icon

Ako dlho môže byť 4-mesačné bábätko v hopsadle?

2. mar 2026

Viem že to nie je ideálne , ale mám bábätko čo neobsadí , stále ho treba nosiť na rukách vo vertikálnej polohe, ma reflux čiže je mu tak lepšie ako ležať. Na bruchu nevydrží dlho lebo grcka. Otočiť sa vie, kus sa plazí, ťahá sa do sedu, občas až do stoja. Že sa napne keď je v kolmom ľahu na rukách. Alebo sa chyti kraja vajicka a vytiahne sa do sedu. To iste v kočíku, ale sam si nevie sadnúť z lahu, iba keď sa o niečo mu podarí chytiť. Ma silne rúčky . Babka ho vytiahla za ruky stáť a odvtedy sa mu to zapáčilo a snaží sa o to. Stále sa tqk ako keby vzpiera. Dostali sme hopsadlo tak som už unavená ho tam položila a baví ho to. Nechcem ho tam nechávať dlho , ale je tam spokojný, len problém že je on tam ani neobsadí on sa stavia cely čas čo tam je, skáče v tom , stojí , nechcem aby mu to robilo zle na kĺby. Poznáte nejakú lepšiu alternatívu ako takéto hopsadlo čo by zabavilo bábätko ? Bude mat 5 mesiacov čoskoro, je veľmi aktívny , myslím že do pár týždňov sa pusti asi aj do stvornozkovania, lebo už pri plazeni sa dáva aj na 4 a hompála sa, len ešte neprišiel na to ako klásť nohy.

anjelicek26
2. mar 2026

4 mesacne v hopsadle nemoze byt vobec. Poloz na brucho do ohradky, alebo na koberec (nech sa mu nesmyka), nech trenuje.

januska12323
2. mar 2026

Vyhoď to aspoň kým nezačne sedieť. Ničíš mu chrbát kvôli pár minútam pokoja.

sisa_s
2. mar 2026

Hopsadlo vyhodit a babke zakazat tahat 4 mesacne za ruky, co najviac nechavat na podlozke, na brusku

amelia89
2. mar 2026

to nie je vobec ok pre 4 mesacne babo. skace a stoji v 4 m to je proste vyvojovo cele zle naozaj…

anjelicek26
2. mar 2026

Pozri fakt mas velmi sikovne dieta, tiez som mala take blaznive hypermobilne jasidlo, co 6 mesacne obchadzalo pri nabytku, pretacal sa od porodu doslova, lekara skoro vyplo...take perly no kazdopadne - nepomahat, nedavat ruky, nedovolit mu skakat na kolenach, netahat do sedu, proste nech sa zlosti, nech jeduje, pomoze si potom sam (sikovny je az az). Ano je to narocne obdobie, ale vydrzite, o chvilu bude vediet co to spravit sam a tebe sa ulavi...

kacena4
2. mar 2026

ak sa dviha z lahu na chrbte do sedu, vo vajicku a pod. tak je ro pruser nie sikovnost. nakolko si namaha nesoravne brusne svalstvo a neskor moze mat problémy so spravnym sedom chodou a pod. zrusit vajicko, hopsadlo a pod. dieta potrebuje kezat aj napriek refluxu a trenivat správne brusne svalstvo. vo vajíčku kvoli refluxu by som ho nechala max 15-30 min po jedle. drzim palceky

anonym_a06a7a
2. mar 2026

Pre dobro toho dieťaťa dúfam že je toto vymyslená téma a že neničis dieťaťu kĺby a chrbticu v takej kravine ako je hopsadlo

anonym_ad3f88
2. mar 2026

Babka nejaka premotivovana, co sa potrebuje po dedine pochvalit, ze uz maly stoji v jeho veku? Mna babka tiez drzala pod rukami a davala "stat", ale to bol rok 1984, nie 2026. Ale asi sme sa moc neposunuli...😌

krasneleto
2. mar 2026

@anonym_autor vobec!

anonym_f5dd38
2. mar 2026

4 mesacne nema co robit v ziadnom hopsadle a babka ho nema co vytahovat za ruky🤦‍♀️ vobec

anjelicek26
2. mar 2026

btw. syn mal hypertonus, hypermobilitu, casto sme boli u osteopata a detske masaze...

laskonkaa1
2. mar 2026

Toto nie je sikovme dieta, ale dieta co si ubližuje, len same o tom nevie, tak je potrebné, aby mu to rodic "zakazal". Inak si zarábate na veľké zdravotné porblemy.
Zrus vsetko, vajce len v mimoriadnych prípadoch, žiadne choditko, hopsadlo atd. Podložka, rovna zem. Nech posilňuje spravne svaly a neublizuje si.

