icon

Ako vybrať chodítko pre dieťa: Porovnanie značiek a materiálov

dominicka2812
Včera o 19:57

Zdravím,
viete mi dať skúsenosti s drevenými chodítkami, čo sa tlačia pred sebou? Môj 8 mesačný sa stavia na nohy najmä v postieľke a potrebujem niečo, o čo sa oprie aj na zemi, lebo nemám bezpečnú časť nábytku, kde by sa vedel dvíhať. Tak som premýšľala, že by som rovno kúpila také to activity chodítko. Ale zaujímalo by ma, či sú veľké rozdiely v značkách. Napríklad Lupilu z Lidlu má za 30€ a potom Little Dutch a Small Foot a neviem ešte aké značky majú tak od 50-60€+. Tak je tam teda taký rozdiel hlavne v materiáloch a brzdení koliesok, aby to stálo za aj viac než dvojnásobnú cenu? Ďakujem.

anonym_69eba0
•
Včera o 19:59

Nekupuj to.

beata_k
•
Včera o 20:29

@dominicka2812 Je to blbost jak mraky vyuzitelna mesiac. Potom sa ti na to dieta vyprdne. Plus dalsia vec je, ze pre spravny postoj uplne nevhodne. Dieta je v neprirodzenom predklone.

anonym_cc89f9
•
Včera o 20:36

Neboj sa, dieta si najde sposob ako sa postavit. Ak chces kup, ale je to zbytocnost. Uplne najzdravsia vec, ktoru vies spravit pre jeho vyvin je nechat ho tak a nedavat mu taketo “pomocky”. Ale je to samozrejme na tebe.

2691
•
Včera o 20:41

@dominicka2812 chodítko je z môjmu pohľadu dosť nebezpečné.Moze sa prevrátiť , kolieska sa nedajú príliš regulovať. Naše deti s choditkom nechceli chodit. Za mňa je najlepšia ohrádka.

anonym_ca6d7c
•
Včera o 21:07

a nemoze tlacit stolicku? nemate na to obchadzanie vyuzitelny gauc, postel, konferency stolík? akoze ja som proti choditkam. ale mame od brata take plastove, kde je aj vkladacka, ktore doma obcas pouzival, teraz ho berieme von, nech sa trochu chvilu vybeha na ihrisku na vacsom priestore. jasne, ze doma sa nan zo zaciatku parkrat zvalil. no mne sa tiez nepaci, ze pri nom nema uplne prirodzený postoj a ponahla sa pri nom, ze sa obcas zakopce a skonci na kolienkach. to ovela lepsie stoji pri stolicke, kde mu zvacsa regulujeme rychlost. ale uz si potlacil aj krabice, plastove boxy, tatru, skusa aj uciacu vezu. ma rok, uz sa stavia a robi prve krociky do priestoru. uplne idealne je, ked deti obchadzaju ako prve nabytok, vedia potom pokracovat popri stenach, skriniach. ak ho taky nemas, tak potom skus ohradku, ktora bola zase pre nas uplna zbytocnost, robil to iste aj v postielke, preto sme ju nemali. deti by sa vraj nemali ucit na taketo barlicky, ale hladat sposoby, ako na to. mne nasa fyzio povedala, ze ak chcem choditko, tak nech sa da regulovat brzdenie koliesok, alebo aby neboli prilis lahke, ale hlavne ma obchadzat nabytok. inak aktivity, ak na nom budu, urcite vyuzijete nejaku chvilu. no odporucit nic konkretne neviem, lebo som nehladala

anonym_3eef36
•
Dnes o 00:45

My sme mali Little Dutch a mne na tom nepríde nič zle. Pýtaš sa na fóre, kde je pomaličky každá druhá googlom vyškolená fyzioterapeutka 🙈. Keď to dieťatu nebude vyhovovať tak to samé odloží. Tak či tak musíš byť v strehu aj keď sa už rozchodi 2-3 mesiace kým získa stabilitu. Z boku to malo aj vkladačku. Aj keď už vedel chodiť naložil do toho úložného košíka autíčka a behal po dome mal to ako kočík. Vtech sme mali tiež a to je super pesnicky, farby,sluchatko pisali na ňom že sa dá nastaviť dobrzdovanie, ale s ním nechcel chodiť ale dal sa odpojiť ten hraci panel a ten ho teda veľmi zaujal.Mne bolo sympatickejsie to Little Dutch prišlo mi aj také stabilnejšie. Nikdy sme dieťa nenútili, bolo odparkované pri hračkách a keď ho zaujalo a zistil že s ním vie ísť aj do priestoru od nábytku sám si ho chodil brať.