icon

Ako vybrať ideálny prvý bicykel pre 3-ročné dieťa?

10. máj 2025

Ahojte prosím poraďte mi. Babka kúpila dcere prvý bicykel,bude mať 3 roky v septembri. Samozrejme ze bez dohody bez nejakej komunikacie. Keď sme jej vyslovene povedali ze bicykel nakupovať nebude.
No a teraz ten problém dcéra je na svoj vek malinka aj nízka ma niečo cez 10 kg.
Co ma asi spĺňať ten bicykel aby ho využila? Chcela som kupovať v prvom rade co najľahší aby sa vedela rozbehnúť. Aké kolesá by mal mať? Nevravím ešte o tom ze je barbie ružový ze mame aj novorodenca chlapca ze tieto drahšie položky som plánovala samozrejme ze budeme kupovat trochu farebne neutrálnejsie.
Keď už sa ma svokra na mňa odut ak ho bude musieť vrátiť tak aspoň nech jej vysvetlíme prečo je nevhodný. Muž ho videl len na fotke ze je taky mohutný riadne takže rátam s tým že to asi nebude pre drobné dieťa vhodná voľba na prvý bicykel.

Strana
z2
koniarova
10. máj 2025

Veď jej ho nechaj a kúpte ešte jeden menší podľa seba. Nemám problém, tak si ho vyrobím.

autor
10. máj 2025
@koniarova

Veď jej ho nechaj a kúpte ešte jeden menší podľa seba. Nemám problém, tak si ho vyrobím.

@koniarova babka ma dochodok, žiadny priestor na skladovanie bicykla... Tak nebudem ja ani ona navyše opatrovať bicykel ktorý ani nemusí mať využitie.

Neviem poradiť ale urazam človeka aby som sa cítila dôležitou.

jaroe
10. máj 2025

Ja len k tej hmotnosti - keď sme kupovali my, tiež ma zarazilo, aký je ťažký. Predavač povedal, že práveže sa to odporúča. Asi kvôli stabilite.

autor
10. máj 2025
@jaroe

Ja len k tej hmotnosti - keď sme kupovali my, tiež ma zarazilo, aký je ťažký. Predavač povedal, že práveže sa to odporúča. Asi kvôli stabilite.

@jaroe dakujem presne to som sa docitala ze vsade radia inak 🙄

minesasubu
10. máj 2025

ved daj foto aby sme si ho vedeli predstaviť
ja osobne budem kupovať odlahčený , syn je vysoky takže niečo s nastavenim sedadla , sklon tiež aby mal , kolesa je jedno hlavne pevné plašte

lily246
10. máj 2025

Jednoznačne odľahčený určený pre učenie sa na bicykli, lebo tie majú aj špeciálne tvarovanie, ťažisko. napr. woom bol perfektný.
Ťažký určite nie. Akú značku kúpila?

lenka_da
Autor odpoveď zmazal
januska12323
10. máj 2025

Nechcete ho najprv vyskúšať?

ciernysokol
10. máj 2025

Maly takto dostal prvy bicykel- vazil skoro tolko,co on. Niekto to prirovnaval, ze sa mu s tym manipuluje ako mne s tazkou motorkou. Nevedel na nom bicyklovat, neznasal ho. Rychlo sme ho vymenili za lahky a bicykloval ako sarkan, vsetko mu slo a rad. Tazky bicykel je najhorsie, co mozes kupit. Vratte ho, kupte hlinikovy, aj ked drahy alebo z druhej ruky. Predate ho potom.

ciernysokol
10. máj 2025
@jaroe

@jaroe predavac vas oklamal, aby predal alebo bol neinformovany. Bicykel je tazky ako dieta. Ved si to skus ty s motorkou, ako ti to pojde. Tazke ocelove bicykle ludia kupuju len preto, lebo su lacne. Iny dovod neexistuje. Radsej lahky hlinikovy z bazara po 3 detoch, ako novy vycackany ocelovy.

ciernysokol
10. máj 2025

A este- 3rocne dieta vie malokedy krutit pedalmi. Nie je lepsia volba dobre odrazadlo a potom 16tka lahky bicykel? Aka je vysoka? Pri 10 kg asi nebude extremne svalnaty typ, kupila by som sikovne odrazadlo (ak nema), 3rocnemu dietatu je bicykel nanic, najma tazky.

mamina7070
10. máj 2025

aku znacku kupila daj link

gabu_lienka
10. máj 2025

Takyto bicykel ti bude nanic, tiez nasi taki kupili pre 12kg deti, ktore s nim ani nepohli. Takze sme ho predali. Na woom nasadli a isli. Od 2 rokov udrzali stabilitu na odrazadlach, takze v 3rokoch bez problemov bicyklovali.

