icon

Čo si všímať pri výbere detskej sedačky na bicykel?

martynnka
12. máj 2013

Ahojte, poradite, ci su nejake parametre, ktore by sme mali brat do uvahy alebo ani nie? Prip. mate dobre skusenosti s nejakymi znackami? Alebo nebodaj zle skusenosti s niektorymi sedackami? Dakujem vam moc 🙂

jumama
12. máj 2013

My sme mali sedacky z bezneho bycykloveho obchodu, som spokojna. S malou chodim na bicykli od jej 10 mesiacov (ona velmi skoro sedela a chodila uz vtedy... ) Vtedy sme mali sedacku na bicykel vpredu, to mi vyhovovalo, lebo som ju mala pod drobnohladom, co robi, ci kamsi nepcha rucky, ci nezahodila hracku alebo cosi. No bicykel aj so sedackou nam cez zimu ukradli. Dalsi rok sme kupili uz sedacku vzadu. (Mala uz bola vyssia a tak to bolo pohodlnejsie.) Ak to mam porovnat, ta vzadu je lepsia, lebo hlavne mensie deti sa v sedacke ukoliskaju a niekedy odkvacnu a zaspinkaju. Sedacka vpredu nema dost velku opierku aby tam dieta pripadne mohlo zaspinkat.

jumama
12. máj 2013

za hrubice sa ospravedlnujem a hanbim, vidim ich, grrrr...

martynnka
autor
12. máj 2013

@meryenes dakujem, najskor som sa uplne potesila, ze super, hned som to sla pozret, ale neviem najst vysledky a nemam to predplatene ☹

@jumama a podla coho ste tu sedacku dozadu vyberali?

meryenes
12. máj 2013

@martynnka my sme ho mali minulý rok predplatený, veľa vecí do domácnosti sme kupovali podľa D-testu, chcela som ten článok stiahnuť, že ti ho pošlem do IP, ale teraz som zistila, že už ani naše prihlasovacie údaje nefungujú, asi nám skončila platnoť. Prepáč.

martynnka
autor
12. máj 2013

@meryenes ty si super 🙂 to nevadi, aspon skusim vygooglit este, ci nenajdem aspon v nejakom clanku vitaza testu 🙂

meryenes
12. máj 2013

@martynnka http://www.nakole.cz/clanky/101-mnohe-cykloseda...
a ešte tu
http://www.nakole.cz/clanky/11-kupujeme-sedacku...

a potom je tam diskusia, a ten článok je na pokračovanie, keď si to rozklikáš,
daj vedieť, keď sa rozhodneš, možno budeme tiež kupovať 🙂

lubina
12. máj 2013

ja som mala sedacku v predu zn bobike, bola od 9 mes, samozrejme ak dietatko sedelo. Neskor sme kupili aj sedacku za chrbat tejto znacky, bola ozaj super......zial uz sme vyrastli, uz som aj jednu predala a druhu mam na bazariku.Ale tato znacka je velmi znama a ma dobre testy, mozem len odporucit....

jumama
12. máj 2013

Bola som sa pozriet, mame znacku bellielli. Kupili sme podla ponuky v obchode k danemu bicyklu. Tuto nam odporucili, vzali sme. Myslim, ze sa vybera aj podla toho, akym sposobom sa upevnuje na bicykel. Ci sa to na dany ram hodi. Rozlisovala by som pasy, ktorymi sa dieta priputava. My mame take, ze su upevnene hore na sedacke v dvoch miestach, cez hlavu prevlecies a na spodnej casti sedacky, medzi nozky dietata zapnes. Pripadne este poposuvas pracku na tom pase aby to sedelo. Je to taky uplne najjednoduchi pas, a pri cstoim pouzivani sa trochu pokrutil. Tak to bolo riesene aj na tej sedacke vpredu, co si pamatam. Tam sa nam ten popruh tiez pokrutil. Na funkcnosti to neubera.

euka210
12. máj 2013

z dovodu bezpecnosti dietata aj dospeleho jednoznacne dozadu sedacka a prilba. Znacku neviem, ale taku mame, co vecsinou maju v cykloobchodoch okolo 40-50e a nas sa na jesen velmi rad vozil 🙂

evoska
23. máj 2013
luciakral
11. aug 2013

odporúčam pýtať sa aj na kazovosť (hoci predajca sa bude chcieť zbaviť braku, môže naraziť aj na serioznych obchodnikov). My sme kupili CONCORD TRANSFORMER, ktorá sa nám pokazila po dvoch rokoch a mesiaci používania, čiže presne po uplynutí záručnej doby. Z obchcodu Brandon v Rači nás odprevadili, že žiaľ také sú concordy a ani nevedia kde by nám to opravili. Sedačku tak máme nepoužiteľnú, nakoľko ostala zaseknutá v najvyššej polohe ....

jolli01
8. máj 2014

všade čítam či dopredu či dozadu, ale vie mi niekto napísať rozdiel v kvalite medzi montážou na sedlovú trubku a na nosič bicykla???prosím

jenny316
24. jún 2014

@martynnka ahoj,prosim ta ako si sa nakoniec rozhodla pri vybere??a isla si do cykloobchodu,alebo detskeho alebo cez net???dakujem 🙂

martynnka
autor
29. jún 2014

@jenny316 Ahoj, ja som ti uplne zabudla odpovedat, prepac za neskoru odpoved. My sme nakoniec kupili sedacku Hamax sleepy, sme velmi spokojni, i ked musim povedat, ze ta vyklapacia funkcia na spanie pre take dieta medzi jednym a druhym rokom zatial moc zmysel nemala, velmi mu padala hlavicka. Uz by som asi normalnu kupila, bez toho vyklapania. Ale ta znacka Hamax, s tou sme ozaj spokojni.

jenny316
29. jún 2014

@martynnka ja som aj zabudla ze som sa pytala 😀 ja som nakoniec kupila obyčajnu Polisport,,vyzera ze bude fajn 🙂))ale aj tak diky za odpoved

baryana
7. júl 2016

Ahojte.vie mi niekto poradit,kde v BA najdem kamenny obchod s detskymi sedackami na bicykel?zhanam do 22kg s priemernou PC 40€.