Aké puzzle vedia zložiť vaše 5,5 ročné deti?
Ahojte, aké puzzle (počet ks) vedia zložiť Vaše deti vo veku do 5,5 roka?
Ja zakazdym ked kupujem take puzzle a skladacky tak sa proste riadim tym odporucanym vekom na krabici 🙂
a to, že vie napr zložiť 250 samo môže byť ako jeden s ukazovateľov pripravenosti na školu? okrem iných vecí samozrejme.. ale asi od veci otázka..
@darja12 neporovnavala by som svoje dieťa v tomto s ostatnými, jedno dieťa to baví, iné nie... Kým 6r.synovec ledva poskladal 50kusov, dcéra bude mat 4 a poskladala 150 kusové, on krásne kreslí a pri dcére rozmýšľam co nacarbala, to ma po mne 🤭 takže tak každé dieťa je ine
@drozdajkahra špekulujem, či ju dať do školy, či nie.. je septembrová.. áno už som ju prihlásila na testy, no stále špekulujem.. tak hľadám kadetade záchytné body a znaky pripravenosti..
@darja12 ja som septembrova a nedali ma lebo som ľavačka a pred 20 a viac rokmi to bol asi problém a už som vedela čítať, počítať, písať čiže som sa nudila ako 7 ročná, mame v rodine augustové dieťa a dali ho 6 ročného a lutuju, lebo je hravý a neobsedi, uvidíš podľa testov... 🍀
@drozdajkahra tiež sa naučila čítať. Neprečíta všetko, ale tak chytá sa a vie celú abecedu a počítať asi do 150 sa jej chce a do 10 sa snačí odčítavať a sčítavať a také.. skor ona sa napr niekedy rozplače, ked nie je prvá alebo ked jej niečo nejde.. tak možno tá emocionálna stránka.. ale pracujeme na tom
@darja12 v tomto je hrozna aj moja dcéra, keď nieje prvá tiež plače, dúfam že to prejde
No a podla toho co píšeš si myslím ze do školy by už mohla, je šikovná 😊
@drozdajkahra ved to, že vidí sa nám šikovná, no niekedy tie emoocie.. a hlavne necche vobec spávať od 3,5 roka.. v školke nespí ako je v predškolskej a chce ísť do školy.. no tie emooocie.. a štve ma to, že ich nutia spať.. čiže ona tam leží na posteli 2 hodiny a nedovalia ani knihu ani nič..
@lubka261 no naša mala doteraz len 40, lebo sme nejak nemali iné.. no teraz na Vianoce sme jej kupili a vrece sa roztrhlo.. má už asi 20 ks roznych a skladá to a strašne ju to baví.. čiže pred Vianocami, ked mala 5r aj 3mes skladala len do 40 🙂 len vlastne náhodou sme sa dostali k tým daľším a baví ju to riadne.
@darja12 mala nemala ani 3 roky ked poskladala puzzle pre 5 rocnych
@janulik2008 my sme ani také nemali. do 5 rokov len 40 ks
@darja12 aj trz zvladne ... napr skladala s nami 9.000ks teda hladala dieliky 😁
@darja12 ano, je to aj znak, trpezlivosti,, ktoru v skole velmi potrebuje,,, mam znamu, ona je dokonca koniec oktobra,, dali ju so skoly skor,,, celu skolu jednotkarka,, vystudovala VS, ovlada niekolko jazykov,,, takze ak je sikovna, ten mesiac az taka ulohu nehra,, niektori su takmer aj o rok starsi v triede aj s odkladom,, a nepatria medzi najsikovnejsich....
Sklada 100-135 , viac ju proste nebavi, nemyslim si, ze by to nezvladla, ale je to vrcholna nuda tym travit tolko casu.
@darja12 nie, nemyslim si, ze to je znakom pripravenosti na skolu. Svedci to o urcitej zrucnosti, ale to je vsetko. Poznam dvojcata, z ktorych jedno skladalo aj puzzle s vacsim poctom kusov, alebo s mensim dvoje naraz 🙂. Druhe, ked zistilo, ze mu to nejde, tak sa na to vykaslalo. Tie dvoje som im priniesla, ked som prisla na navstevu, preto to viem. Daj si do googlu co ma ovladat buduci prvak, je tam toho podstatne viac, napr. nemal by mat problem s odputanim sa od matky, byt samostatny v sebaobsluhe, poznat cislice, geometricke tvary....a to nema so skladanim puzzle nic spolocne.
