icon

Čo urobíte s legom, keď dieťa vyrastie?

alehop
15. sep 2015

Chcela by som vedieť, ako to robíte Vy. Z prváka je druhák, potom tretiak, potom piatak a ja zrazu zistím, že na poličkách máme celé výstavné kolekcie lega, s ktorými sa už nehrá. Ak zoberiem do úvahy fakt, že za nejakú skladačku, zostavu sme dali 80, 120€ur, tak ... Zaujímalo by ma, ako tento problém riešite vy-nakoľko "stavebnica" je už predsa len poskladaná. Roboti, stanice, zámky, postavičky. Čo s tým ?

zuzik16
15. sep 2015

podla mna je lego super hračka, ale nepovedala by som že tieto zostavy a stanice su nejake super, skôr myslim vseobecne lego z ktoreho sa da poskladat čokolvek, nie iba jedna-dve skladačky.....je to strasne predražene.
My ked sme boli deti, tak tiez sme mali lego, volalo sa Cheva a v podstate sa skoro cele zachovalo, su to trosku vacsie dieliky ako na tychto modernych, ale da sa z toho postavit ozaj hocico😀 riadne sme si cibrili fantaziu v detstve prave pri tomto legu, vsetko sa to odlozilo do ulozneho priestoru do postele a veru by mojich rodičov ani len nenapadlo, ze sa tym budu hravat aj ich vnucata😀 je to asi najoblubenejsia hracka mojho synovca-Lego stare 25 rokov a mozno aj viac, takze kludne schovaj, tolko miesta to zase nezabera, mozno sa raz zide, mozno budete mat dalsie dietatko, pripadne o par rokov aj vnucatko.... 🙂

daniela208
15. sep 2015

ja osobne tie stavebnice s ktorými sa syn už nehrá predám a za peniažky sa mu vždy kúpi nová.

gumimaci
15. sep 2015

No rozlozim to, zabalim do krabic a sup s tym na povalu. O 20-30 rokov sa s tym budu hrat moje vnucata. Tak ako sa moj syn teraz hra s legom, ktore som mala ja ako mala 😉

masinka
15. sep 2015

tak moj vyse 20 rocny brat ma robotov (Ninjago) doteraz doma vo vitrinke, po 30 rocnom lego nedavno "zdedili" moje deti, dovtedy ho mal tiez vystavene 😀 a jedneho dna zrejme poputuje k jeho detom 😀 okrem toho sme dost lega aj my nakupili, ale prave koli tomu, aby som zabranila tymto legovym vystavkam, nekupujem take co z nich postavia jednu vec a hotovo, ale mame niekolko suprav tych zakladnych dielikov a podloziek, takze mozu deti volne tvorit a potom sa to opat rozoberie a odlozi pekne do krabice. Ked som bola dieta, tak sme sa tiez takto s legom hravali, vtedy ziadne mestecka, zoo ci vesmirne stanice neexistovali, deti museli pouzit vlastnu fantaziu.

berus222
15. sep 2015

Odlozim. Teraz sa hraju aj s legom co sme dostali ja s bratom.

aduska_11
15. sep 2015

Moja mama odlozila lego s ktorym sme sa hravali s bratom pre moje deti. Ked pride vhodny cas, tak ho vyberieme a budu sa s nim hrat. Dalsia varianta je predat ho a kupit zanho nieco ine.

maslenka47
15. sep 2015

@alehop to je zase otazka za 100 bodov. Skus sa najskor spytat syna, ci mu to lego v policiach prekaza. Mozno to tam ma vystavene, aby sa pochvalil kamaratom 😠

A ak to tam syn naozaj nechce mat, tak potom 1) rozobrat do krabice a odlozit 2) posunut mladsiemu clenovi rodiny 3) predat 4) vyhodit.

monika15
15. sep 2015

LEGO odlozit !!!!!!
moj muz mal 3 krabice velke teraz sme to dali malemu 🙂
maju 25 Rokov 🙂)
a stale sa daju spajat s novymi castami proste su uzanse,
urcite odloz 🙂)

hameeda
15. sep 2015

my máme lego duplo v hodnote cca 3000 eur a určite to nechám pre vnúčatá 😀

kibuk
15. sep 2015

Tak ako uz pisali vyssie,hraju sa s legom co sme kupili my,dostali 30rocne od babky a momentalne u nas lego je v krabici pod postelou.. Predat ho nepredam ale odlozim "dalsej generacii" vdacna hracka 🙂

maminkynafazulka
15. sep 2015

Mňa by skôr zaujímalo čo spraviť s deckom čo chce stále len lego lego lego a má ho doma v hodnote tak cca 2500€ a baví ho 10 minút :D Ja niekedy len pozerám po našich či sú úplne normální že mu robia všetko po vôli.. ách 🙂 ale určite ak ho nemáte polepené ako my sekundovým aby sa nerozpadlo tak schovať pre vnúúčatá 🙂

fra
15. sep 2015

mám odložené v garaži pre vnučatá 🙂 ine hračky som posuvala, ale lego nie- to je kvalitné a vydrží desaťročia

vinifred
15. sep 2015

..nikdy nás mňa a aj moje deti lego nebavilo,ale máme ho doma mrte...odkladám ho pre taťulda,ten si tým lieči nervy. 😵 .stavia krásne veci... 🙂

tslobik
15. sep 2015

Odkladať......ale KDEEEEE???? Keď miesta nie je....

