Dve dievčatá - kupujete rovnaké hračky?

20. okt 2022

Opýtam sa skúsenejších. Mám dve dcéry a neviem či im mám kúpiť rovnaké hračky na Vianoce, alebo každej "podľa záujmu". Jedna bude mať 3roky a druhá 1,5, ale už teraz sa bijú o hračky. Samozrejme, učím ich aby sa striedali napríklad na šmykľavke. Väčšie veci ako nákupný vozík si musia požičiavať. Teraz rozmýšľam, že im kúpim na Vianoce bábiky. Mám im kúpiť rovnaké aby sa nehádali? Alebo trepnem- jednej bábiku a druhej môžem vláčikovú dráhu? Ako to funguje u vás doma? Chcem nám to uľahčiť 🙏

h2
20. okt 2022

Kúp obom bábiky, ale každej inú. Ja nemám dcérky, ale mám netere, takže im som takto kupovávala, darčeky iné, ale pritom rovnaké. (Plyšáky, náhrdelníky, náušnice, knihy...)

zitaje
20. okt 2022

Za mňa je bábika intímna záležitosť, 1,5 ročnej to bude ešte asi jedno, ale 3r si k nej vybuduje vzťah a nebude robiť dobrotu, keď jej ju bude menšia brať. Takže bábiky obom, ale presne ako píše h2, každej inú.

diavant
20. okt 2022

Mam rovnake baby a kupim “spolocne”. Babik mame plny byt a biju sa o jednu. U nas doma je vsetko spolocne a kto prv pride ten prv melie. A bud sa dohodnu alebo musi pockat kym sa dohra. Ked sa buju o hracky je to skor mocensky boj - napriklad s tou babikou u nas. Podla mna nejde o tu babiku vobec.

ivana11155
20. okt 2022

Každej inú. Nech sa naučia požičať si keď budu trosku väčšie atď. Bábika a dráha by boli pre mňa ok iba ak by to boli chlapec/dievča, že pod stromčekom ma každé dieťa jednu väčšiu hračku. Ak dve dievčatá tak napr. každá bábiku a dráhu spolocnu.

autor
20. okt 2022

Ďakujem 😊🙏

nekonecna_katastrofa
20. okt 2022

Kúpila by som obom bábiku, ale podobnú. Rovnakú veľkosť, ale napr. inú tváričku, oblečenie. Dala by som im to ako spoločný darček (akože v jednom papieri) a staršia nech by si vybrala, ktorú by chcela. Mladšej to ešte bude jedno. Hodnotím podľa seba, mali sme so sestrou taký vekový rozdiel a raz nám krstná doniesla bábiky. Ja som dostala krásnu bábiku s kučierkami v šatách, mladšia sestra menšiu ako ja a vyzerala ako bábätko a vôbec nebola taká pekná. Vždy mi tú moju závidela a mne zas bolo ľúto, že ja som dostala krajšiu, ale vzdať som sa jej nechcela.

deti95060810
21. okt 2022

u nás sme kupovali každej pre seba hračky... ak bábiky tak od seba troška odlišné...
ako mi povedala predavačka v Dráčiku, predsa 3 r. chce inú bábiku ako 1,5 r.

lauriik
21. okt 2022

Tiez mame dve dievcata. Kupujem kazdej barbinu ale iny typ 🤷🏼‍♀️ Stalo sa mi ale uz aj to, ze som kupila na vlas rovnake hracky aby sa o to nebili 🤷🏼‍♀️ Ja by som nikdy nepovedala, ze budem dve rovnake hracky kupovat ale pre pokoj v rodine to inak nejde 😅😅

jarnajar
21. okt 2022

Mám podobné zloženie, obvykle dostanú 2 bábiky, ale podobné. Na tieto Vianoce dostanú vlacikovu dráhu a každá k nej svoj vláčik. Nerobí u nás dobre, ani keď jedna dostane napr. tričko a kraťasy a druhá tričko a sukňu. Čiže aj oblecko podobne, len s iným vzorom, v inej farbe.

nnnuuunnn
21. okt 2022

Dve identické hračky by som nekúpila, už len z logistického hľadiska, na čo 2x to isté. Samozrejme bábika je iná záležitosť, tu určite každej vlastnú. Ale dve vlacikove dráhy ani za svet 😂

jarnajar
21. okt 2022

@nnnuuunnn ja len upresním, že dráha bude pravdaže jedna spoločná a vláčik bude mať každá svoj 🙂

nnnuuunnn
21. okt 2022

@jarnajar áno to som pochopila. Dobre ste to vymysleli 🙂

katina02
21. okt 2022

Kupovať všetko rovnaké nemá nejak zmysel si myslím. Keď tak, že niečo podobné, tak okej. Však oni sa naučia si požičiavať hračky, to sa neboj.

pastinka
21. okt 2022

Ja mám síce chlapca a dievča, ale tiež sa nám stalo, že mali niektoré hračky rovnaké. Nemám to rada, lebo potom si to ani sami nevedia rozlíšiť, potom sa na jednej hračke objaví nejaký škrabanec a podobne, starší začne tvrdiť že jeho je určite tá druhá, on poškriabané nemá, pritom mladšia si dáva oveľa väčší pozor na veci .. už nekupujem nič rovnaké, nebaví ma riešiť tie ich spory

maminkadeticiek
21. okt 2022

Ja praveze mojim detom nekupujem rovnake hracky a stale sa ich snazim viest k tomu ze sa musia naucit dohodnut a poziciavat si.Podla mna ich to nauci vela do zivota.Jasne ze vznikaju zvady,ale vtedy do toho vstupim, ked je uz zle a odfacilitujem im to a ak sa neda nijako dohodnut tak hracku beriem,kym sa nedohodnu.Neschvalujem kupovanie rovnakych hraciek len aby sa nehadali,nenauci ich to dohodnut sa.

julka828
21. okt 2022

Ja mam sice dvoch chlapcov ale kupujeme im rovnake

zuzinka888
21. okt 2022

Ja som babiky kupila rovnake. Vzdy sa bili o jednu tak som kupila kazdej. Hrali sa s nimi dlho predlho mozno aj 5 rokov. A 1,5 rocnej dcere tazko vysvetli ze ma pockat kym sa starsia dohra. U nas za z babikami chodilo vsade. Boli to ich babatka mali miesto aj za stolom.... takze mladsia by sa nedockala.