@darja12 ak je to tak ako pises, vie davat pozor, sustredi sa, v skole sa nespi nez den, zaujima ju to, vie uz pismenka aj zakladne veci ako kreslit - neviem v akej triede v skolke bola, ale tak su knihy pre predskolakov a tam viete tieto veci velmi rychlo vsetky prejst. Ak uvidis, pripadne ti na testoch potvrdia ze je sikovna, tak by som ju v skolke asi nedrzala. Puzzle je akurat tak nejaky ten ukazovatel, ze sa vie sustredit, skladat veci... moja sklada 500 a viac uz hadam od skolky. Tie male sme kupovali este do 3 rokov... cize to je aj o treningu, ako velmi sa tie deti s puzzle hraju. Ja som s nou puzzle od mala stavala (najskor tie parkusove drevene, a postupne... , teraz staviame spolu velke puzzle a vesia si to po stene. Fakt prvy krat sa potrapila a kazdy dalsi uz nemala problem cokolvek postavit. Skor na to pisanie, kreslenie by som sa pozrela, aby sa netrapila s ciarkami a pisanim... to asi bol najvacsi zaberak v prvej triede, deti a ani my rodicia sme to nezanasali. Este aj v matike same ciarocky a kreslenie...
Este by som uvazovala kvoli covidu mozno ci to neprelozit, nevieme ako bude este jar/leto vyzerat,a by ste sa prvacke veci nemuseli ucit doma ak by nebodaj nebolo dobre na jesen.
Prosim Vas. Mam septembroveho chalana a kazdy z rodiny ze mal by ist v podstate ako 5 rocny (po nastupe 6-te narodky). Ano ovvlada pismena, ciselka,... len chcela by som vediet je niekde na nete nieco ako vzor testu pripravenosti? Zoznamy som nasla len by ma to zaujimalo. Momentalne ma este len 4 takze mame cca rok cas 😂
@simca06022011 áno, máme taká knižku pre predškolákov (na je predškoláčka ale s tým, že ešte mala chodiť opakovane aj bud rok.. ) a tam sme sa dostali na kapitolu o spájaní písmenok mi ma me mo mu atd. a tak sa naučila čítať.. píše tak kadejak kostrbato a naopak čísla niektoré.. ale vie sama napísať vetu, čo si vymyslí. že nemusím jej vravieť aké sú tam písmenká, sama ich tam počuje a napíše.. Ale niekdy sa aj pomýli
@nikaluk aj dcerka pojde 5 rocna, narodky ma par dni po nastupe... testy skolskej zrelosti mala v oktobri, nebol jediny dovod, preco by nemohla ist. Presla cez motoricke, vedomostne aj fyzicke testy, zrak, sluch, samoobsluznost, logicke myslenie.
@anjelicek26 áno? tak skoro mala testy? ja som len nedávno prihlásila a čakáme na termín. tak držím palce..
@darja12 to je podľa mňa základ. V škôlke sa uz bude nudiť. Ale odborník sa určite vyjadrí fundovane 😀
@darja12 podla toho, co pises, si myslim, ze do skoly zrela je. Uvidis este co psycholog na to
ja mam septembrovu, bola na testoch minuly rok. testy napisala, napriek tomu papier do skoly nedostala, lebo psycholog vyhodnotil, ze rozumu ma vela, ale emocne este musi dospiet. bola hrava, nevedela prehravat, urazila sa hned, ak prehrala a niekto vie nieco lepsie, sfučaná na nepodstatné veci. samozrejme teraz uz ma 6,5 roka a je to uz ine dieta povahovo. ona by skolu urcite zvladla bez problemov, ale to, ze je v skolke neriesi a tesi sa, ze tam este chodi. do skoly v septembri pojde tak, ze vie citat, pocitat, pisat. ja som septembrova tiez, isla som ,,popredu, a bolo to podla mna cely zivot super. akurat, co si tak spominam sama na seba 😀 tak som sa chovala trochu inak ako moja dcera, tak vyspelejsie, ustalenejsie, bez enjakých emočných výkyvov. ale psychologovia to vedia posúdiť pomerne adekvátne

ahoj 100ks v pohode