mirage
15. sep 2015

AK dieta vyrastie? No hadam vyrastie..

zuzik307
15. sep 2015

moje Lego je v pivnici u nasich a caka na vnucata 😉

yollanda
15. sep 2015

odlozim. s mojim sa hraju moje deti

katrin21
15. sep 2015

lego odložene.. mam este po dcere nasi este po mne 😀.. normalne do pivnice, do skrine, kdekolvek, kto kde ma miesto.... urcite nevyhodit..
super je aj pre navstevy.. ked pridu male deti. takto isto mam doma stale barbie lod, ked pridu baby, pohraju sa a my mame pokoj.

mocca
15. sep 2015

Moje lego, s ktorým som sa hrala ako dieťa a bola to moja najmilšia hračka, sme rozobrali, vyprali v práčke (v takých špeci sáčkoch dierkovaných), vysušili a čaká odložené v krabiciach na moje dieťatko 🙂.

ivanakal
15. sep 2015

Vsetky taketo veci po detoch odkladame, ci uz oblecko alebo hracky do krabic a sup na poval. Po rokoch je to vzacna vec. Toto tak isto robila moja mama, vsetky veci po nas odkladala. A teraz ked tie veci vybera pre nase deti, su sice retro ale mna osobne velmi potesia. Take krasne spomienky 🙂

tjaden
16. sep 2015

odložím to, mám troch súrodencov, každý z nich raz bude mať deti, tak to dám im. Sestra mala syna a všetko odkladala, pre malú som dostala tony šatstva, topánky, fľašky, vaničku, hračky....teraz je zas tehotná ona takže všetko pre ňu odkladám. Ja byť tebou tak si to nechám pre niekoho v rodine či pre kamošku.

kuceravasue12
16. sep 2015

My sme dostali veľmi veľa hrkálok, plyšákov s hryzátkami... no dcérka ich vôbec nechcela, páčili sa jej len staré komunistické 25ročné. Taký fisher price hodí o zem nazáujem. Pamätám si ako som do školy doniesla moje najobľúbenejšie skladačky a učiteľ sa ma pýtal odkiaľ to mám, že to niekedy vyrábali v Rusku a naposledy to videl keď bol ešte malý. Odlož to raz to môže niekoho potešiť.

janulik2008
16. sep 2015

Netýka sa to lega ale ... my so sestrou ked sme boli male tak sme boli zavislacky na chou chou a baby born babikach ... keďže sme vyrástli bábiky sa odložili aj všetka vybava k ním. Bábiky maju tuším desať rokov a su funkčné takže keď Barborka vyrastie nemusi sa kupovať nové tak isto aj kočíky pre bábiky su po nás a okrem opotrebenia ktoré súvisí s tym ze sme sa s tým hrali nemajú nijakú vadu. Dokonca si pamätám ze ked raz prišla sesternica tak si myslela ze chou chou jej dáme aj s výbavou :D

natinka86
16. sep 2015

My máme tiež lego🙂 Popravde naši neodkladali nič a nejak s tým netrpím🙂 Vždy kúpiš a predáš to je kolobeh. Aspoň u nás🙂

maja2039
16. sep 2015

Poskladali sme do krabic z policiek a odlozili, zatial sa ich mala nechce vzdat- Lego Friends, tie prve velke sme posunuli rozdali predali no tieto ee, aj babiky chou chou anabel,baby born, kocik odlozene z celou vybavou akurat kuchynka sa predala 🙂

ichbinich
16. sep 2015

Aj ja som povedala, ze aj ked to budem obchadzat este 30 rokov, ale Lego a Brio drevene zeleznicky nevyhodim a ani nepredam 🙂 Budu mat vnucata, ak sa ich dozijem 😉
My mame po manzelovi a jeho bratoch Lego, prebrali sme, oprali, a ma ho syn. Dostava samozrejme aj nove Lego, ale takto ma nekonence moznosti.

demetria
16. sep 2015

Moj otec lego po mne odlozil vsetko do jednej krabice (a ze ho bolo🙂), navody do euroobalov a teraz, ked moje deti rastu, postupne kompletizuju jednotlive sady.
Rovnako uskladnime aj lego kupene uz mojim detom. Povodne krabice vyhadzujeme.