Ak áno, tak lekársku správu a doklad i vystavení dočasnej PN, ktoré vypíše lekár, ktorý ta ošetroval na Slovensku, pošli co najskôr svojmu všeobecnému lekárovi v ČR.Ten ta zaeviduje cez český esystem u nich.Zamestnavatelovi oznám,ze si mala úraz.Taktiez zisti u svojho lekára v ČR, že či ich systém funguje tiež tak ako náš,ci po vypísaní PN ide info do CSSZ a aj zamestnávateľovi, či musíš ešte ty podniknúť nejaké kroky

@anonym_456f0d nemyslím, že má lekára v ČR.

anonym_456f0d
Dnes o 07:06
@anonym_e0b5ce

@anonym_456f0d nemyslím, že má lekára v ČR.

@anonym_e0b5ce Keď pracuje v ČR,mala by tam mať aj lekára,aj platiť všetky odvody, vrátane zdr.poisteniaPisala, že robí b českej firme

anonym_cd4a4b
Dnes o 08:10

@terezia777 známy mal zlomenú nohu, pracuje v ČR. Takýto zelený papier vypísala nemocnica, otvorila mu PN keďže na sk nemá lekára. Potom sme to mailom zaslali zamestnávateľovi, bolo treba ešte aj iné papiere také o uraze. Česká poisťovňa poskytne informácie. Prechodku každý mesiac sme tiež posielali mailom zoskenovane tlačivo. Ak sa vracal späť do ČR tak bolo treba takto papierovo ukončiť na sk pn a do troch dní ju nanovo otvoriť v ČR vtedy PN vlastne není prerušená. Také tlačivo by mal mať lekár ktorý PN vypisuje, prípadne sa spýtať na sociálnej poisťovni.

terezia777
autor
Dnes o 09:20
@anonym_cd4a4b

@terezia777 známy mal zlomenú nohu, pracuje v ČR. Takýto zelený papier vypísala nemocnica, otvorila mu PN keďže na sk nemá lekára. Potom sme to mailom zaslali zamestnávateľovi, bolo treba ešte aj iné papiere také o uraze. Česká poisťovňa poskytne informácie. Prechodku každý mesiac sme tiež posielali mailom zoskenovane tlačivo. Ak sa vracal späť do ČR tak bolo treba takto papierovo ukončiť na sk pn a do troch dní ju nanovo otvoriť v ČR vtedy PN vlastne není prerušená. Také tlačivo by mal mať lekár ktorý PN vypisuje, prípadne sa spýtať na sociálnej poisťovni.

@anonym_cd4a4b aká nemocnica prosím?