icon

Barbie s vnútornými kĺbmi

gabusiki
2. nov 2015

Ahojte maminky. Idem po radu. Dcerka chce na Vianoce barbie. ALe ja nie som velky expert na babiky a chcela by som jej kupit taku s tymi vnutornymi klbmi ako kedysi. Nie plastovu. Neviem ci este taka je .. ALe klbiky neboli vidiet , boli akokeby pod kozou.... 😀 ale dali sa ohybat ruky aj v laktoch aj v kolenach viacerymi smermi...
Prosim o konkretne tipy, predavacky nevedia povedat kt, z babik v obchode je takato...
Viete poradit??? Prosim naj konkretne aj ukazky, foto, stranka, nazov barbie. Cokolvek..
Dakujeeeem. 😎

Strana
z2
gabusiki
autor
3. nov 2015

@kikuleenka @eeffka Baby trochu ste ma zmiatli az som si myslela ze som si to nahovorila... ALe bolo to tak mala aj ohybne lakte v min storoci 😀 😀 nasich detskych casoch....
Nasla som clanok pri googleni o ohybnych klboch...
uryvok: 🙂

Na mládenca čakala rok - v roku 1960 vyskočil veselý športovec Ken. Nasledovala Miss Barbie so zatváracími očami a ohýbateľnými kolenami a lakťami. Ohybnosť využila pri nastupovaní do kozmickej lode, Barbie - kozmonautka letela do kozmu o pár rokov

Čítajte viac: http://encyklopedia.sme.sk/c/1295619/barbie.htm...

kejtinka
3. nov 2015

@gabusiki my mame 2 s tymi skrytymi klbmi a 1 neohybavu. Ta co sa neda ohybat je novsia, tie dve starsie. Takze asi ich prestali vyrabat a ponovom uz skryte klbiky asi nebudu 😠

lucianka222
3. nov 2015

Ja ked si spominam na moju Barbie, tak sa jej ohybali ruky v laktoch a taktiez kolena ale nie uplne, ale o par stupnov. A bola cela z prijemneho akoby gumeneho materialu... Nie tvrda plastova...

lenocka123
3. nov 2015

@lucianka222 tak tak 🙂

gabusiki
autor
3. nov 2015

@lucianka222 presne aj ja si takuto spominam... prisla mi ked som bola mala ako ziva... mali ju len v Tuzexe... 🙂

gabusiki
autor
3. nov 2015

@kejtinka a prosim ta tie 2 s ohybnymi klbmi vnutornymi su take len ohybne v kolenach ci aj v laktoch... a nevedela by si si spomenut nazov..mozno na nete by som nasla... vdaka

gabusiki
autor
3. nov 2015

Inak by ma v zivote nenapadlo, ze uroven barbie sa moze znizit.... som sa tesila ked bude dcera vo veku ze jej ju kupim...hm..tak nist... 🙂

kikuleenka
3. nov 2015

@gabusiki tak ja som mala nejaku asi lacnejsiu, iba s ohybnymi kolenami 🙂 asi bolo malo jednotiek na vysvedcku 😀

kejtinka
3. nov 2015

@gabusiki jujha neviem veru, mala spi. Kolena urrcite ano, lakte pozriem ked mala vstane. Jedna je morska panna, kupovana tak 10 rokov dozadu a druha kadernicka zvierat 😄 V krabici bolo aj prislusenstvo kadernicke, psik aj macka.

gabusiki
autor
3. nov 2015

@kejtinka dakujem

lauricka
25. dec 2019

@gabusiki zdielam podobne pocity, kupila som dcere Barbie, aby mala kvalitnu babiku, take tie lacnase hnusne doma ma, tak som chcela, presne ako ty, Barbie s prijemneho materialu s ohybnymi nohami. Kupila som daku princeznu za cca 20 EUR. A obycajna tuha plastova hnusna smejdova Babika, aku kupim za par halierov v tych smejd obchodoch ala Pepco, Kik a pod. Velke sklamanie!

lauricka
25. dec 2019

@gabusiki a teda, nasla som toto, mozno kvoli materialom, ale neviem, ci by sa to fakt nedalo aj tak vyrobit...
Jordan V Butler, CNA (2019-present)
Answered Feb 17, 2018
Because of the tough new environmental laws introduced in Europe, the producers of Barbie had to rethink her chemical ingredients. One of the reasons was that when the major component of Barbie, PVC (polyvinyl chloride), was incinerated, it produced hydrochloric acid, which is linked to acid rain. By the late 1980’s, the German government passed a law limiting the amount of plasticizer allowed in PVC (Lord 298). They even worried about the inevitable carelessness of children playing with toys. They worried that if children accidentally swallowed a toy made of PVC, their stomach acids would extract the plasticizer leaving behind a hard, dangerous object. Mattel eventually gave in to the law, making the legs of Barbie less flexible and even adapting Barbie’s packaging to follow the European regulations by removing PVC from Barbie’s European boxes’ display windows. Mattel also promised to use more recycled materials (Lord 299).

lusyc
21. dec 2020

Ahojte. Tiež som sklamaná z nových Barbie a v obchodoch nevedia poradiť. Baby, poradíte aspoň takú, čo ohýba kolená? Lebo to je potom ozaj zbytočné kupovať Barbie, keď ohybnejšie s mechanickymi kĺbmi a aj s doplnkami majú v Pepcu..Pred 30 rokmi boli Barbiny s ohybnými kolenami a lakťami, ale kým som si na ňu našetrila, tak som vyrástla.

Strana
z2