Hovoriaca Barbie
Na trhu by sa do Vianoc mala objavit hovoriaca Barbie. Nemala by to byt bezne hovoriaca hracka, co opakuje par nahratych fraz, ale vraj "skutocne" hovoriaca babika.
Mala by byt schopna si pamatat, o com s dietatom hovorila a mala by byt schopna konverzaciu rozvijat do buducna na zaklade týchto informacii.
Toto by mala byt schopna na zaklade toho, ze bude mat pripojenie na internet. Takze odtial by mala stahovat informacie a posuvat ich dalej dietatu.
Nasa drobcica by ju moc-moc chcela. Stoji sice 70 eur (vraj), ale je ochotna sa vzdat aj ostatných darcekov a mat len tento jeden (ha-ha, to pozname, ze ano 🙂).
Teoreticky by som aj bola ochotna takyto darcek dietatu dat, lebo na jednej strane to vyzera ako celkom inteligenty darcek, mam tu ale par otázok.
Neviem si predstavit presne, ako taka konverzacia s babikou prebieha, zatial som o tom nenasla ziadnu videoukazku.
Trochu sa mi nepaci predstava, ze by toto bola len dalsia forma dietata na internete so vsetkymi nebezpecenstvami, co tam striehnu. Nieco, ako ked nechate dieta surfovat a nevsimate si, ake stranky navstevuje.
Toto by prebiehalo ako hra, takze by to bolo este tazsie ustrazitelne. Na internete mozete stranky blokovat. Ale ako dietatu zakazat, aby o niecom so svojou babikou hovorilo?
Ma niekto z vas nejake blizsie informacie o tejto hracke?
@ziwa1 volá sa "Hello Barbie" , predstavili ju teraz vo februári, v USA ju chcú začať predávať na jeseň za cenu 75 dolárov... ale už sa vo svete rozbehli kampane na jej stiahnutie kvôli ochrane súkromia - nevieš, čo všetko tvoje dieťa vytára barbine, všetky údaje sa niekde zbierajú a pracuje sa s nimi...
a z môjho pohľadu - je to len ďalšia vychytávka, ktorá deti odstrihne od reálneho života a reálnych kamarátov ☹
@pribinak takze stale dost casu drobcici to vyhovorit bez slz a pocitu krivdy 🙂
zvyknem darceky zhanat tak od oktobra a obvykle az v decembri. len tento jeden je pre mna dost specificky a chcela by som ho mat premysleny, aby mala potom nebola zbytocne sklamana.
@sissy27 je mozne, ze niektore deti budu davat prednost babike pred reálnymi kamoskami. ale nasa ich ma dost a casto sa navstevuju a chodia hravat spolu na ihrisko. aj sa pohasteria, aj sa hned nato udobria. ako bezne decka. nemyslim, zeby ju babika zaujala viac ako realne kamosky.
len sa mi to zdalo na prve pocutie, ked s tym dosla domov, ze je to celkom inteligentna hracka. mala by byt schopna zhanat dalsie informacie o predmete rozhovoru a rozvijat ho. mala by byt schopna davat rozumne odpovede k veci. takze by sa dalo predpokladat, ze dieta sa aj nieco dozvie a nauci.
potom som si pozhanala nejake informacie a vaham, ci je to dobry napad.
viem, ze su protesty, ze vdaka tomu sa budu zbierat informacie o detoch dopredu, takze v neskorsom veku budu celkom lahky (nielen) obchodny terc. a ze by mohli byt manipulovane vdaka tomu, co im babika bude hovroit.
Ale vyrobca sa brani a dusuje, ze databazy (odkial bude babika cerpat informacie) su bezpecne a nebudu poskytovat informacie dalsim osobam. ani ich sam vyrobca nebude pouzivat na marketingove ciele.
Aj ked vieme, ze kazda databaza sa da naburat. 🙂
no a dalsia vec - ze aj ked by bola tu na SVK, tak by hovorila asi anglicky. Ledazeby mozno cesky (Barbie DVDcka byvaju dabovane len do cestiny).
Do Vianoc este daleko, chvalabohu.

Eeeee, je marec