icon

Ako vybrať kolobežku pre 7-ročného chlapca?

kris_tin257
7. jún 2026

Ahojte, chceme synovi kúpiť novú kolobežku, ma Globber s 3 kolieskami ktorá je fakt super ale chceme prejsť na 2 kolesovú a nevieme akými kritériami sa riadiť. Potrebujeme aby bola stabilná a zvladala nerovný terén, neviem čo ako pozerať tak prosím o rady 🙂

anonym_4c4b71
7. jún 2026

@kris_tin257 odporúčam ísť so obchodu cyklosport, alebo kde sa zaoberajú športovými potrebami. Poradia. Kľudne si ju potom môžete kúpiť cez internet, veď to robia už skoro všetci...ale lepšie je si vyskúšať.

martinka17
8. jún 2026

Na nerovný terén potrebuješ aby mala odpruženie, ideálne pre predné aj zadné koleso. Nastaviteľná výška rúčky, široká protišmyková poloha pre nohy, fajn je ak má aj stojan. Ak chceš ozaj investovať, tak dobrá by bola skladacia - lepšie sa prenáša a uskladní. Ja mám radšej brzdy na kolese ako na rukoväti, ale možno je to vec zvyku.
A ja neodporúčam nafukovacie kolesá, majú silný odpor, je potrebné veľa energie aby sa dosiahla rýchlosť. Insportline má dobrú ponuku kolobežiek a samozrejme Decathlon.

kris_tin257
autor
Včera o 11:07
@martinka17

Na nerovný terén potrebuješ aby mala odpruženie, ideálne pre predné aj zadné koleso. Nastaviteľná výška rúčky, široká protišmyková poloha pre nohy, fajn je ak má aj stojan. Ak chceš ozaj investovať, tak dobrá by bola skladacia - lepšie sa prenáša a uskladní. Ja mám radšej brzdy na kolese ako na rukoväti, ale možno je to vec zvyku.
A ja neodporúčam nafukovacie kolesá, majú silný odpor, je potrebné veľa energie aby sa dosiahla rýchlosť. Insportline má dobrú ponuku kolobežiek a samozrejme Decathlon.

@martinka17 ďakujem za tipy, vieš aj nejakú konkrétnu odporučiť s danými parametrami? 😊

saxana000
Včera o 11:17

Co je to nerovny teren?strkova cesta medzi domami alebo lesna cesta s hrubymi konarmi? Po štrku prejde bez problemov aj s obycajnou skladacou kolobezkou z sportisima.Stiga ma vyssie aj nizsie modely vyskovo nastavitelne a lahke.

anonym_f69251
Včera o 11:22

Pozri napr decathlon, idealne co najvacsie kolesa
https://www.decathlon.sk/p/332547-380284-detska...
Lacnejsie ani moc nepozeraj, mali sme zo sportisima a bola to hrkalka, kolieska male, takze aj pomala..

martinka17
Včera o 12:26
@kris_tin257

@martinka17 ďakujem za tipy, vieš aj nejakú konkrétnu odporučiť s danými parametrami? 😊

@kris_tin257 v meste mne stačí táto. Oproti tej detskej oxelo má moja odpružené predné aj zadné koleso, to je podstatne iné pohodlie ako iba predné, hlavne na nerovnom chodníku. Ak by som vyberala ešte raz, zase budem chcieť odpruženie zadného aj predného kolesa. Ale teda ja som vyberala pre potreby na denné jazdenie do práce, nie na hranie sa na ihrisku pre dieťa, tak možno aj to detské oxelo vám postačí.
https://www.sportisimo.sk/arcore/qruiser/425287...