koniarova
10. máj 2025

Zoberte ju do cyklo obchodu a najlepšie je vyskúšať.

autor
10. máj 2025

Zeny je to tento len v inej farbe….ked som zakladala diskusiu som este nevedela model. Takze vhodny nie je. Ved vazi tolko co dcera….
https://www.alza.sk/sport/dino-bikes-16-orangeb...

belllinka
10. máj 2025
@jaroe

@jaroe haha, to co je za blbost? 😀 Predavac ho chcel akurat tak predat. Aj ty keby si mohla, tak si vyberies bicykel, ktory vazi viac, ako ty?

belllinka
10. máj 2025

Je obrovsky a tazky 🤦‍♀️ Aka je dcera vysoka? Tipujem, ze skor by mala mat velkost 12 alebo 14. A nie 16, ako je henten.

mamina7070
10. máj 2025

to urcite nie je bike pre ucenie sa odlozte ho to je bike pre mensie dieta az tak do prvej triedy

teraz jej kupte vy woom

huxy
10. máj 2025

Bicykel z linku je od 4 rokov, cca od 107 cm. Váži cca 10 kg. Zas nemyslím, že je to katastrofa 🤷🏼‍♀️

autor
10. máj 2025
@huxy

Bicykel z linku je od 4 rokov, cca od 107 cm. Váži cca 10 kg. Zas nemyslím, že je to katastrofa 🤷🏼‍♀️

@huxy nie je len dcera vazi tolko co ten bicykel 🙄

huxy
10. máj 2025

Tiež sme nemali pre dcéru ľahký bicykel, keď sa učila 🤷🏼‍♀️

3009
10. máj 2025

Veď na bicykli sa bude bicyklovať a nie ho vláčiť na chrbte. Aj naši mali ťažšie bicykle a naučili sa. Tento nechaj na neskoršie ak sa nedá vrátiť.

janage
10. máj 2025

Argument zo života. Keď 10kg bicykel spadne aj s 15kg dieťaťom na bok, môže od zlomenej nohy, ruky až po pomliazdeniny a privalenie dieťaťa spôsobiť peknú paseku. Dieťa ani nebude vedieť vsat po páde a dvihnut ho.
Však skúste si baby padnúť na bok a nech na vás muž zhodí tyče čo vážia skoro ako vy....
A všetci vieme že deti padajú. Niektoré viac iné menej, ale každé aspoň raz padlo.
Pripadne dohodnite konzultáciu v overenom servise. Vysvetlite o co ide a nech posúdia pred babkou ako nezávislý zdroj či je tento bicykel vhodný práve pre vaše dieťa.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
zltalienka
10. máj 2025

A aka vysoka je dcera? Nebude jej tento bicykel este velky?

aalt
10. máj 2025

Nase mali prvy bicykel tiez 16-tku, ale boli skor vacsie. Aj tak zacne najprv s pomocnymi kolieskami. Ale urcite je to individualne.

ruzasipova
10. máj 2025

Vlastna skusenost je, ze dcera na 10kg bicykli mala problem aj s pomocnymi kolieskami v 4. rokoch. Do mensieho kopca nevytiahla. Kupili sme woom a do 15 minut vedela bicyklovat bez pomoci.

belllinka
10. máj 2025
@aalt

Nase mali prvy bicykel tiez 16-tku, ale boli skor vacsie. Aj tak zacne najprv s pomocnymi kolieskami. Ale urcite je to individualne.

@aalt preco by mala mat pomocne kolieska? S nimi sa asi tazko nauci bicyklovat. Uci sa hned bez koliesok, s bicyklom, kde dieta pohodlne dociahne celymi chodidlami na zem.

sisa0818
10. máj 2025

Podľa mna je dôležité aj to či chcete aby chodila zatiaľ s pomocnými kolieskami alebo učiť rovno bez. V tom prvom prípade by som z toho nerobila tragédiu .

milanemila
10. máj 2025

Velkost bicykla vyberiete podle vysky dietata, idealne odlahceny ak je drobunka a nema tolko sily. Pomocne kolieska jej urcite nedavajte. Ak mala dvojkolesove odrazadlo uz by mala trosku vediet udrzat balans a pomocne kolieska ju akurat posunu spat, uplna blbost 🙈
Dcera mala vo februari 5r a ma uz tretiu velkost bicykla, zacali sme na 14 ked mala 3r. Prvy bicykel mala uplne obycajny za par korun, tento https://allegro.sk/ponuka/14-palcovy-detsky-bic... a naucila sa na nom. Potom sme kupili scott a teraz ma academy. Naozaj netreba nevyhnutne kupovat najdrahsi woom, do lepsieho bucykla by som investovala neskor a nie ked ho ma male dieta na jednu sezonu.

Strana
z2