Hľadáme maminky z Holandska na pokec
Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵
@fadama oficialny gastik musit mat- Zorg en Welzijn of Pedagogiek, een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen en een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). A max 6 deti v skupine. Rataj s tym,ze ak ma gastik ku vam chodit a v dome aj fungovat, agentura ma pravo skontrolovat dom- ci mas azbest alebo medene trubky, ci je dom bezpecny pre gastika. Ak ditko chodi ku gastikovy tak ma gastik preukazat,ze dom bol skontrolovany agenturou. min. 1x rocne. Vacsinou robili 2x rocne.
NEviem ako je to od 1.1.2017 ale za normalnych okolnosti ku gastikovi chodia deti od 0 do 13 rokov. Niekde 14r. niekde napisu,ze do ukoncenia ZS. A narok na toeslag mas len ak je gastik registrovany.
Ozaj, maminky- zase je AH Efteling puntjes. Ale velmi kratko do 26.2. 😢😲 keby ste na nas mysleli. (uz mam 4 karticky, ale potrebujeme este 4 a neviem ci to stihnem)
@fadama dohodnut sa da na vsetkom. Oslov agenturu a budes vediet. Ale rataj s tym,ze mozno bude problem niekoho najst. Vacsinou je problem nast dobreho a volneho gastika. JA som mala kedysi davno 4 rodiny. A to uz bolo vela.
No keby si bola taka zlata. a dakujem vopred za Eftelingace.
@ervenka dobre si napísala, ale chcem podotknúť ze gastouder aj oficiálna môže mať aj viac detí v skupine nielen 6.. Naša ma 14,ale nie všetky sú každý deň a nepracuje sama ale je s ňou ešte jedna Gastouder plus nejaké stazistky. To len ze aj u takýchto opatrovateľkach môže byť viac detí. Ale všetko je kontrolované úradmi.
@rybka80 dakujem.a to buitenschloose.opvang (neviem ci som to dobre napisala lae.asi vies vo myslim) to je co vlastne to ako funguje...??!preboha. S tym kontrolovanjm to.ma dojalo:D
Baby prosím o radu ked si chcem na gemeente zmenit meno musím tam íst alebo sa to dá aj cez internet.? dakujem
Ahoj kocky potrebujem poradit moj manzel odchadza pracovat do Holandska na zivnost.Prosim moze tam poberat danovy bonus na dieta?A v akej vyske je popripade kde si,poda danoce priznanie potom tam alebo tu vobec sa nevyzname.Dakujem
@petronela230 BSO= ako slovenska skolska druzina
Babuľky prosím Vás, koľko stojí približne poštovné za balík na Slovensko do dvoch kg. Ďakujem
@nika_bk zalezi cez koho chces poslat. Napr. postnl https://www.postnl.nl/tarieven/tarieven-pakkett...
Maminky, idem si po radu: dostali ste niektora kocikove zo SLovenska? Ja aj moji synovia mame trvale bydlisko doma a tu byvame len docasne a tak uvazujem, ci mi viete niektora poradit, co slovenske urady akceptuju ako doklad toho, ze som tu ziadny prispevok typu kocikove nedostala- ked sa synovia narodili podpisala som dobrovolny vystup z holandskeho systemu cize si neplatim ziadne odvody a tym padom nemam narok na ziadne benefity- myslite ze im ten papier bude stacit, a okrem toho je v anglictine...za kazdy radu dakujem....
P.S. u nas na Gemeente zatial v nicom neboli bohvieako napomocni tak si neviem predstavit snazim sa im to tam vysvetlit a okrem toho si nie som ista ci je to v ich pravomoci...
@kwr myslim si,ze nic nedostanes. Zijes v NL= zaujmi dietata su v nl a nie na svk. Mas v Nl lekara, bola si pod starostlivostou NL verlos./gynekologa pocas tehu... od 1.1.2014 len trvaly pobyt nestaci. Trosku nechapem vystup z NL systemu... To si ani zdravotne v Nl neplatis, danove tiez nie? NEviem ake benefity by si tu inak mala poberat. Porodne tu nie je, materka cca 11t. po porode, detske pridavky 1x/4mesiace... eto vsjo. Mozne este tak pridavok ak deti chodia do skolky...
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...

@rybka80 A funguje to aj pre starsie deti (10rok) ?