icon

Hľadáme maminky z Holandska na pokec

eli77
12. dec 2007

Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵

fadama
17. feb 2017

@rybka80 A funguje to aj pre starsie deti (10rok) ?

rybka80
17. feb 2017

@fadama myslím že áno. Tam im oznámis koľko má dieťa rokov a viem ze aj keď sa vyplňuje to doplatenie (vola sa to kinderopvangtoeslag) tak je tam kolonka ci dieťa navštevuje školu

fadama
17. feb 2017

@rybka80 Tak to by bolo super ja by som chcela aby ho ráno odniesla do skoly a aby ho aj vyzdvihla zo skoly.

ervenka
17. feb 2017

@fadama oficialny gastik musit mat- Zorg en Welzijn of Pedagogiek, een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen en een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). A max 6 deti v skupine. Rataj s tym,ze ak ma gastik ku vam chodit a v dome aj fungovat, agentura ma pravo skontrolovat dom- ci mas azbest alebo medene trubky, ci je dom bezpecny pre gastika. Ak ditko chodi ku gastikovy tak ma gastik preukazat,ze dom bol skontrolovany agenturou. min. 1x rocne. Vacsinou robili 2x rocne.
NEviem ako je to od 1.1.2017 ale za normalnych okolnosti ku gastikovi chodia deti od 0 do 13 rokov. Niekde 14r. niekde napisu,ze do ukoncenia ZS. A narok na toeslag mas len ak je gastik registrovany.

Ozaj, maminky- zase je AH Efteling puntjes. Ale velmi kratko do 26.2. 😢😲 keby ste na nas mysleli. (uz mam 4 karticky, ale potrebujeme este 4 a neviem ci to stihnem)

fadama
17. feb 2017

@ervenka no keby si povedala skorej tak som mala aspon 30 Eftelingov a akurát dnes som ich nechala len tak v obchode polozene nech si ich zobere kto chce a potrebuje.

ervenka
17. feb 2017

@fadama 😨 😢

fadama
17. feb 2017

@ervenka no tak to dúfam ze nemam doma azbest..... 😲
Ja by som len chcela aby ho odniesla a vyzdvihla zo skoly. nemusi fungovat v domácnosti.

fadama
17. feb 2017

@ervenka ale ak chces tak ti poslem este co do toho casu nazbieram...

ervenka
17. feb 2017

@fadama dohodnut sa da na vsetkom. Oslov agenturu a budes vediet. Ale rataj s tym,ze mozno bude problem niekoho najst. Vacsinou je problem nast dobreho a volneho gastika. JA som mala kedysi davno 4 rodiny. A to uz bolo vela.
No keby si bola taka zlata. a dakujem vopred za Eftelingace.

fadama
17. feb 2017

@ervenka A to dako cez internet ich mám nájst ci cez gemente ci cez koho ?
Dobre tak od zajtra zbieram a poslem ti. Nie je za co.

ervenka
17. feb 2017

@fadama napises do googlu gastouder a malo by ti to vyplut niekoho v okoli. Alebo sa spytaj susedy...

fadama
17. feb 2017

@ervenka susedy mi radsej ani nespomínaj , otrasné susedy mám iba problémy robia.

rybka80
17. feb 2017

@ervenka dobre si napísala, ale chcem podotknúť ze gastouder aj oficiálna môže mať aj viac detí v skupine nielen 6.. Naša ma 14,ale nie všetky sú každý deň a nepracuje sama ale je s ňou ešte jedna Gastouder plus nejaké stazistky. To len ze aj u takýchto opatrovateľkach môže byť viac detí. Ale všetko je kontrolované úradmi.

ervenka
17. feb 2017

@rybka80 tych 6 deti je na jednu osobu. Takze ak su 2 moze byt 12, ak maju stazistky pus minus ditko. ALE napr. stazistky mozu viac pozorovat ako konat/ aktivne sa detom venovat. Ozaj, @fadama dobre si precitaj zmluvu- moze mat viac stran. Ale aspon budes vediet na com si...

petronela230
18. feb 2017

@rybka80 dakujem.a to buitenschloose.opvang (neviem ci som to dobre napisala lae.asi vies vo myslim) to je co vlastne to ako funguje...??!preboha. S tym kontrolovanjm to.ma dojalo:D

fadama
18. feb 2017

Baby prosím o radu ked si chcem na gemeente zmenit meno musím tam íst alebo sa to dá aj cez internet.? dakujem

badimeria
18. feb 2017

Ahoj kocky potrebujem poradit moj manzel odchadza pracovat do Holandska na zivnost.Prosim moze tam poberat danovy bonus na dieta?A v akej vyske je popripade kde si,poda danoce priznanie potom tam alebo tu vobec sa nevyzname.Dakujem

ervenka
18. feb 2017

@petronela230 BSO= ako slovenska skolska druzina

fadama
20. feb 2017

@ervenka Ahoj mam tie nálepky co si chcela mám ich 22 kusov.
Tak ak este stale chces daj vediet.

nika_bk
20. feb 2017

Babuľky prosím Vás, koľko stojí približne poštovné za balík na Slovensko do dvoch kg. Ďakujem

ervenka
20. feb 2017

@nika_bk zalezi cez koho chces poslat. Napr. postnl https://www.postnl.nl/tarieven/tarieven-pakkett...

ervenka
20. feb 2017

@fadama 👏 dakujem. poslem ti adresu cez IP. Co by si chcela za eftelingace?

fadama
20. feb 2017

@ervenka nic co by som uz mala chciet.......samozrejme ze nic.

fadama
20. feb 2017

@ervenka Este mi nic od teba neprislo....🙂

ervenka
20. feb 2017

@fadama ved som ti ani nic poslala. Musela som varit, pre drobca do skoly, potom na fyzio, vecera umyt riad, upratat, a teraz kooooonecne sedim pred PC pomomrtva po 5 nocnej. a zajtra robim 16,00-23,58. 😝

ervenka
20. feb 2017

@fadama Odoslane ;)

ervenka
22. feb 2017

@fadama dakujem. Dnes prisla obalocka. 😉👍

fadama
23. feb 2017

@ervenka To som rada. 👍

kwr
24. feb 2017

Maminky, idem si po radu: dostali ste niektora kocikove zo SLovenska? Ja aj moji synovia mame trvale bydlisko doma a tu byvame len docasne a tak uvazujem, ci mi viete niektora poradit, co slovenske urady akceptuju ako doklad toho, ze som tu ziadny prispevok typu kocikove nedostala- ked sa synovia narodili podpisala som dobrovolny vystup z holandskeho systemu cize si neplatim ziadne odvody a tym padom nemam narok na ziadne benefity- myslite ze im ten papier bude stacit, a okrem toho je v anglictine...za kazdy radu dakujem....
P.S. u nas na Gemeente zatial v nicom neboli bohvieako napomocni tak si neviem predstavit snazim sa im to tam vysvetlit a okrem toho si nie som ista ci je to v ich pravomoci...

ervenka
24. feb 2017

@kwr myslim si,ze nic nedostanes. Zijes v NL= zaujmi dietata su v nl a nie na svk. Mas v Nl lekara, bola si pod starostlivostou NL verlos./gynekologa pocas tehu... od 1.1.2014 len trvaly pobyt nestaci. Trosku nechapem vystup z NL systemu... To si ani zdravotne v Nl neplatis, danove tiez nie? NEviem ake benefity by si tu inak mala poberat. Porodne tu nie je, materka cca 11t. po porode, detske pridavky 1x/4mesiace... eto vsjo. Mozne este tak pridavok ak deti chodia do skolky...
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...