icon

Alternatíva pre Lego

anyka2110
7. nov 2022

Ahojte zeny,
Viete mi prosim poradit nejaku lacnejsiu nahradu, napodobeninu Lega? Mam 5a 3r dcerku...dakujem za typy ;)

elanor
7. nov 2022

@anyka2110 aliexpres? Len ci ten shitny cinsky plast napusteny boh vie cim zato stoji... radsej sebe od huby odtrhnem, ale deckam kupim kvalitu

rubinka
7. nov 2022

@anyka2110 - napodobnenina sa neoplatí a kúpiť lego lacno sa dá aj v bazari.

wade
7. nov 2022

kvalita toho plastu byva biedna. Naozaj - treba skusit bazos, najdes urcite za rozumnu cenu a na nete aj najdes navody ako legove kocky vycistit.

heln
7. nov 2022

@anyka2110 lego je sice drahe, ale napodobeniny by som nekupovala, ako bolo napisane z ciny nemas istotu o nezavadnosti. Ine u nas predavane druhy kupis napriklad niekedy v lidli, ale nie su kompaktibilne s legom, potom kupis lacne niekde inde a nebudu ti jednoducho pasovat. vysledkom bude, ze budes mat doma stavebnice ktore nebudu do seba pasovat a decka budu z toho nervne.

kallanchoe
7. nov 2022

@elanor dala som sa raz zlákať a kúpila som z Aliexpress na skúšku nejaky malý model lego Ninjago....nooo nedá sa to porovnať s legom....vyzerá to rovnako, ale nieje,ťažko sa tie kocky nacvakavali...a návod bol tiež hrozný....
Popozeraj do bazára,na Bazoši...tomu legu sa nemá čo stat,a keďže je to z plastu tak to ľahko aj vydenzifikujes....keď ma moj 6 ročný syn záujem napr o model, ktorý sa už nepredáva,tak sa mi niekedy podarí zohnať aj na Bazoši...niektorí to pekne odkladajú aj s krabičkou😉.....

gabriela228
7. nov 2022

V tescu je teraz akcia s club card na všetko lego 25 percent.

rachel36a
7. nov 2022

@anyka2110 z Lidla...kvalita ok, cena podstatne lacnejsia...nas to ma pomiesane s originalym a vsetko drzi, pasuje

rachel36a
7. nov 2022

@heln z Lidla je kompaktibilne s original legom

anyka2110
autor
7. nov 2022

Nemame doma vobec lego, cize nemusi to nejako "pasovat" s legom ..skor som myslela nejake ine znacky podobne legu... Nevyznam sa do toho...Z Ali som nechcela...

tatiana_84
7. nov 2022

@anyka2110 lego je lego. Minuly rok sme kupili obrovsky vozik lego kociek pre syna 5r, za 100e, boli tam sice aj megablok a ine-ale 80%lego, vsetko pasovalo do seba. Syn z toho sklada sam, bez navodov-navody ho nebavia, aj ked dostal lego zamiesal to a tak sklada. Tak zalezi, co vase baby bavi-ak chcu navody, odporucam prezriet rozne stranky, hrackarstva, co by ich bavilo. Teraz su aj tie rozne magneticke stavebnice(to tiez mojich bavi), gulockove drahy, no a stary znamy merkur-moj muz ho ma dodnes. Inak aj ceska seva je super.

dundulica
7. nov 2022

Playmobil

nwnw
7. nov 2022

@anyka2110 sa pozri po bazaroch cele krabice predavaju.

oslo1
7. nov 2022

Mame x AliExpress velmi Vela falosneho -fake- lega. My sme spokojni.
Mame aj original Lego. Vsetko drzi spolu pokope.

katulienocka999
7. nov 2022

@anyka2110 my sme nedávno objednávali z amazonu klasicke kocky https://www.amazon.com/Strictly-Briks-Classic-B... 🙂 majú aj iné alternatívy ...maly 3rocny sa s tým super zahrá 🙂

annm81
8. nov 2022

Kvalitatívne sa legu vyrovná máločo. Aj to, čo na prvý pohľad vyzerá fajn, po čase povolí. Ďalšia vec je dizajn, ak chcete skladať podľa návodu. Dizajny lego stavieb sú zďaleka najlepšie- skladajú sa dobre a po postavení držia spolu aj keď sa s tým deti hrajú. Kopec lacných značiek má modely, kde jednotlivé prvky sú prepojené tak, že sa rozpadávajú už pri stavbe, čo je pre deti frustrujúce a keď si postavíš lietadlo, krídla držía na jednom bode, takže pri hre neustále odpadávajú. Naozaj sa oplatí kúpiť originál v akcii alebo vyhliadnuť niečo v dobrom stave od ruky. Doma to nenechávajte na priamom slnku a dajte trocha pozor aby sa to nepostrácalo a po pár rokoch to zasa predáš za nie malý peniaz.

saxana000
8. nov 2022

@rubinka no praveze lego si drzi cenu aj na bazare zalezi od stavu navodu a krabice ale o.moc lacnejsie ho nezozenies