anonym_ab3c8d
2. mar 2026

@anonym_autor Teraz je nová doba, podľa mamičiek má iba ležať do roka 😂

anonym_d3bfce
2. mar 2026

Poinformuj sa u pediatra,prip. u rehab.pracovnika,nech vysvetlia prečo všetko má svoju postupnosť

sisa_s
2. mar 2026
@anonym_ab3c8d

@anonym_ab3c8d preco pises anonymne? Ved ked si odbornicka, daj normalnu radu, nie takyto odveci nazor, ty si urcite chodila v 4m, na obed vtedy jedla segedin, rozpravala cele vety v roku, samozrejme vtedy aj bola odplienkovana, to len dnesne lenive matky nic nevedia

ejanjelik
2. mar 2026

Robíte viac chyb ako hopsadlo,ťahať za ruky ma len doktor,keď niečo kontroluje ,,brúsaky,,vo vajicku anu inde nie sú ôk, ešte ani poriadne neplatí a už ho dávate na nohy aby si si neskôr nezarobila na problém len preto,ze si teraz unavena. P

any_soj
2. mar 2026
@anonym_ab3c8d

@anonym_ab3c8d podľa mamičiek má makať a namáhať si svaly. Nie pasívne lezat. Ale ani visieť za genitálie v hopsadle.

letfenixa
2. mar 2026

Prosím vás, ako také hopsadlo vyzerá,?

euka210
2. mar 2026

@anonym_autor 4mes nema co byt v hopsadle. Ma byt na zemi a nech sa snazi. A ziadne tahanie do sedu, stoja...jasne, ze sa mu to paci...ale je to zle tak skoro. Ked bude 4nozkovat, potom si sam sadne.

amelia89
2. mar 2026
@anonym_ab3c8d

@anonym_ab3c8d jasne,radsej nech hopsa na hopsadle v 4 mesiacoch 😅 potom preco ma tato generacia 30tnikov take problemy s krizami, lebo ta predchadzajuca generacia tych neomylnych mamiciek ich davala do hopsadiel a opierala o vankuse 😅 ach jaj

anonym_19236d
2. mar 2026
@anonym_ab3c8d

@anonym_ab3c8d ty budeš asi trošku jednoduchšia. Daj mi príklad mamy ktorá nechala dieťa nechať ležať do roka. Len šup s ním. Keď už tak posmešne píšeš s myslíš si akú si napísala brutálnu pravdu a teraz sme si všetky novodobé mamičky vstúpili do svedomia.

michaela329
2. mar 2026

@anonym_autor žiadno dlho. A za ruky sa tiež nemá čo ťahať. Podložka, zem a nosič. Ja som kraviny typu hopsadlo nepoužívala práve preto, že som sa o tom bavila s fyzioterapeutom. Syn nemal ani plochu hlavičku, ani stále neležal do roka ako tu niekto mudruje.

anonym_ab3c8d
2. mar 2026
@sisa_s

@anonym_ab3c8d preco pises anonymne? Ved ked si odbornicka, daj normalnu radu, nie takyto odveci nazor, ty si urcite chodila v 4m, na obed vtedy jedla segedin, rozpravala cele vety v roku, samozrejme vtedy aj bola odplienkovana, to len dnesne lenive matky nic nevedia

@sisa_s jasne žiadne umelé kapsičky a tablet do ruky 😂

letfenixa
2. mar 2026
@amelia89

@anonym_ab3c8d jasne,radsej nech hopsa na hopsadle v 4 mesiacoch 😅 potom preco ma tato generacia 30tnikov take problemy s krizami, lebo ta predchadzajuca generacia tych neomylnych mamiciek ich davala do hopsadiel a opierala o vankuse 😅 ach jaj

@amelia89 vieš čo, som ročník 1980 a moja mama bola asi osvietena, neboli sme (brat a ja) nikdy v pavukoch, ani nám nikto neolizoval cumel, nekrmil nás lyžicou, z ktorej sám jedol, a tak pod. A potom tú čítam, že 3-ročné dieťa je 3 h na tablete a 4-mesačné v akomsi hopsadle.

mamatroch
3. mar 2026

kup si knihu Rozvijej se detatko, je v nej vsetko pekne vysvetlene, i namety ako dietatku pomoct sa spravne rozvijat, otacat... tato kniha by mala byt povinnou vybavou rodica podla mna. (este je aj Nezna naruc rodicu od tej istej autorky, obe su vynikajuce. daju sa kupit i pouzite 😉)

https://www.preskoly.sk/p/80425-rozvijej-se-det...

svetlonos
3. mar 2026
@anonym_ab3c8d

@anonym_ab3c8d
Žiadne zdravé ti do roka ležať nebude. Bude sa platiť. Stvornozkovat atď. Ale také kraviny ako hopsadla by mali zrušiť. Veď nech je v postieľke ale nie v takej krajine. A teda koľkokrát mám chuť malú aj zrovna do hopsadla dar, lebo keď urobím pri nej! Ale nedám. Sedí v stoličke keď treba alebo vlacim postieľku do kuchyne. Inak si koži a chodí si pri nábytku sama.